icon

Problém s korytnačkou

korytnacka121
18. aug 2021

Dobrý večer, mám problém s korytnačkou. Pred 6 dňami spadla z docela veľkej výšky no nevidno na nej žiadne poranenia. V ten deň sa aj najedla ale od vtedy už vôbec a včera sa aj pridružilo, že vo vode má takmer vždy zatvorené oči a z nosa a úst jej idú bublinky. Zvýšili sme jej teplotu vody a začali sme s harmančekovými kúpeľmi. Poprosil by som Vás ak ste už mali s týmto nejakú skúsenosť o radu ako ďalej postupovať.

kataina
18. aug 2021

podla mna zavolaj veterinarovi. Niekto by tu mohol mat skusenost a aj napriek tomu to nemusi byt ten isty problem ako ma tvoja korytnacka

viestta
Odpoveď bola odstránená
tianna
18. aug 2021

@korytnacka121 môže mať niečo vnútri poškodené alebo prasknutý pancier z vnútornej strany.. Určite čo najskôr veterinár..

luciannka83
19. aug 2021

Hlupa otazka, no veterinar by vedel vyliecit koritnačku? By ju operoval keby jej daco boli?

gigie24
19. aug 2021

@luciannka83 Samozrejme, dobry veterinar to zvladne 😇

marienka1989
19. aug 2021

Toto by som nepodceňovala, môže to byť vážny problém, keďže korytnačky sú veľmi náchylné na otrasy, pády, najmä na hlavu, veľmi ľahko prídu k otrasu mozgu a pri jeho neliečení zomierajú....určite vyhľadaj čím skôr veterinára a daj ju skontrolovať...

misulka22
19. aug 2021

@luciannka83 ano operuju sa aj korytnacky dokonca aj ryby...minimalne moze urobit rtg a podat lieky od bolesti,atb ,atd podla toho co tam bude.pripadne ak by tam bolo tazke poskodenie ukoncit jej trapenie...moze to byt aj "len"sok.nikto to bez vysetrenia nevie ,takze jedina rada je dobry vet

mimi5321
22. apr 2025

Prosím vás, prežila vám ? čo sa s ňou stalo potom?viem že už je to dávno….