icon

Problémy so zálohovaním obalov po dátume spotreby

casopis1
26. feb 2025

Dnes ráno som sa rozhodla vrátiť prázdne PET a plechovky do zálohomatu, mala som plné vrece zálohy
no akotak vhadzujem vyskočí mi na displeji pri každej
zálohy toto (fotka) . Neviete si predstaviť ako som sa rozčúlila , chodila som k zálohomatu k zálohomatu.
No po rozhovore s pracovníkom jednej prevádzky som to vzdala a vyhodila som vrece s neplatnú zálohou do koša.

,,zálohované obaly ktoré majú po dátume spotreby nápoja sa už nedajú zálohovať,,

Čo si o Tom myslíte vy?

Problémy so zálohovaním obalov po dátume spotreby
Strana
z3
stellarstar
26. feb 2025

What? To čo? Počujem resp čítam 1x

patka06
26. feb 2025

Aké to boli fľaše?
Ešte som sa s tým nestretla

janai1
26. feb 2025

To je nezmysel a takisto zle chápeš to čo je napísané na tom displeji. To nemá nič s dátumom spotreby tekutiny vo fľaši

janai1
26. feb 2025

https://slovenskozalohuje.sk/vyrobca/
Tu máš reálny význam toho čo ti na tom displeji píše

januska12323
26. feb 2025

Ako si prišla k dátumu spotreby? Jasne máš napísané niečo úplne iné.

andrea_82
26. feb 2025

Dnes som uplne bez problemov odovzdala flasu, ktorej obsah som rano vylievala, lebo bol 2 roky po spotrebe. Toto znamena to, ze vyrobok sa uz na trh dlho nedodava a po urcitom case uz prestanu tie flase vykupovat.

rozculena
27. feb 2025
tetapetra
27. feb 2025

@casopis1 skús si to prečítať ešte raz a pomaly.

gab1sol
27. feb 2025

@casopis1 ale však oznam hovorí o obale, nie obsahu. 🤷‍♀️

zuzanka.zuzu
27. feb 2025

čítanie s porozumením je na Slovensku obrovský problém 🙈 v zahraničí dostanú deti prečítať knihu a vlastnými slovami musia povedať čo v nej bolo aby bolo jasné že pochopili, toto tu chýba ... miesto toho dávajú deťom úplne nezmyselné úlohy kde sa len niečo prepisuje a podobné blbosti bez subjektívneho vkladu

martul
27. feb 2025

@casopis1 ty píšeš o niečom, display o inom. Zjavne si to nepochopila.

gejb
27. feb 2025

@casopis1 mali tie fľaše na obale "Z" ??

casopis1
autor
27. feb 2025

@patka06 pre fľaše s Z

casopis1
autor
27. feb 2025

@rozculena toto nieje vtip

casopis1
autor
27. feb 2025

@gejb áno

patka06
27. feb 2025

@casopis1 to je mi jasné.
Zle som sa asi opýtala, myslela som od akých výrobkov,
Presne ako píšu vyššie, ak išlo o fľaše ktoré sa u nás nepredávajú, tak je jasné, že ich neberie.
Aj keď sa dávnejšie predávali.
To sa mi raz stalo, omylom som išla vrátiť fľašu kúpenú v Čechádh.

casopis1
autor
27. feb 2025

Mala som rôzne fľaše ktoré by mali byť zálohované, ale žiaľ ukázalo na displeji toto .
Napr. Matoni hrozno 500 ml. Mala aj Z aj čiarový kód

zafir01
27. feb 2025

@zuzanka.zuzu na toto bola super naša učiteľka Sj aj na ZŠ aj SŠ . Každý mesiac povinne jedna kniha a z nej čitateľský denník. Internet ešte v plienkach,takže jediné čo niektorí robili , že zháňali od starších vypracované knihy . No stačila jedna otázka od profesorky na danú knihu a hneď vedela ,že kto knihu čítal a kto nie .

patka06
27. feb 2025

@casopis1 Mattoni sa stále predáva, tu by malo zobrať
Napadlo mi ešte, neboli to náhodou, tie "staré" fľaše, kde bol vrchnáčik zvlášť? V tom by mohol byť problém.

casopis1
autor
27. feb 2025

@patka06 nie noboli. boli to originál zalohované akurá 1 týdeň po dátume spotreby minerálky

veronikaszabova
27. feb 2025

@casopis1 spotreba mineralky (obsahu) nema ABSOLUTNE vplyv na to, ci je alebo nie je flaska stale zalohovana.

Ano, aj nam sa raz stalo, ze flaska nesla do zalohomatu. Tiez rovnaky odkaz - firma ked urobi prebal (novy dizajn), tak je nejake obdobie, kedy sa daju stare flasky este vratit, potom uz nie. Je to kvoli tomu, aby ludia nespekulovali a nerobili si sami taketo rozne obaly na nezalohovane flasky

gejb
27. feb 2025

@casopis1 aký má potom význam celé zálohovanie ...sa človek na to casom akurát vykašle keď ma ešte aj strážiť ci sa náhodou nemenil dizajn fľaše 🙈

nafka0483
27. feb 2025

@gejb Ak sa zmeni dizajn a prestane sa stary predavat, tak stale mas 6 mesiacov na vratenie. Ak susis doma obaly dlhsie tak smola no.

tetapetra
27. feb 2025

@casopis1 ešte má napadlo,či si to obchod úmyselne neblokol lebo on to nepredáva. Skús iný obchod

veronikaszabova
27. feb 2025

@tetapetra nie, neblokuje to obchod.

casopis1
autor
27. feb 2025

@tetapetra bola som vo všetkých ochodoch v prešove

patka06
27. feb 2025

@casopis1 Ak bola minerálka týždeň po dátume spotreby, ktorá je veľmi dlhá, boli tie fľaše proste staré - už sa nepredávajú presne také /vrátane EAN / už viac ako 1/2 roka, preto ich nebralo v žiadnom obchode
Dátum spotreby s tým nemá nič, ide čiste len o fľašu

maxik24
27. feb 2025

@casopis1 normalne som sa rozculila. Jeden clovek nemoze byt tak hlupy, aby nerozumel, co display pise, a vymyslel takyto blud. Neexistuje. Cize ti ide o burcovanie, brojenie slabsie rozmyslajucich, ktori nepozeraju, necitaju, len precitaju tvoj text a siria dalej hluposti.. Hanbila by som sa.

tetapetra
27. feb 2025

@veronikaszabova viem,že na úplnom začiatku to bol problém, v niektorých obchodoch

ukulela
27. feb 2025

@casopis1 CITAS, CO TI PISU BABY? nebolo to po spotrebe nahodou ROK a tyzden? jasne mas napisane, ze toto ti automat napise, ak sa vyrobok v obchode nepredava uz minimalne pol roka. to znamena, ze flasa dlho stala v obchode//vo vreci//doma.

sticker
Strana
z3