icon

Problémy so šteniatkom

zufalazena
19. apr 2017

Dobrý deň 🙂. Neviem ako začať, ale potrebujem pomôcť, moja dcéra si zobrala k sebe šteniatko, no je to hotový diabol, neviem si sním rady a vziať jej ho nechcem. Bojujeme s jeho výchovou už 8 mesiacov. Najprv sme ho chceli naučiť hygiene a to tak ze sme mu dali podložku na zem, keby niečo a bol pravidelne venčeny, podložke pochopil a po byte necikal, no rástol a chceli sme aby sa pýtal von, čo sa nám tiež podarilo, sem tam nestihol. Nerobil doma problémy ale neskôr keď už dovŕšil 8 mesiacov začalo sa ešte väčšie peklo a začal znova všade cikať dokonca aj dcérkynu posteľ a začal nám obhryzavat nábytok. Všetko mám potrhane. Všetci mi tvrdia ze je len tvrdohlavý pretože je to jazvečík, ale ja si nemyslim ze to je len tým. Dnes sa tak stalo znova. Poraďte mi prosím ako s nim, už je dosť starý na to aby takéto veci nerobil. Vďaka za každú odpoveď 🙂 a prajem pekný zbytok dňa.

Strana
z2
ladelaila
20. apr 2017

Mame doma Lily. Krizenec nemeckeho ovciaka. Brali sme ju z utulku ako dvojmesacne steniatko. Do dvoch mesiacov nastalo doma peklo. Nemohli sme jest, stale po nas stekala, skakala, nechcela chodit von pisat. Cele zle. Az jedno rano som sa zobudila a povedala si ze staci. A zacala jej zakazovat veci, co mi vadili. Ona vycitila, ze som si ista, ze som vodca ja a trvam na svojich zakazoch. Nikdy netrenujte psa ked ste unaveni - nebudete to robit dosledne a pes to vyciti. Okamzite ked si budete trvat na svojom a verit sama sebe, pes to vycitu. Ako som si povedala ja - nebude mi vladnut jeden pes 🙂 Teraz mi Lily lezi pri nohach, kuse si hracku a ja si vychutnavam relax. Prajem vela sil! 🙂 Ale stoji to za to 🙂

rybka16
21. apr 2017

Boli tu popísané dobré rady, najmä od sintry, len by som ešte podotkla, že to, že pre psa je v rodine pán len jeden, je hlúposť. Pes má byť v hierarchii "svorky" na poslednom mieste, t.j. všetci sú nad ním, všetci sú de facto jeho páni. Znie to dosť tvrdo, ale je to tak. Pes potrebuje štruktúru, musí vedieť, čo sa od neho očakáva. Musí vedieť, že je podriadený každému, aj deťom. Keď to nevie, prichádzajú problémy. Neistota, ktorá tam vládne, nevyhovuje nikomu, ani tomu psovi. Pes nemôže mať z celej rodiny len jedného pána, preboha. Keď sa tomu pánovi niečo stane, tak čo bude robiť zvyšok rodiny? Neporadí si s vlastným psom?

Strana
z2