Progresivizmus
Celkom ma zaujali diskusie týkajúce sa nadchádzajúcich volieb a toho ako sa ľudia chystajú voliť PS s ich gender agendou a spomenula som si na článok, ktorý som čítala - dieťa sa identifikuje ako mačka, čo, samozrejme, rodič akceptuje, lebo tak sa to musí, čiže keď dieťa ochorelo, mama vzala svojho mačiaka k veterinárovi, ktorý ho ale odmietol ošetriť, lebo ľudí logicky neošetruje. Matka teraz veterinára žaluje...
https://www.naturalnews.com/2023-08-15-mother-d...
Len by som bola teraz zvedavá, kam toto až necháme zájsť. Keď sa raz niekto rozhodne, že je lietadlo, v prípade choroby ho bude liečiť mechanik? Alebo ak sa raz niekto rozhodne, že je mimozemšťan, tak u koho si bude nárokovať zdravotnú starostlivosť?
Mám známu, žijúcu v Anglicku, jej 7 ročný syn prišiel domov s tým, že sa práve učia o 7 pohlaviach, keď mu vysvetlila, že pohlavia sú len dve, tak mal ten chlapec - a stále má - z toho v hlave dobrý guláš.
Je toto naozaj to, čo chceme pre naše deti? Je toto ten správny smer, akým sa máme uberať ako národ? Prečo si zo západných krajín nevezmeme to dobré a to zlé im nenecháme? Nie všetko, čo je zo západu je v poriadku.
@dadis Mne vobec nevadi liberalizmud,mne vadi to ked niekto tlaci niekoho do toho co nechce.A ps budu mat taku politiku,terqz nemyslim v oblasti rodiny.Ale skor ich strategickych zaujmov.Lgbt a tradicna rodina to je len omrvinka,dolezitejsie su ine veci a to ekonomika a to aby nesli tou ceatou ako Fico,co (mam skusenost) tiez idu,myslim kamarati a prikazy a podobne.Nemyslim si ze ps bude v tomto ina bude taka ista ako vsetky strany,len v inim kabate.
@elmivelmi a na tieto úsudky si prišla po tom čo si viedla diskusiu na MK pred časom?
@dadis toto taki tradiční sme silní veriaci a koľko nás sa tak aj správame? Ako dokážeme na dedinach ohovárať nejakú mladú babu na strednej škole, keď otehotnie? Ako dokážeme akceptovať, ze chlap doma mláti svoju zenu? Ako sa pozeráme na každodenný alkohol v našich rodinách?
@jana_eyre_2 nie,inak
@777januska777 Teraz v inej diskusii sa s velkou vervou rozobera, ze nejaky 13-rocny chalan mal podkolienky, ci nebude preboha teply, a ze nejake dievca malo neonovu suknicku. Fakt prisaham, ze tu tradicnych slusnych ludi nezaujima nic ine na svete, ako odsudzovt inych.
@walentina7 A tvoja predstava vlastnej polovice: Postavit mur a jedina cesta na vychod, nikto by nemohol vytrcat z davu, ozyvat sa, potraviny aj energie by boli za facku. Ekonimika by fungovala, lebo by sme vyvazal do Ruska a mali by sme aj dostatok tovaru, lebo vsak Rusko s Cinou dobre vychadza. Do skoly by sa chodit nemuselo, dolezitejsie by bolo, aby vsetci v osadach pracovali. Do nemocnic by sa chodilo len na chirurgicje zakroky , ziadne lieky by sa nekupovali, ved naco podporovat zle zapadne farmafirmh. To, ze by vasa polovica nebola v eu ani nato je samozrejmost, naco aj, v ramci ruskej gubernie, by vam bola armada zbytocna a boli by ste najrozvinutejsi region, tak podporovat by ste podporovái vy Rusko 🤷♀️
@walentina7 Ale ved vy svoju polovicu, kde ziadne liberalne hodnoty neplatia, uz mate, vola sa Rusko. Tam sa nemusis obavat kvant migrantov, lebo do Ruska nikto nechce ist, nikde neuvidis duhovu vlajku, nebudes sa musiet spravat k ostatnym v sulade s ludskymi pravami, pretoze ludske prava v Rusku neexistuju, a nikto ta nebude ohrozovat zapadnou medicinou, vratane ockovania. O pomoci pre Ukrajinu nehovoriac. Preco este nemas zbalene kufre?
@walentina7 Ak má tá tvoja polovica vyzerať tak, ako si prezentovala o diskusiu vedľa, tak veľa šťastia želám tvojim deťom
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/knazske-skandaly/?page=2#post-86763187
@annm81 zdá sa mi to, alebo už aj túto tému skryli potom ako si dala tu o knazskych škandáloch?
@jana_eyre_2 Neviem, pravdupovediac, varím obed a nemám čas to zisťovať. Tak či onak, tu diskutuje už dosť užívateliek, ktoré majú takto prístup aj k tej druhej diskusii ;)
Myslela som ze mi stupne tlak po precitani diskusie, ale nakoniec mam nadej ze to nie je celkom stratene 🥰
@panda21 Bohužiaľ. Jedna vec je, keď človek verí v nejakú posvätnosť manželstva a má pocit, že homosexualita je hriech (hoci ho je s prepáčením hovno do toho, či niekto iný dobrovoľne hreší), ale úplne iné je otvorené priznanie, že viac vadí homo, čo sa na ulici viditeľne držia za ruku ako kňaz v súkromí zneužívajúci dieťa a tvrdenie, že detský domov je lepšia možnosť ako homosexuálny pár. Nechápem, že takýto kresťania sa najviac oháňajú morálkou.
@annm81 Suhlasim. Som sama veriaca a tiez som sa prave dnes na omsi zsmyslala nad poslednymi uverejnenymi skandalmi knazov v Polsku. Su to ludia ako my vsetci, hriesni.... ani jeden veriaci clovek, co odsudzuje inych za hriesne spravanie (napriklad homosexualitu), nie je bez hriechu..
Je toto naozaj, čo chceme pre naše deti? Tak lepší bude určite Fico a Pellegrini, že, poprípade fašisti z republiky.. a je smutné, že pre svoje deti nechceš rovnosť, ľudskosť, tolerantnú spoločnosť, slušnú politiku, zelenšiu planétu, práva žien na potraty, prísnejšie tresty za týranie zvierat, pro-europske a pro-nato Slovensko.. atď, atď.. to, že deti dnes vychovávajú feťáčky, alkoholici, ľudia, čo nemajú ani korunu na ich meno je dnes normalka, ale boh chráň, aby deti vychovávali dve normálne matky alebo dvaja normálni otcovia.. 🙂
@nicoletta98 nerobme zase s inak orientovaných ľudí - dokonalých ľudí. Ty si myslíš , že v takej rodine nebudú hádky, feťáci, alkoholici, ,,rozvody,, či rozchody alebo ako to nazvať?
@kvetinka75 ja nerobím z nikoho dokonalých ľudí.. lenže rozdiel je ten, že dieťa si dnes spraví každý s pár mozgovými bunkami navyše , bohužiaľ :D ak by si chcel adoptovať homosexuálny pár dieťa, tak tam už je to trošku iný proces, nemyslíš? 🙂
@nicoletta98 ja nie som proti tomu aby si adoptovávali a vychovávali deti, ani ma nezaujíma kto s kým žije, je to ich vec, ak chce muž žiť s mužom, žena so ženou, ich rozhodnutie. Ale vadí mi celkovo to ich vyzdvihovanie, akí sú úžasní, aké to bude úžasné oproti klasickým rodinám - otec, matka
@kvetinka75 opäť vravím, že som nikoho nevyzdvihovala.. len to je také slovenské, že muž v krčme, matka s ďetmi doma (alebo naopak), potom Zuza dostane par po papuli, aby toho nebolo málo ešte aj deti.. a ľudia nič nepočujem, nič nevidím... ale akonáhle by malo dieťa vyrastať v rodine, ktorú tvorí homosexuálny pár, tak bez toho, aby sme vedeli podmienky, starostlivosť, možnosti, ktoré taká rodina ponúka, rovno odsúdime...
@nicoletta98 ja teda v okolí nemám také rodiny že žena v krčme a matka s deťmi doma. Okolo mňa sú aj ľudia s VŠ aj SŠ a rovnako sa podieľajú na výchove detí, na prácach v domácnosti, pracujú. nikto deti nebije, netýra. Tak neviem, kde sa berie to - je to také slovenské. No nie, nie je.
@kvetinka75 Čudovali by ste sa, aké individuá vychovávajú deti 🙂
@nicoletta98 a to isté bude aj v tých druhých partnerstvách
@kvetinka75 och, ja som napríklad v jednej skupine na FB, kde sa žienky zdôverujú. Bol tam mesiac, kedy sa všetky zdoverovali o tom, ako boli v detske sexualne obťažovane (zväčša mamou, bratom, otcom, otcimom, dedkom.), pred tým sa všetky zdoverovali o psychickom a fyzickom týraní ich muža.. Sú tam desiatky tisíc žien, a tie príbehy čítať ti fakt neprajem. To, čo im robili matky, výchova, obťažovanie, manželia.. Je to strašne, fakt príšerné.
@panda21 netvrdím že niečo také neexistuje. Len neviem prečo si niekto myslí, že v tých iných vzťahoch, manželstvách to bude ideálne a nemôže sa tam nič takéto stať
@kvetinka75 lebo by si museli prechádzať veľmi, ale veľmi náročným procesom k adopcii. To sú všelijaké kontroly, testy, sedenia.. Mnohokrát to nedá ani hetero pár.

@777januska777 Hlavne o tej tradicnej rodine kazu : Fico s x mladymi milenkami, Kollar - netreba specifikovat, Kotleba s pedofilnymi sklonmi, Majersky z KDH druhykrat zenaty, Pellegrini homosexual - toto mi len z hlavy napadlo....inak aj ja som rozvedena 😀, dnes uz je tych tradicnych dobrych rodin ako safranu