icon

Profident - úhrada dlhu

stibila
15. dec 2013

Dobrý večer,chcem sa spýtať či niekto už dostal takúto sms :
PROFIDENT :UPOZORNENIE-18.12.2013 je termin uhrady dlhu voci PROVIDENT C.U.4004605187/7500 VS289957akt dlh 100.00?Tel.c.02/20641222,
lebo mne došla a nemam voči ním žadny dlh.

Strana
z2
tykat
15. dec 2013

@stibila tak to je cudne...mne sa ukaze nazov namiesto cisla iba vtedy ak ho mam ulozene v zozname.

saurian
15. dec 2013

@stibila
ano, ale pisala aj to ze to mas uz od vymahacskej spolocnosti sms-ku, takze to cislo uctu nemusi patrit priamo providentu, moze patrit uz tej vymahcskej spolocnosti (profideptu), hoci dlh je voci providentu. ono bezne to tak funguje, ze spolocnosti poskytujuce pozicky (ale aj telefonny operatori, socialna poistovna, dopravny podnik, banky, stavebne sporitelne.....) daju pohladavky na vymahanie inej spolocnosti, a splatky sa potom mozu poukazovat na tu vymahacsku spolocnost alebo na nich, podla toho ake zmluvy medzi sebou maju.

ela2710
15. dec 2013

@stibila myslela som to tak, ze Provident nema take cislo uctu, ale pravdepodobne to ta klientka neplatila, tak predali pohladavku vymahacskej firme Profidebt - a ta uz moze mat take cislo uctu, no kazdopadne nie je tam uvedene meno klienta, takze by som sa vobec neobavala, ze by slo o teba, kedze vies, ze si tam nikdy nic nemala, jednoducho je to omyl, klient musi udat svoje telefonne cislo pri kazdej pozicke, kdekolvek a teda niekto si tam asi udal tvoje cislo, on vie, ze neplati, ale teba bude otravovat halda sms a telefonatov a preto je jednoduchsie Profidebtu zavolat a mat pokoj. Co sa tyka pracovnikov oni zato nemozu, jednoducho dostali papiere nejakej klientky, ktora mala v svojom spise uvedene tvoje cislo a ich povinnost je ju kontaktovat, oni si jednoducho ozaj myslia, ze sms dorazila tej klientke - neplaticke...

stibila
autor
15. dec 2013

@tykat
aj mne sa tak ukazuje,takže preto som bola taka zhrozena s tej sms.

stibila
autor
15. dec 2013

@saurian
Ale ja nemam nič nic žadne splatky ani dlhy a ani pôžicky...

saurian
15. dec 2013

@stibila
viem, pisala si, islo len o zodpovedanie nejasnych otazok.... ved som napisala aj skor, ze zrejme ide o omyl, a je na tebe ci to budes riesit aby ta uz nadalej neotravovali, alebo to nechas tak.

stibila
autor
15. dec 2013

Budem ich zajtra kontaktovat,aj telefonatom,aj mailom a aj osobne ked to bude možne ,lebo toto je nemožné ,pre mna...to su peniaze ...a okradať niekoho??

stibila
autor
15. dec 2013

ďakujem,vam za vaše rady.

dada1212
15. dec 2013

ja by som z toho vedu nerobila. stáva sa to často. ako dlho máš to číslo?
možno že ten čo bral pôžičku už vtedy vedel že nebude splácať a nechcel aby ho otravovali, preto nedal svoje číslo, ale si ho vymyslel a to číslo je zrovna tvoje, prípadne dal číslo ktoré mal pred pár rokmi alebo možno ho aj vtedy mal, ale nakoľko neplatí ani faktúry za mobil, číslo mu zrušili a po istej dobe to číslo išlo znova do obehu a dali ho tebe.

bosoriak
16. dec 2013

@tykat
@sirinka
Len na vysvetlenie - toto je tzv. flash SMS, kde sa neuvadza cislo odosielatela, ale iba meno a je rovno na displayi telefonu. Nemusite mat ulozene cislo. Rovnake SMS posiela napr. Slovenska posta, ci kurierske spolocnosti. To je iba specialna sluzba.
@stibila Urcite im zavolaj, a poziadaj ich, nech ti neposielaju taketo spravy, kedze nie si dlznikom. Kludne to moze byt podvod zo strany tretej osoby.

tykat
16. dec 2013

@stibila kazdopadne by som tam zavolala alebo zasla a vyjasnila si to s nimi, uz len pre ten klud ze naozaj nemaju zaznam o tom ze nieco dlhujes, ze to niekto na teba nenasil. Urcite by som to neignorovala ze ved nic nedlhujem tak to necham tak. Moze to dojst velmi daleko aj bez toho aby si im nieco dlhovala a potom kedy uz nastupi exekutor sa bude velmi tazko dokazovat ze ty si o tom nevedela. bohuzial je to tak 😒

lukass111
20. dec 2013

Dobrý deň, mám podobný problém. Bral som si číslo od o2 nové pred mesiacom. A odvtedy ako som si ho zapojil mi chodia sms správy od PROFIDEBT s textom: AKCIA TRVA! Uhradte 386.53 E na c.u. xxx vs blablabla do 31.12.2013 a zvysok dlhu vo vyske 165.66 E Vam bude odpusteny. TEL. 02/20641222. PROFIDEBT. Absolútne netuším, čo to má znamenať, nie som si vedomý žiadneho dlhu ani som nikomu nikdy nič neručil.

kuzelna
24. dec 2013

tieto smsky chodia aj mojej dcere,uz vyse roka.ona ma 17rokov...volala som tam uz pred rokom,ze co to ma znamenat...vysvetlila mi ta pani,ze to tel.cislo musel pouzivat niekto iny,.,,,aj sa ma pytala ci nepoznam toho pana,meno si uz nepametam.tak cislo zablokovala a sms prestali chodit.zacali znovu nedavno,asi pred mesiacom,tak som to znovu telefonicky vybavila.zatial je pokoj.

Strana
z2