Problémy so zálohovaním obalov po dátume spotreby
Dnes ráno som sa rozhodla vrátiť prázdne PET a plechovky do zálohomatu, mala som plné vrece zálohy
no akotak vhadzujem vyskočí mi na displeji pri každej
zálohy toto (fotka) . Neviete si predstaviť ako som sa rozčúlila , chodila som k zálohomatu k zálohomatu.
No po rozhovore s pracovníkom jednej prevádzky som to vzdala a vyhodila som vrece s neplatnú zálohou do koša.
,,zálohované obaly ktoré majú po dátume spotreby nápoja sa už nedajú zálohovať,,
Čo si o Tom myslíte vy?

@casopis1 nie je mozne, aby si prisla s vrecom obalov a ukazovalo to iba a len tebe pri vsetkych, pritom obaly su OK v predaji. moze byt nejaky vypadok a chyba v systeme, ale to pre vsetkych a vedelo by sa to. nie ze iba tebe a v celom meste a nikomu inemu. takze ak mas 40 flias, co stali niekde v restike 2 roky vo vreci a uz su davno mimo predaja, tak nie, take nevratis.
@casopis1 na čiarovom kóde nieje nikde zapísaná informácia o dátume spotreby takže to nijako nesúvisí.
Čo sa mohlo stať že začali vyrábať nové nápoje a tie staré so starým čiarovým kódom sa prestali predavať a teda sa upravili zalohomaty na nové kódy a preto staré neberie
@zuzanka.zuzu nechápem, displej napíše, že obal sa už nepredáva a ona z toho pochopí, že sa nevykupuje, pretože je po záruke..
Ja neviem odovzdať zas hell kávové plechovky a neboli po spotrebe.
@natiblaskova ved na nich nie je Z,tak preco ich chces odniest do zalohomatu?? 🤷
""Zalohovanie sa bude týkať všetkých nápojových obalov obsahujúcich viac ako 80 % vody, ktoré sú balené v plastových fľašiach alebo plechovkách s objemom 0,1 až 3 litre. Zálohovať sa nebudú plastové ani kovové obaly od mlieka a mliečnych nápojov, sirupov a alkoholických nápojov s obsahom alkoholu viac ako 15%"
@natiblaskova tie nie sú zálohované, patria do triedeného odpadu
@natiblaskova ale tu vôbec nejde o spotrebu🙄
Panebože 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Nečítala som všetko. Mne keď sa toto párkrát stalo, tiež som nadávala, než som zistila že sme fľašu kúpili na Morave lebo v Rakúsku a nemá Z🤦 Ale boli sme vrátiť plast dva týždne dozadu a stalo sa to aj pri fľaši kde Z bolo. . Tak neviem, ja to nejak neriešim, hodím do odpadu. Ale aby sa to stalo pri vreci fliaš, to sa,mi nechce veriť...
@mateson2004 ktovie,kde to vrece a ako dlhý čas stálo.
@zuzanka.zuzu niektore skoly to deti ucia /vacsinou len sukromne/
To tu mas na koni tyzdenne dotaz na uz urobeny citatelsky dennik, lebo helikoprerova matka to ide urobit za dieta, pardon opisat.🙈
Niekomu je tu divne aj separovanie 🤷♀️
No co uz- vivat slovakia
Odkiaľ si vyhrabala tie fľaše keď komplet všetky už boli po expiracii? Veď taká malinovka je poriadna chémia čo vydrží v kľude aj 2-3 roky ..to znamená že tie obaly za ten čas mohli dávno zmeniť a preto ti ich automat nevzal. 🤷
@casopis1 ja som si myslela že tieto debilné fľaše sa zalohuju,lebo ideme zachraňovať planétu ... Tak vlastne to vyzerá že je to zasa iba niekoho O J E B.... Lebo potom by nikoho netrapilo,že sa ten produkt už nevyrába , ide predsa o to aby sa plast nedostal do prírody. Celé je to trápne, aj s celou EÚ.
@trisha_r výrobca občas zmení tvar fľaše.Najprv sa predajú všetky staré zásoby a potom sa naskladnia nové fľaše.Napriek tomu,že staré sa už nepredávajú,tak minimálne pol roka sa ešte vykupujú,čo do toho pletieš EÚ.Autorka odniekiaľ vyhrabala bohvie ako staré fľaše a teraz sa rozčuľuje úplne zbytočne a ty s ňou.
@casopis1 mne to čo sa ti stalo, príde blbé z princípu. Pri kúpe tých nápojov si zaplatila za zálohovanie. Tým pádom by mal byť obal vratny až dokiaľ ide prečítať EAN kód, to znamená do rozpadu obalu. Kto si potom nechá peniaze za takéto fľašky?
Nejde o veľa. Ale ten princíp by mal byť dodržaný. Zalohujem, zaplatím, vrátim fľašku vrátia zálohu. Kľudne aj o 10 rokov. Veď tým, že ju máš dlhšie doma, tak len tvoja záloha stráca (infláciou). Je nespravodlivé že si to firma na zálohovanie nechá len tak. Mne osobne sa to nepáči a nahnevalo by ma to.
@natiblaskova nejde, lebo nie sú zálohované
@luliu ale zálohu som platila 😅
@natiblaskova za kávu v plechovke určite nie
@natiblaskova Netáraj...
@natiblaskova netrep koniny prosim ta
Kokso naschvál kúpim a od fotím blok 😅
@natiblaskova má na sebe Z? Ak áno, musia ti to vziať, ak nie automat, tak treba ísť na centrum pre zákazníkov. Ak nemá Z, nie je zálohované

@maxik24 hmm neviem čo by si ty robila na mojom mieste keby ti to ukazovalo na automate pri každej fľaši a plechovke.