Problémy so zálohovaním obalov po dátume spotreby
Dnes ráno som sa rozhodla vrátiť prázdne PET a plechovky do zálohomatu, mala som plné vrece zálohy
no akotak vhadzujem vyskočí mi na displeji pri každej
zálohy toto (fotka) . Neviete si predstaviť ako som sa rozčúlila , chodila som k zálohomatu k zálohomatu.
No po rozhovore s pracovníkom jednej prevádzky som to vzdala a vyhodila som vrece s neplatnú zálohou do koša.
,,zálohované obaly ktoré majú po dátume spotreby nápoja sa už nedajú zálohovať,,
Čo si o Tom myslíte vy?

Aké to boli fľaše?
Ešte som sa s tým nestretla
To je nezmysel a takisto zle chápeš to čo je napísané na tom displeji. To nemá nič s dátumom spotreby tekutiny vo fľaši
https://slovenskozalohuje.sk/vyrobca/
Tu máš reálny význam toho čo ti na tom displeji píše
Ako si prišla k dátumu spotreby? Jasne máš napísané niečo úplne iné.
Dnes som uplne bez problemov odovzdala flasu, ktorej obsah som rano vylievala, lebo bol 2 roky po spotrebe. Toto znamena to, ze vyrobok sa uz na trh dlho nedodava a po urcitom case uz prestanu tie flase vykupovat.
čítanie s porozumením je na Slovensku obrovský problém 🙈 v zahraničí dostanú deti prečítať knihu a vlastnými slovami musia povedať čo v nej bolo aby bolo jasné že pochopili, toto tu chýba ... miesto toho dávajú deťom úplne nezmyselné úlohy kde sa len niečo prepisuje a podobné blbosti bez subjektívneho vkladu
Mala som rôzne fľaše ktoré by mali byť zálohované, ale žiaľ ukázalo na displeji toto .
Napr. Matoni hrozno 500 ml. Mala aj Z aj čiarový kód
@zuzanka.zuzu na toto bola super naša učiteľka Sj aj na ZŠ aj SŠ . Každý mesiac povinne jedna kniha a z nej čitateľský denník. Internet ešte v plienkach,takže jediné čo niektorí robili , že zháňali od starších vypracované knihy . No stačila jedna otázka od profesorky na danú knihu a hneď vedela ,že kto knihu čítal a kto nie .
@casopis1 spotreba mineralky (obsahu) nema ABSOLUTNE vplyv na to, ci je alebo nie je flaska stale zalohovana.
Ano, aj nam sa raz stalo, ze flaska nesla do zalohomatu. Tiez rovnaky odkaz - firma ked urobi prebal (novy dizajn), tak je nejake obdobie, kedy sa daju stare flasky este vratit, potom uz nie. Je to kvoli tomu, aby ludia nespekulovali a nerobili si sami taketo rozne obaly na nezalohovane flasky
@tetapetra nie, neblokuje to obchod.
@casopis1 normalne som sa rozculila. Jeden clovek nemoze byt tak hlupy, aby nerozumel, co display pise, a vymyslel takyto blud. Neexistuje. Cize ti ide o burcovanie, brojenie slabsie rozmyslajucich, ktori nepozeraju, necitaju, len precitaju tvoj text a siria dalej hluposti.. Hanbila by som sa.
@veronikaszabova viem,že na úplnom začiatku to bol problém, v niektorých obchodoch

What? To čo? Počujem resp čítam 1x