Problémy so susedmi. Ako ich môžem zastrašiť?
Ahojte, problém nemám ja, ale moja babka. Majú dom na dedine, so susedmi sú predelený kamenným plotom + stenou susedského domu. Kedysi tam býval starší pár, mali sme s nimi veľmi dobré vzťahy, ako deti sme sa k nim chodili hrať. Ale zomreli a nasťahovala sa tam sestra panej a jej dcéra. Asi nevedia, čo so životom, ale od začiatku robia problémy. Najprv vymýšľali d.biliny, že babkine kvety im nejakým spôsobom poškodzujú múr domu a blablabla. Riešili to aj s úradmi. Najnovšie na moju babku zavolali políciu, že vraj sa nestará o svoju mamu (skoro 90r), nedáva jej lieky a zanedbáva ju. Policajti sa vraj na nich len smiali, tak nevieme či už u nich nie sú známa firma? Vraj sú drzé, ani môj 120kilový dedko ich nedal do laty. Vytáčajú má neskutočne, lebo moja babka je zlatý človek, stará sa o svoju mamu, na ktorú ostatné deti kašlú. Sama mi povedala, nech neriešim, ale ja nenechám niekoho obťažovať moju rodinu. Chystám sa za nimi ísť a vyčistiť im žalúdok. Čím sa im môžem vyhrážať? Trestné oznámenie za ohováranie? Čo môžem reálne urobiť, aby dali pokoj alebo ako ich zastrašiť? Babka je už z nich na prášky.
Ja by som sú urobila na dvore takú opekačku že diví dopo. Hudba, deti, susedia. A do dlhého večera. Zábava. Ale fakt by som popozyvala susedov a celu rodinu. Nech je veselo.
Varil by sa guláš, grilovanie, hrala hudba, vodné zábavky pre deti, ....
Nech ich aj picne od jedu
Urob susedsku party a pozvi vsetkych okrem nich :D
Co sa tyka osocovania ohladom zandebavania starostlivosti. Kedze sa jednalo o loz, podaj na nich trestne oznamenie za krive obvinenie. Mozno ich to trocha schladi.
Ja ked som bol mladsi tak sused zavolal policiu pretoze otec vecer pocas hokeja skrikol gol a cavo to proste nevydrzal. Ked dorazili policajti, otca obvinili, ze rusi nocny klud a ze z bytu pravidelne ide pach po alkohole co bola absolutne loz. Jeho zena vyuzila situaciu pretoze otec si v ten vecer troska uhol.
Mama to nevydrzala a povedala, ze ona si nenecha aby o otcovi rozsirovali taketo hluposti a podala trestne oznamenie za krive ohovaranie.
Doteraz nevieme ci list dostali alebo nie, ale odvtedy je bozsky pokoj. Normalne to zries cez policiu. Ak tvoji dedkovci nemaju zaznam v registri trestov v ramci obcianskeho spolunazivania, malo by to byt v pohode.
Takichto ludi musis riesit hned pretoze su ludia ktori sami sebe hladia ego robenim napriek druhym. My mame takeho noveho suseda co zozral mudrost sveta a teraz robi vetry v ramci SVB.
zbytocne liat olej do ohna.. viem ze ta to trapi ,ale viac uskodis ako pomozes.. neviem ako na dedine ale nepomohol by farar alebo starosta?
Chystáš sa im vyčistiť žalúdok? Hm, to je síce pekné, ale aj takáto snaha môže narobiť viac škody ako osohu. Ty na tej adrese nebývaš. Sú typy, ktoré človeka najprv vysmejú, že si nedokáže riešiť problémy sám - musí žalovať a potom pokračujú s priekmi ďalej. Si príliš slabá autorita. Čo je inak na tvojej starkej také zaujímavé? Zjavne v tom dome nebýva sama. Pozemky odďaľuje ešte aj múr... Prečo si zrovna ju vybrali ako terč útoku? Niečo im urobila, nepovolila, či všeobecná ženská rivalita?
Tvoj pravnik ich moze oslovit v liste/ e-maili. Uz len tomu pravnikovi zacvakat. On vymysli, ze co, poznaju tie zakony, jemu staci porozpravat, da ti aj rady, co dalej a tak. Vobec nie ste sami. Poznam takto dalsich 2, co maju rovnake problemy a tiez na dedine so susedmi
@katty2012 vraj sa s nimi nedá normálne baviť, proste ret.rdovaným ľuďom ťažko niečo vysvetliť
@hopsadobrandejsa ten posledný odsek tu asi bude platiť 😩 párty asi nie, oni sú na rohu ulice, takže majú susedov už len z jednej strany a to sú tiež starší ľudia (nekamarátia sa nejako, ale majú spolu dobré vzťahy už roky), a tiež nejaký bordel nechcem robiť aj kvôli nim. Jedine keď tam pôjdem s malým, môžem im celý deň pod oknom púšťať Baby shark-a, no budem len čakať, kedy na mňa zavolajú políciu, že mám dieťa v šatke a týram ho alebo čo 😂 skôr zvažujem ísť im povedať, že ak nedajú pokoj, nech čakajú na trestné oznámenie.
Otázne je či ste sa už o tom s nimi bavili. Ak nie, išla by som tam, ale v dobrom najprv...a slusne sa opytat co im vadi, a ci je potrebne volat policajtov...či nemozeme zit v mieri...a videla by som ich reakciu a podla toho sa zariadila...naschvaly určite nerobiť...tym sa to len zhorší a načo taky život na stare kolena starkým? skrátka susedom ukázať možnosť dohody až potom vyhrážky, ak by to nepomohlo.
@lintu lebo moja babka je príliš dobrá na to, aby to ich otravovanie nejako riešila. Začalo to tým, že moja babka má pod ich múrom nasadené stromčeky. Oni tvrdili, že z toho, ako ich babka polieva, im vlhne múr. Nedali si nijako vysvetliť, že moja babka tie stromčeky vôbec nepolieva 😂 zavolali na nich nejakú kontrolu. Moja babka ich ešte aj pustila na dvor, aby si to mohli pofotiť 🤦 Teraz zas toto. Neviem, ako to majú so susedmi z druhej strany, skúsim to zistiť. Ale moja babka je obyčajná dôchodkyňa, čo si max tak na záhrade okopáva kvety, prababka tam sedí, pije čaj a každý deň chodia do kostola, môj dedko cez týždeň je celý deň v robote a cez víkend si tiež len robí na záhrade, pri potichu zapnutom rádiu 🤷 takže fakt neviem, čo môžu mať s nimi za problém. Podľa mňa sa buď nudia, alebo majú nejaký problém samé so sebou.
@anavila môj dedko sa s nimi bavil, neviem, čo presne mu nakecali, vraj boli drzé a poslali ho v konečnom dôsledku do p.ce. Ja teraz sťahujem, takže som tam bola max cez víkend na dve hodinky a bavili sme sa o nich len tak, že proste sú otravné. Tento víkend zavolali tú políciu, ja som tam teraz nebola. Chystám sa tam v blízkej dobe a áno, chcela som sa s nimi najprv normálne porozprávať, len neviem, či to pri takých ľuďoch bude možné.
skús ísť ty, v dobrej nálade, ale asertívne riešiť situáciu, možno im to bude nepríjemné a zatvorí im to na "chvíľku ústa". Ale obávam sa, že ak ide o arogantných ľudí, tak klud nebude nikdy, vlastná skúsenosť

skus presne opacne.. upec kolac, kup kavu a chod ich navstivit. porozpravaj sa s nimi susedsky a priatelsky. bojom ten boj nezastavis