icon

Problémy s 5G sieťou. Máte podobné skúsenosti?

uctik
15. feb 2025

Čaute,
Mam operatora radost a aj 4ku a prednedavnom som si kupil telefon co podporuje 5G, no vsimol som si, ze ak mam zapnute to 5G tak signal casto vypadne na nejaky cas a po chvili znova naskoci, zaujimalo by ma ci mate podobne skusenosti a ci to suvisi s operatorom, alebo je to chyba telefonu, ked som mal stary telefon, kde 5G vobec nebolo, tak tieto problemy som nemal.

lija22
15. feb 2025

mam radost a iphone, nevypadava mi signal aleviem o mieste na liptove, kde signal nemam. Nemoze to byt pokrytim?

marcelas82
15. feb 2025

Pri 4ke je to pokrytie siete, mne tak bežne pri telefonovaní vypadol signál alebo net, prešla som späť do telekomu🙂

uctik
autor
15. feb 2025

@lija22 praveze sa mi to stavalo v meste, a aj ked je pravda ze iphone nemam 😅😐🤔

uctik
autor
15. feb 2025

@marcelas82 4ku mam len na obcasne volania na kredit, cize mi to az tak velmi nevadi, ale skor tie data na radosti 😀, moze byt ze 5G je horsie pokryte ako 4G prepol som to teda len na 4G a som zvedavy ze co a ako 😀

lilope
16. feb 2025

@uctik ahoj, ja mám asi rovnaký problém. Mám 4ku a presne viem kde mám a kde nemám pokrytie. Odkedy mám nový telefón, tak mám pokrytie slabšie, ale nenapadlo mi, že to môže byť prednastavenou 5G sieťou v telefóne. Urobila som to čo ty, dala som preferovať 4G sieť a vyskúšam či bude pokrytie opäť rovnaké ako bolo pri starom telefóne a dám vedieť. 🙂

uctik
autor
16. feb 2025

@lilope mimochodom 4G sa da aj zafixovat, ak si stiahnes aplikaciu lte only, len potom ked restartujes telefon znova to musis nastavit 😉.

lilope
16. feb 2025

@uctik skúšala som to a ozaj mi internet nabehol skôr na 4Gčku.

uctik
autor
17. feb 2025

@lilope Minule som nasiel v nastaveniach telefonu - 5G setrenie baterie, a vypol som to, zatial to vyzera tak, ze toto to robilo 😀.

lilope
17. feb 2025

@uctik ja som nechala preferovať 4G sieť a funguje ako predtým. Takže ti ďakujem za túto diskusiu, veľmi si mi pomohol 🙂

uctik
autor
20. feb 2025

@lilope som rad 😊, ze som pomohol

uctik
autor
20. feb 2025

@lilope len co sa tyka tej aplikacie - lte only, preto som ti ju poradil, lebo casto sa stava, ze ta pripaja aj na ine siete ako 4G, a tymto sposobom ti uz nic ine ako 4G ani nepojde, cize ziadne prepinanie do 2G ... 😅

lilope
21. feb 2025

@uctik dik budem vedieť. Neznášam, keď mi technológie určujú čo mám mať ako nastavené 😀

uctik
autor
22. feb 2025

@lilope podla mna len nemas rada koplikovane veci 😀

lilope
23. feb 2025

@uctik nie, nemám rada, keď ma či už človek alebo technológia nútia robiť alebo používať veci, ktoré nechcem. Napr. keď si nastavím, aby sa mi automaticky nespúšťali videá a po čase sa to opäť deje alebo keď musím pri každej jazde autom vypínať štart-stop, je to otravné a nevyžiadané.

kacenocka2
12. jún 2025

Prosím vás,vo štvorke sa platí za každú začatú minútu alebo sekundova tarifikacia?

uctik
autor
16. jún 2025
@kacenocka2

Prosím vás,vo štvorke sa platí za každú začatú minútu alebo sekundova tarifikacia?

@kacenocka2 myslim ze minutu ked myslis volania 😀

kacenocka2
16. jún 2025
@uctik

@kacenocka2 myslim ze minutu ked myslis volania 😀

@uctik áno ,hovory😊čiže neni to tak ako u iných operátorov..mi príde že sa dcére nejak rýchlo míňa kredit i keď veľa nevolá nedatuje

nepodarok
28. jún 2026

Nerobí mi nič také. Len sa prepne na 4G alebo 2G. Manuálne som nastavil napevno 4G a tak to nepreskakuje furt. Len do 2G keď som v pivnici, idúcom vlaku a pod.

uctik
autor
1. júl 2026
@nepodarok

Nerobí mi nič také. Len sa prepne na 4G alebo 2G. Manuálne som nastavil napevno 4G a tak to nepreskakuje furt. Len do 2G keď som v pivnici, idúcom vlaku a pod.

@nepodarok Prisiel som nato, v telefone sa da nejako preklikat a uplne napevno nastavit 5G, a tiez, ked si nastavil napevno rezim - LTE only cez nastavenia telefonu, tak by ti do 2G nemalo hadzat ani v pivnici, proste ak nemas 4G - nemas ani signal, ale to je jedno, to 5G je take ze .... Aj dobre aj onicom celkom 😅 koniec koncov, a zbytocne zerie viac baterky.

uctik
autor
1. júl 2026
@kacenocka2

@uctik áno ,hovory😊čiže neni to tak ako u iných operátorov..mi príde že sa dcére nejak rýchlo míňa kredit i keď veľa nevolá nedatuje

@kacenocka2 ano aj mne zvyklo obcas, stahovat paru centov aj ked som nevolal, ale tak je velakrat nevolam aj mesiac a viac 😀, neviem ci to nemaju tak, ze po nejakom case, ak clovek dlho nenabija kredit toto nerobia.

A samozrejme treba dat pozot nato, ci nahpdou nezapina data, ak by hej stahovalo vela, pripadne skusit apku - lte only a nastavit siet len na 2G ( myslim ze GSM sa to vola priamo v nastaveniach ), pripadne ist na pobocku a vysvetlit co je vo veci 😀, a nech zablokuju operator data ak sa da.

Alebo radost/ orange yoxo - neobmedzene data aj volania 20-23€ mesiac .... No ale uz dost pisania 😅😀🙂.

uctik
autor
1. júl 2026
@uctik

@kacenocka2 ano aj mne zvyklo obcas, stahovat paru centov aj ked som nevolal, ale tak je velakrat nevolam aj mesiac a viac 😀, neviem ci to nemaju tak, ze po nejakom case, ak clovek dlho nenabija kredit toto nerobia.

A samozrejme treba dat pozot nato, ci nahpdou nezapina data, ak by hej stahovalo vela, pripadne skusit apku - lte only a nastavit siet len na 2G ( myslim ze GSM sa to vola priamo v nastaveniach ), pripadne ist na pobocku a vysvetlit co je vo veci 😀, a nech zablokuju operator data ak sa da.

Alebo radost/ orange yoxo - neobmedzene data aj volania 20-23€ mesiac .... No ale uz dost pisania 😅😀🙂.

@uctik ale este jedna vec ma napadla 😀, lebo viete ako, deti mozu povedat ze nedatuju, ale len boh vie, ci je to aj pravda 😅

nepodarok
1. júl 2026
@uctik

@nepodarok Prisiel som nato, v telefone sa da nejako preklikat a uplne napevno nastavit 5G, a tiez, ked si nastavil napevno rezim - LTE only cez nastavenia telefonu, tak by ti do 2G nemalo hadzat ani v pivnici, proste ak nemas 4G - nemas ani signal, ale to je jedno, to 5G je take ze .... Aj dobre aj onicom celkom 😅 koniec koncov, a zbytocne zerie viac baterky.

@uctik správne, pri 5G mi aj píše upozornenie že ak si ho napevno nastavím, tak môže mať za následok vyššiu spotrebu energie. Pri automatike sa to furt prepína. 5G je zbytočnosť lebo medzi 4G (LTE) a 5G nevidím žiaden rozdiel. Všetko ide rovnako.

uctik
autor
2. júl 2026
@nepodarok

@uctik správne, pri 5G mi aj píše upozornenie že ak si ho napevno nastavím, tak môže mať za následok vyššiu spotrebu energie. Pri automatike sa to furt prepína. 5G je zbytočnosť lebo medzi 4G (LTE) a 5G nevidím žiaden rozdiel. Všetko ide rovnako.

@nepodarok tak tak, ak niesi velky fanatik to technologii, tak rozdiel pri beznom pouzivani neucitis, je to skor reklama pre vacsinu ludi + ak uz by si si aj meral rychlosti cez speedtest, tak medzi 4G+ a 5G nieje aj naozaj rozdiel, akurat je 5G rychlejsie oproti klasickemu staremu obycajnemu 4G bez toho pluska 😀, takze znova je to dobre len na tie dediny, ale aj tan mobhli radsej je upgradnut 4G na 4G+ a netrebalo by ziadne 5G ( nsa 🙂.

nepodarok
3. júl 2026

A kto je fanúšik technológií napr. @niekto2hy tak darmo by si aj mal 5G keď jednoducho server odkial sťahuješ je nastavený na nižššie rýchlosti. Alebo keď operátori robia hento že prečerpal si gigabajty z balíčka tak ťa spomalia na 3mbps a si vybavený.

nepodarok
3. júl 2026

test

uctik
autor
13. júl 2026
@nepodarok

A kto je fanúšik technológií napr. @niekto2hy tak darmo by si aj mal 5G keď jednoducho server odkial sťahuješ je nastavený na nižššie rýchlosti. Alebo keď operátori robia hento že prečerpal si gigabajty z balíčka tak ťa spomalia na 3mbps a si vybavený.

@nepodarok Tak, tak moze byt rozdiel aj v serveri, ale vela z nich bezi celkom rychlo, jedine ze stahujes mimo oficialne weby/ aplikacie, ako steam, netflix .... A neviem kde este, kazdopadne moze sa stat, ze ti ten internet, poskytovatel spomali aj inym sposobom, a to znizenim rychlosti tcp/ udp protokolu a podobne, cize protokolov, cez ktore funguje v podsate veškera prevadzka na internete ak sa nemylim, a ak sa nemylim, staci ze ti isp spomali TCP, a rychlost stahovania zo steamu napr. Sa vyrazne znizi, pritom vysledky mozes mat v speedteste krasne, kedze UDP to za TCP potiahne. A to je to, ze speedtest mera vseobecnu rychlost, ktoru si nevies rozdelit na casti - tie sietove protokoly.

Ale toto vela ISP nerobi, skor taky co nemaju velku kapacitu siete, a chcu niecim zaujat zakaznikov, a necudujem sa ani takemu rieseniu, dneska chcu ludia len rychlosti a rychlosti, pritom to nieje vzdy nevyhnutne, ako vela veci v zivote 🙂.

nepodarok
16. júl 2026

Proste ja medzi 5G a 4G žiadne rozdiely nevidím. Napríklad ak sťahujem aplikáciu zo store, alebo aktualizujem, tak mi to sťahuje 3 minuty tak či tak. Žiadne také že stiahne za 10 sekúnd a pod. jak to zvyknú prezentovať že oveľa rýchlejšie. Aj stránky fóra alebo čokolvek. Proste všetko je limitované providerom, hardvérom mobilu atď.