Redmi Note 15: Problémy s platením cez NFC?
Dobrý večer.
Máte niekto Redmi Note 15 a platíte mobilom? Mne sa už párkrát stalo, že ho priložím k terminálu a absolútne nič. Ani chyba, akoby ho terminál vôbec nezachytil. Potom o chvíľu alebo inde zaplatím normálne.
Kartu mám nastavenú, NFC zapnuté. Tak rozmýšľam, či blbne telefón alebo mám ešte niečo zle nastavené? Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
@anonym_autor mobilom plati len ikonicky hlupak, kreditnou kartou zaplatim za 1/3 casu oproti mobilu, velmi ma to znervoznuje ked vidim ludi ako zbytocne zdrzuju inych normalnych zakaznikov svojou platbou mobilom.
@anonym_c0b542 Vyjadruj sa slušne!
Prešla som naspäť ku karte. Príde mi to praktickejsie
Stačí zavrieť a znovu otvoriť peňaženku, občas sa to stáva aj na iných mobiloch.
@anonym_autor mobilom plati len ikonicky hlupak, kreditnou kartou zaplatim za 1/3 casu oproti mobilu, velmi ma to znervoznuje ked vidim ludi ako zbytocne zdrzuju inych normalnych zakaznikov svojou platbou mobilom.
@anonym_c0b542 si sa pozrela do zrkadla? Ty ikonická hlupáčka. Kým ty vytiahneš peňaženku, vyberieš kartu, ja m dávno zaplatené, lebo už počas nákupu mám otvorenú kartu v mobile. Rozumiem, že si asi negramotná a nedokážeš platit mobilom. Ale normálny clovek to dokáže.
Akonahle blokujem posledne veci, už mam nachystany telefon na platbu.
Každý môže platit tak, ako chce. A nazyvat niekoho ikonickym hlupakom lebo plati inak, ako ty , lebo to očividne nevieš, môže len hlupák. Keď ťa dokáže znervoznit takato vec, tak skús navštivit odbornika. Pár tabletiek ťa spraví kludnou, štastnou.
@anonym_c0b542 si sa pozrela do zrkadla? Ty ikonická hlupáčka. Kým ty vytiahneš peňaženku, vyberieš kartu, ja m dávno zaplatené, lebo už počas nákupu mám otvorenú kartu v mobile. Rozumiem, že si asi negramotná a nedokážeš platit mobilom. Ale normálny clovek to dokáže.
Akonahle blokujem posledne veci, už mam nachystany telefon na platbu.
Každý môže platit tak, ako chce. A nazyvat niekoho ikonickym hlupakom lebo plati inak, ako ty , lebo to očividne nevieš, môže len hlupák. Keď ťa dokáže znervoznit takato vec, tak skús navštivit odbornika. Pár tabletiek ťa spraví kludnou, štastnou.
@anonym_773111 tak nejako😉😂
Mam ten mobil a zatial som problem s platenim nemala
Ta chyba, ze terminal nezareaguje vobec a ani nepipne, byva skoro vzdy o tom, kde presne mas telefon prilozeny. NFC antena je u Xiaomi a Redmi v hornej casti zadnej strany hned vedla fotoaparatu, nie v strede telefonu a uz vobec nie dole. Vacsina ludi drzi mobil v dlani a k terminalu podstrci stred zadnej strany, cize presne to miesto, kde antena nie je. Skus ho prilozit tak, aby si vrchnou tretinou zadnej strany presla po citacke pomaly zhora nadol, a nechaj ho tam sekundu dve.
Druha vec je obal. Hrubsie puzdro, magneticky drziak na auto alebo karta zastrcena v obale utlmia signal natolko, ze terminal telefon vobec nevidi. Kartu von a otestuj to raz aj bez puzdra.
Ked to nepomoze, pozri sa do Nastaveni, ci mas spravne nastavenu predvolenu aplikaciu na bezkontaktne platby. Je to v Nastavenia, Aplikacie, Predvolene aplikacie, Bezkontaktne platby. Ked su tam dve penazenky naraz, Google a Xiaomi vlastna, obcas si prekazaju a plati sa raz ano, raz nie. A este jedna vec, ktora sa lahko prehliadne: Google penazenke daj v nastaveni baterie neobmedzeny rezim, lebo ked ju system v ramci setrenia uspi, NFC pri prilozeni nema co odpovedat.
To, ze ti o chvilu inde zaplati normalne a ze tu pisala aj majitelka rovnakeho kusu, ze jej to chodi, je skor dobra sprava. Pokazena NFC cievka nefunguje stale, nie obcas.
Ináč, v jednej kaviarni som mala rovnaký problém, ale iba pri jednej karte jednej banky - ak som prehodila na druhú kartu inej banky, išlo to v pohode. Kočky mi vraveli, že tá karta danej banky má všeobecne problém v ich kaviarni. Takže okrem toho, že je to chyba mobilu a spôsobu používania, môže to byť aj chyba danej karty.