icon

Problém s notebookom

mesiacikluna
9. mar 2023

Ahoj, mala som zapnutý notebook, začal sa vybijat a keď som ho zapojila do kábla tak obrazovka zhasla, vôbec nereaguje a svieti mi len klávesnica
Neviete čo s tým?

kvetinka75
•
9. mar 2023

chvíľu počkaj či nenaskočí

simca06022011
•
9. mar 2023

Ak sa da skus ho vypnut a nechaj ho nabijat sa chvilu. Potom zapni. Ak nenaskoci, je mozne ze je po nom. mne takto odisiel notebook a uz mu nebolo pomoci, vymenili kus za kus. A druhy podobne, skoncil po tom co ho dcera zapinala vypinala kadejako ale tam som neskumala co sa stalo

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

On vôbec nereaguje, svieti len klávesnica a už asi 20 minút

enka81
•
9. mar 2023

@mesiacikluna ak sa ti vybrat baterka, vypoj zo siete a odpoj baterku, pockaj minutu a zapoj. Ak ti baterka vybrat nejde, skus restart, zalezi od typu nb. Aky mas?

paulinam99
•
9. mar 2023

@mesiacikluna Chceš od nás veštenie z gule, teda aspoň podľa otázky.
Ale OK, pozri štítok a odpíš aspoň celý názov notebooku + "SNID"" + PART No. ... aspoň niečo, čoho sa dá chytiť.

simca06022011
•
9. mar 2023

Vypnes ho tak ze bud stacis vypinacie tlacidlo a podrzis chvilu (tak to teda moje maju) alebo vypoj a vyber baterku ako pise @enka81. Potom skus. Ale to moze byt milion veci a podla mna nic dobr e:D

https://intrucks.com/sk/spare-parts/when-the-no...
https://crashbox.ru/sk/work-in-the-system/the-d...

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@enka81 to sa nedá vybrať ani reštart, lebo nereaguje, čierna obrazovka a len podsvietena klávesnica

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@simca06022011 baterka sa nedá vybrať

adulka182
•
9. mar 2023

ahoj skus podrzat tlacidlo vypinania kym nezhasne klavesnica a potom zapnut znova

paulinam99
•
9. mar 2023

@mesiacikluna Dáš k NTB aj bližšie info (viď. môj predošlý príspevok) alebo tu ideme iba tápať vo všeobecnosti ?

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@paulinam99 DELL INSPIRON

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@adulka182 skúsila som nejde to 😔

paulinam99
•
9. mar 2023

@mesiacikluna Kriste pane, to si robíš snáď srandu. Tak buď napíš, že nedáš bližšie info alebo daj foto štítku NTB. Chceš alebo nechceš pomôcť ?

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@paulinam99 neviem co je ntb

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

Len nechápem, klávesnica svieti, ale on na nič nereaguje, čierna obrazovka je vkuse

hiro
•
9. mar 2023

Na Dell pisu ze mas odpojit kable a podrzat 15-20 sekund power tlacitko, potom zapojit napajanie a skusit zapnut.

paulinam99
•
9. mar 2023

@mesiacikluna NTB = notebook S/N = serial number SID = servisné ID
Ak teda nedáš štítok, neviem Ti bližšie pomôcť, všeobecné rady čítaj tu:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-...

liesik
•
9. mar 2023

Tak potom asi odišlo niečo v obrazovke. Kľudne tam mohlo niečo zoskratovať, takže asi by bolo najlepšie ho zaniesť niekam do servisu. Môže to byť napájanie alebo len nejaký konektor

liljana
•
9. mar 2023

Podrz tlacitko vypnutia tak dlho, kym sa nevypne. Sekol sa system, klavesnica svieti, cize laptop ide, ale nic nezobrazuje. Musis ho uplne vypnut a potom zapnut.

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@liljana skúsim

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@liesik uvidím ešte, keď tak servis

liljana
•
9. mar 2023

Ked to nepojde, vypnut z elektriky a nechat vybit baterku, aby sa vypol sam po vybiti. Potom zase zapojit do elektriky a zapnut. Ak ani to nepojde, smer servis. Mohla odist doska, graficka karta,...

yanni
•
9. mar 2023

@mesiacikluna aky stary je ten NTB? Ale ti poviem, DELL nie je ziadna vyhra.

enka81
•
9. mar 2023
mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@enka81 skúsila som dlho ako písali držať tlačidlo vypnutia /zapnutia a zrazu prestala klávesnica svietiť

simca06022011
•
9. mar 2023

@mesiacikluna no nie zrazu, ale vyplo sa to. A teraz ti to ide zapnut?

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

@simca06022011 Poštelovala som a ide

mesiacikluna
autor
•
9. mar 2023

Ďakujeem 🙂

jimmyy128
•
6. aug 2026

Keďže sem asi stále chodia ľudia z googlu s rovnakým problémom, doplním zhrnutie. Čierna obrazovka + svietiaca klávesnica je väčšinou len "seknutý" notebook a pomôže tvrdý reštart, presne ako tu už padlo: odpojiť nabíjačku, podržať tlačidlo zapnutia 15 až 30 sekúnd, kým klávesnica nezhasne, potom zapojiť a zapnúť. Ak sa dá vybrať batéria, vybrať a minútu počkať.

Horšie je, keď sa to začne opakovať každých pár dní alebo reset nepomôže vôbec. Vtedy to býva hardvér, najčastejšie konektor displeja, grafika alebo niečo na doske, a to už doma človek nevyrieši. Oplatí sa dať spraviť diagnostiku v servise, nech viete, či sa oprava vôbec oplatí, robí to viacero firiem po SR. Napríklad iguru.sk v Košiciach robí aj opravy základných dosiek, notebook sa im dá poslať Packetou z celej SK a diagnostiku pri oprave nerátajú, podobne fungujú aj iné servisy. Hlavne nekupujte hneď nový stroj, kým neviete, čo tomu reálne je.