Problém s predajom detských vecí
Ahojte maminky. Mňa by veľmi zaujímalo kde sú tie sociálne slabšie rodiny, čo sú radi keď niečo dostanú za " bagatel " . Snažím sa už dosť dlho predať veci po synovi buď na MK alebo fb ... Dávam tak symbolické ceny a pri tom veci bez poškodenia. No mne sa zdá že všetky chcú nové a zadarmo najradšej. Aj to beriem. Ale viem ze naozaj sú aj rodiny čo počítajú každý peniaz do mesiaca. Ako kde sú? Kde mám osloviť tieto rodiny aby som sa zbavila , veci ktore uz nepotrebujeme.
@zooeynka ďakujem toto mi pomohlo, dobrý tip
Mne tu tolko zien vypisovalo co chcelo este aj vec za 2€ ze ci viem dat cenu 2€ aj so zaratanou postou...akozeee a oni v profoch veci za 15,20,30,40 atd €....ja uz taketo vyjednavacky posielam narovinu spravom do prdele a veci co nam doma stoja radsej rozrezem rozstriham casto aj s nove s visackami a slahnem do kontajnera na handry 😤
Mne sa podarilo kopu drahsich veci predat cez miestne fb skupinky, napr. kocik, sedacku, fusak, kombinezy, topanky... samozrejme, cenu dam nizsiu, o dost ako bola povodna, aj na novych veciach. Alebo dam za ovocie/zeleninu zo zahrady. Ale chcem sa toho zbavit. Predavam vsetko len na osobny odber a nic nemeriam, lebo sa mi nechce.
Zas netreba mat prehnane ocakavania, napr. ak nieco stalo 20 Eur, tak to nebudem predavat nosene za 19...
tak za mna je zo vela za min 8 rocne dupacky dat 2 eura proste mas vysoke ceny ak si zarata postu a pocka na zlavy ma za to nove
Všetko darujem. Nepredávam.
@mamickalisticka Ok. Tvoj pohľad na vec. No verím že nie kazdy si zakladá na móde, čo je IN. Verím že sú aj také matky ,ktoré sú radi že lacno nakúpia a vela . Keďže ponukala som aj balíky. My máme tiež dobrý príjem ale nikdy som si nezakladala na tom aby bolo všetko Tip top. A veru som aj ja sem tam lacno nakupila cez bazár a radšej ideme 3 krát do roka na dovolenku cela rodina, ako som mala vyhadzovať peniaze za handry. Ale je to len o hodnotách človeka zrejme. Veci sú vždy len materiálna záležitost a to mňa šťastnou nerobí.
K takym veciam sa je lahko dostat zadarmo. Aj ja som teraz vela dostala, niektore sa mi pacia, ine nie, tie proste nebudem davat. Ak nemas dopyt, tak este zlavni alebo proste daruj.
Myslím ze teraz je problém predať hlavne kvôli tomu ze je pepco, sinsay a ma dosť lacné veci. Tak si radšej kúpia nové. Aj keď ta kvalita nie je nič moc. Ja mam napr rada aj takko a keď sú tam kupóny že 40% zľava tak niekedy to vyjde skoro tak isto ako nosené z bazáru.
@deedol Stare? No neviem , nebavime sa o 20 ročných veciach ktoré tuchli v skrini. To si ešte nevidela keď moja svokra natiahla na syna čiapku čo jeho ocko nosil ako 2 ročný. 😄To by si hovorila čo? Ona odkladala veci po deťoch a dávala ich mojmu synovi keď tam bol u nich. Ako mne to nevadilo smiali sme sa že je to retro .
no mne to vadi, lebo cez bazar kupujem vacsinou funkcne materialy (nepremokave nohavice, bundy, oteplovacky a pod.) a to proste podla mna nevydrzi v skrini 8 rokov, resp. moze to stratit niektore vlastnosti, ako napr. tu nepremokavost.
Dieťa neskutočne rýchlo rastie, tak nechápem, na akú riť sú mu "značkové" handry... Daruj sociálne slabším a nerieš furt hlúposti....Urobíš dobrý skutok🙂 A ináč som čakala, kedy vytiahneš svokru, že mu dala "niečo" po svojich deťoch....
@mandarinka555 Ja som tie značkové handry nekupovala, čo sa tu rozculujes. Dostala som ich zväčša ako darček. Ja som kupovala vždy pepco iba alebo bazár. Ani ja nechapem prečo matky kupujú drahé oblečenie keď za 2 mesiace z toho vyrastie. Ale u mňa si na zlej adrese, to píš iným... A prečo ten koment k tej svokre , to tiež nechapem. MNE to vôbec nevadilo teda. Alebo si to ty, čo zle chapes??? Zrejme áno. 😄🙈
Lebo niekto si nato potrpí a potom nedovolia deťom ani na ihrisku v piesku sa hrať a smykat aby to neznicili a mohli predať.
ale vo sa rozculujes autorka si zjavne osoba co priklada naramnu dolezitost znackam ale to co si uvadzala nie su nejake posh znacky aby si ich niekto kupoval take stare a za taku cenu 😉 ak tak ich daruj alebo ponukni na vymenu za ovocie zo zahrady a pod
@iwet25 Bože len to nie. Toto už absolútne je mimo môjho myslenia.
@loginexistuje A ty keby si čítala tak by si sa aj dozvedela ze tie značky som zväčša dostala ako darček. Ano nie sú to tip top značky jasné že stále aj drahšie sa dajú ale pre mňa už aj toto je drahé a zbytočné kedze za mesiac dieťa vyrastie. Skúšam najpr predať a Ak to naozaj nepôjde, tak už len ako posledná možnosť darovať.
Ja som nevedela komu darovat a po par mesiacoch isli ku kontajneru.
Zavisi kolko a za co pytas.Ja kupujem detom naozaj pekne veci,kvalitne,rozpredala som to rad radom za 5-8 eur za 3 tyzdne.Nezarobim na tom ale beriem to ako prispevok na nove.Ale predala som aj overal za 25.Skratka viem co sa zenam paci,je trendy a vyzera na detickach pekne a davam to za symbolicke sumy.Mam.prispevok na nove a zaroven sa minto nekopi doma.Ale nepredavam somariny ako tricka,pancusky,elastacky,chujoviny...kto by to kupoval ked kupi v Takku tricko krasne nove za 3,99...Ale krasna bunda za 5-6 eur,to viem ze sa rychlo preda.
10 nosených vecí za 8 eur? fuha to je dosť.... navyše HM nie je lindex ani desigual, však HM nie je ani bohvieaká "značka".
@zuzanka.zuzu 😁 a ty co chces nakupovat 1 vec za 50 centrov?Ludia ludia...8 veci aknpreda za 10 eur je vela?Neviem sice o ake ide ale tvoj koment je dost mimo.
@maminkadeticiek kludne môže 8 rokov staré veci predávať ešte ďalších 8 rokov, mne sa to doma nekopí, mne je to jedno 😀 a áno, za 50 centov je ok. pretože ten, kto na to má, ten si kúpi nové z HM. ten, kto na to nemá, si kúpi nové za 1e z pepca... tak komu to chce akože predávať? 😀
@zuzanka.zuzu To by trebalo ten jej bazarik vidiet,lebo ak sa jej nepredava tak bude naozaj kdesi problem.Bud v tovare alebo neprimeranych cenach nezodpovedajucim obleceniu.Ja som rozpredala za posledny mesiac veci za vyse 60 eur po deckach,takze sa predava.Otazka je co a za kolko.Navyse,nie kazda mamka ma vkus,to je jedna vec a vela veci sa neoplati predavat ako som pisala lebo to kupi kazda mamicka za nic v obchode ako pepco.Navyse plus postovne.
@maminkadeticiek presne, september bol dobry, co sa tyka bazarovych predajov, mne sa predali veci za cca 100€, hlavne co som nahodila zaciatkom mesiaca jesenne bundicky, nepremokave nohavice a pod.
@zuzanka.zuzu To neni o tom že ten kto na to má... Ja na to mám kúpiť si 1 tričko pre dieťa aj za 20 eur. Ale nekúpim, lebo to sú pre mna vyhodené peniaze, ktoré môžem využiť aj lepšie. PRE teba HM neni bohvie aka značka ok, a mňa tu idú ukamenovat že kupujem decku drahé veci ( čo ani nie je pravda lebo sme to dostávali od svagra, brata atď) . Takže všetko je vec pohľadu.
autorka, ak mozes, daj link na bazar, mozno budeme vediet lepsie poradit.
vykup robi za stvrtinu ceny cca pezinsky bejbi sekac. zadara na fb skupina ekologicka ekonomicka kolobeh. stranka nevyhadzuj.sk uprimne musis si uvedomit ze vsetkeho je nadbytok. teda oblecenia. ja ak nieco predavam tak v stave ako nove a za menej ako 50percent ceny
@juliet86 1 dupacky 1 euro je veľa? Len to ze neni sú model z roku 2022 je asi problém. Ale ani z roku 1900.
@deedol Na bazáre na MK mam nahodenych pár vecí . MNA skôr zarazila stránka na FB Bazár pre deticky od 0 do 10 rokov. Tam sa predávajú veľké balíky. A išlo to tam rád radom... Ale mamicky chcú značky , moderné veci z roku 2022. Koľko krát tam aj napíšu že vyslovene HM, Next, Lindex atď. Ja ich aj mám ale spred 8 rokov to je asi ten kameň úrazu. A keď tieto značky ponuknem 10 dupaciek za 8 eur, je to asi veľa alebo ja neviem. Alebo naozaj ich nazaujali keď dnes už každá iba Nude ... Moje veci sú farebné s kadejakymi obrázkami ( čo tu jedna písala že to nestrpi) . No myslela som že keď dám balík lacno , tak tam to predám ale ani to nie . Naozaj asi musím ísť nie že 60 percet z ceny ale 90 percet. Zaráža ma teda táto doba ako sú ľudia materiálne nastaveni . Ja sebe kúpim kvalitu ale to viem ze budem mať na 5 rokov minimálne. Dieťaťu čo rastie kazdu chvilu je blbosť kupovať značky a drahé veci. A zrejme idem všetko orientovať tu na bazár, lebo ako vidím tu Ešte skôr predám ako v tej poblaznenej skupine na fb.
skus mozno tu, ja na fb nepredavam, tak neviem, ale ani tam nenakupujem, nevyhovuje mi vyhladavanie.
co sa tyka farieb/obrazkov, to uz je kazdeho preferencia. ja tiez napr. s obrazkami nekupujem, lebo sa mi to nepaci, ale rovnako napr. nekupim tricko s naprsnym vreckom, lebo to neznasam :D:D:D

ja ponúkam často aj zadarmo, či výmenou za jabĺčko - záujem obrovský, nepríde nik..