Problémoví nájomníci Rómovia
Dobrý deň chcem sa spýtať kúpili sme byť ,vedeli sme že tam bývajú rómovia bolo nám povedané že slušná rodina.Hned prvý večer sme mali problémy majú syna a dcéru skoro dospelu ktorí denne večer robia hrozný hluk naše deti nevedia spat,syn je unavený aj my.Boli sme ich upozorniť strhla sa medzi nami vážna hádka upozornili sme ich písomne nepomohlo,boli sme sa sťažovať na sluzbyte nepomohlo.Nas sused tak isto sa sťažoval bol na polícii hádal sa s nimi a nič.Volali sme majiteľovi bytu on nám nechce pomôcť jemu to je jedno že doteraz nikto nemal problém iba my.Byvaju tu dobrých pár rokov dokonca mu prerobili byt,spisala sa petícia vo vchode
nám ľudia nepodpísali.Nevieme čo máme rit slovné nás napádajú sedavaju pred vchodom ledva sa vieme dostať domov je nám veľmi ťažko.Každý deň revem čo sme to spravili.
Nijak ich nedostanete z bytovky, môžte sa aj na hlavu postavit, pokiaľ platia nájom, a 100 % susedov nieje proti nim nedá sa to bohužiaľ s týmto nemá nič ani právnik ani nikdo, jediné riešenie nájsť druhý byť, celkom Vás obdivujem , že ste sa vôbec dali na kúpu to by musel byť zadarmo aby som tam sla
Ja by som tiez skusila pravnika a to, ze vas predajca oklamal a zatajil aki susedia su. Inak, mozno vyzniem ako rasistka, ale nikdy, naozaj nikdy by som nekupila byt kde ziju cigani
@elizabet173 no šak práve.My čo ešte bývame tu v bytovke tak akože toto má byť poctivá tehla.My sme taká menšia bytovka v mestečku dookola plno zelene.Tu vela rokov bolo super.Ale ako spomínate začalo sa to tu meniť novými susedmi a už je problem na svete.Ja keby už ozaj musím znovu do bytu tak jedine nejak uplne hore a nemať susedov ani vedla.Ešte tam sa možno dá ako tak kludne bývať
@liusa82 ja si myslím že ľuďom drbe čím ďalej tým viac... Kedysi si susedia pomáhali,potom sa ignorovali, teraz len prieky samé. Ak by mal človek stále hľadať dom/byt kde budú všetci susedia ok nemusí sa ani vybalovať a môže hľadať celý život. Asi sa len odosobnit čo najviac a netrápit sa, hoci je to katastrofa žiť blízko niekoho blbeho.
@lesana25 áno a vieš čo je najhoršie že susedia nás nemajú radi ledva sa zdravia ale s cigánmi čo robia bordel problém nemajú my sme tŕňom v oku
@marsmykkok neviem ani slovami opísať ten pocit keď sedia dole a mám ísť s deťmi vonka chce sa mi plakať bojím sa proste je mi stále do revu nedávno nám schválili úver prerobili sme si a bum ani slovami neviem opísať pocit čo prežívam.
@zuzubb007 netreba ich hadzat do jedneho vreca. Ja som zila 25rokov v bytovke, kde zili aj romovia a uplne v pohode. Velmi mila rodina s 2 detmi, nikdy nebol problem. Problem robili skor biely, ale ako bolo spomenute, ze ti neskor pristahovani. Kym sme boli tzv stara partia v bytovke, tak ziadny problem, ale ked sa zacali predavat byty, prenajimat, tak kde kto sa tam nastahoval. Ale velmi velke problemy na stastie neboli, len uz to nebolo take mile, rodinne, ze pokecate so susedmi pri vytahu. Taktiez mame znamych romov a tiez su super, dokonca vysokoskolsky vzdelani.
Akože prepáč ale čo si čakala od ostatných si tam mesiac aj z cestu a už sa sťažujes, treba nabudúce dávať pozor co kupuješ, a ak to inom nevadí je to ich problém nie tvoj, nájomníci za mňa najväčší debili, vzd, robia hluk a pritom niesu vo svojom.... A prenajímateľ ešte väčší...jemu idú peniaze takže ma v...
@anonym musíš si nájsť niečo čo ti dá istotu väčšiu... Kúp si slzný sprej a nos ho, zaplať si pár hodín nejakého tréningu sebaobrany, príjemné nebude nikdy ich stretnúť ale aby si sa až tak nebála.
@marsmykkok chceme odísť dúfam že koncom roka sa nám podari
Ja vam skusim napisat z druhej strany..... kedysi sme byvali v malej bytovke... 8 rodin, sedavali sme na schodoch, ako deti sme behali po dvore, v schodisku, kricali na seba cez balkony a obcas aj robili diskoteky..... jedli a trusili kade sme chodili.... furt nas niekto nahanal prakerom lebo sme do vchodu nanosili blato..... poutierali si ruky do cerstvo.oprateho..... ale zili sme si tak v "klude" a svojom chaose. A potom starsi.pan zomrel jeho zena isla byvat k dcere a do baraku sa nastahovala pani ktora este nebola ani vybalena a uz jej vsetko vadilo. My deti na schodoch, vo vchode, na balkonoch,.... zaslo to az tak daleho ze sme jej vadili uz aj na ihrisku pod oknami...... namiesto toho aby sa snazila naskocit do.iduceho vlaku a byt dalsiou do.partie robila vsetko.preto aby nam ukazali ako sme my vsetci zli a ona ta dobra....
@wieruska1 takže je v pohode keď po polnoci robia bordel a nás si vykreslila že nám všetko vadí ja mám deti a chcem aby boli šťastné nechápem tvoj príspevok takže z tvojho hľadiska máme sa prispôsobiť už nikdy nevyspat tolerovať ich a cusat
Nie, len si myslim, ze ked teba ide vyrutit a ostatni susedia su s tym ok, tak je mozno, .... Prva noc, vazna hadka..... nechaj to tak, ty nechces tu situaciu nestranne vyhodnotit, ty chces potvrdit ake si chudatko a ostatni ti zli....
No ja sa skôr čudujem že sa s tými cigánmi starousadlici vôbec bavia ked robia taky
čurbes ja by som sa nebavila.To ostatným akože nevadí čo robia? alebo sa ich boja tak radšej držia s nimi iné ma nenapadá.Pustila by som im na plné pecky dobré techno s basami alebo eurodance ja zas cez deň ak oni robia bordel večer.
@wieruska1 keby si vedela ako sa mýliš viac nereagujem nech nás aj nenávidia len chcem sa vyspať aspoň jednu noc.
@liusa82 toto nikdy nepochopím ani ja myslím že sa boja inak si to neviem vysvetliť
na vašom mieste predávam byt. Hneď zajtra by som volala realitku
@sasa1310 už áno aj my chceme pani hore nás vykreslila ako zloduchov a chudatka tak nech si cigáni zaslúžia lepších susedov
prvá chyba bola počúvať ľudí, čo vám byt predávali, určite vám nepovedia, že je tam nejaký problém, keď chcú byt predať. Treba sa pýtať susedov aj v širšom okolí a to viacnásobne. Druhou, že si sa sťažovala hneď na druhý deň, ako si prišla. Netvrdím, že máš tolerovať bordel do rána, ale vieš, ako to pôsobí, keď ešte nie si vybalená a už sa sťažuješ. No nič, teraz vyberaj opatrnejšie, dúfam, že sa vám ho podarí predať.
aj u nás v bytovke su cigoši.Na poslednom poschodí dokonca 2 rodiny.Jedna slušná a druhá rodina tam len ožran party každý víkend.Dokonca jej dcéry 8 ročné tú napitu mater podopierali na schodoch.Tuto tiež v bytovke môžu aj sekery padať a nikto nič nepípne a nikto nič nerieši
@elizabet173 vieš bol to šok srdce pisti za bytom zutulnili sme si ho a prvá noc šok neviem ti to vysvetliť sedeli sme na posteli a počúvali krik piesne vrieskanie pozerali na seba
ja ťa chápem, keď sme bývali v paneláku, vo vchode boli fajn susedia, ale vo vedľajšom býval pán, ktorý chodil pravidelne po polnoci nadratý a často sa netrafil do zadného vchodu, takže išiel naším a to sme teda počuli všetci. Ja som to už neriešila, dokončovali sme dom a keď sa začali zamykať vchody, bolo to vyriešené. Ale tiež sme sa raz v noci obaja posadili na posteli, keď spadol aj s bicyklom do pivnice...
@elizabet173 oni si zapália doma cigaretu a tak idú dole k dverám vo vchode sa nedá dýchať.
škoda, že si si to nevšimla, kým ste sa nasťahovali. My keď sme sa sťahovali do toho bytu, tak vo vedľajšom vchode býval mužov kamarát a v tom našom bývalá kolegyňa môjho otca, takže info sme mali dostatočné.
@elizabet173 keď sme boli na obhliadke aj zo dva krát sme boli ani vonku neboli ticho ako v hrobe ozaj sme hlúpi veľké ponaučenie
Pani hore vas nijako nevykreslila 🤦♀️ poukazala som na to, ze minca ma dve strany, ale vzhladom na to ako ma potrebujete "ociernovat" mi to je hned jasne, ze v tom nebudete uplne nevinne 😊
@wieruska1 prosím ťa vysvetli mi to nechápem ťa co sme mi im spravili?

Autorka, vieš co by som urobila, hľadala by som nové bývanie a keď nájdem, tak by som predala byt takým, ako ako sú tí inkriminovaní susedia. Obvykle majú peniaze v hotovosti a ešte sa budú predbiehať, aby si práve im predala. Nech si susedia užijú, keď im to nevadí.