Proruskí rodičia
Nevladzem, 2 roky pocuvam doma nazory iba o korone, 2 roky vkuse len negativna energia, nadavanie, vulgarizmy, ten je zly ten tak isto, ten este horsi, za toto moze Čaputka, za hento Matovič vsetko to je vymyslené, a dookola to isté, kam som isla vsade iba debata za koronu, vsade hadky kto ma pravdu, ci na navsteve ci v autobuse, skole vsade! Psychicky som to uz nezvladala, nic ine som nikde nepocula iba koronu a mojich agresivnych rodicov ktori si isli dusu vyplut len aby sa mohli vyblakat na ludi v telke, teraz? Ked uz som si myslela ze sme si zvykli a uz to tak neriesime, vojna na ukrajine, neviem co povedat, je mi z nazorov ludi zle, ale este viac z nazorov rodicov, doslova robia z Putina neviniatko, chudacika ktoreho vyprovokovali a mali by sa mu vzdat, ukrajina je ta zla, a samozrejme USA a Čaputka. Hoc kto sa ukaze v telke a vyjadri sa na danu vec, tak to je len kkt chuj (pardon za vulgarizmy) a nwm kto iba oni (rodicia) su svatí a maju pravdu. Aby ste chapali, ja maximalne odsudzujem to, co stvara Putin a ako napadli nevinnych ludi, je mi maximalne jedno (obrazne povedane) ako sa oni zeru, nic pre mna nie je ospravedlnenie na tento cin, ze v 21.storoci sa striela na skôlky a obyc.ludí, pytam sa ich, co by robili, a ci by si ho obhajovali keby im tak buchla bomba pri dome, tak ja som ta najhorsia este, ze vraj o tom nic neviem, je mi na grc, a uz to psychicky nezvladam, najblisiu dobu nebudem pocut zasa nic ine iba agresiu mojich totalne zmagorenych rodicov, ja jednudocho nechapem, ako niekto moze tvrdit, ze Putina k tomu vyprovokovali, AKO? Ak by som tam zomrela tvrdili by to isté? Nechcem tu kydat na svojich rodicov, chcem vediet ako to psychicky zvladnut, co robit, ako sa od ich nazorov odosobnit, ako sa z toho psychicky nezhrútit. Ja jednoducho neviem prijat fakt, ze niekto si toto spravanie obhajuje.
@esteregres Nebudem tu s tebou diskutovat o tom, uz len vzhladom na utocny ton a pouzivanie vulgarizmov.
@natalienka12 ,, Ukrajina porušila medzinárodné záväzky " daj tu relevantný zdroj.
@natalienka12 ten sympaticky rusky prezident ktory pred par dnami napadol suverenny stat nas susedsky a svojim ruskym vojakom to prezentoval tak ze tam idu iba na cvicenie, vies o tom ze ignoroval minsku dohodu? Dezinfoweby uz nastastie vypli, ale zaujimal by ma zdroj kde toto citas.
@mirkasmile napalete 😁😁😁😁😁😁😁 boze nech tie dezinfoweby uz vypnu, uz vcera bolo neskoro. Mirka ak ti mozem poradit citaj OVERENE ZDROJE, nebud ako rodicia tejto autorky ved oni su strateny pripad ale ty si mlada..
@esteregres na palete ani nepoznám, popravde to bol jediný článok, ktorý som narýchlo našlo, skrz otázku, čo si sa pýtala 🤷
Rodičia autorky majú proruské názory.
Ja som v tomto prípade Švajčiarsko, neutrálne na nikoho strane, tým je najlepšie 😀
@mirkasmile nemyslim si ze sa da byt na nijakej strane, Rusko napadlo suverenny stat Ukrajinu tak snad nazor mame ked ho uz ma aj prepity cesky prezident.
@esteregres vojna nie je nikdy riešenie, vždy sa to dá všetko rozumne prediskutovať.
V tom súhlasím.
No nestaviam sa na nikoho stranu
@mirkasmile Rozumne diskutovat s diktatorom? Ale ved vidim ze nemas zakladne informacie inak by si toto nepisala. Naco sa zapajas do temy o ktoru sa nezaujimas? Nechapem.
@esteregres 🤷zaútočil Putin. Myslela som to tak, že mohol on diskutovať, nemusel útočiť 🤦 ach jaj
@mirkasmile haaah ze Putin mohol diskutovat.. o com, aby sa pripojili k jeho zdevastovanej komunistickej krajine bez boja? Ved desat rokov pripravovali tuto akciu. Jaaaaj...
@mirkasmile Svajciarsko tym ze je neutralne je na nicej strane? Takto si vysvetlujes neutralitu? No ty kks 😁😁😁👎 Tak to potom aj Rakusko. No ty vole!
@esteregres píšem,že vojna nie je nikdy riešenie.
Akurát to vedie k civilným stratám, a samozrejme aj materiálnym stratám.
Podmienky sa dajú vždy dohodnúť, je to už len o ľuďoch.
Tak isto som aj prosila, aby nebol na moju stranu hejt, pýtala si sa, odkiaľ má tá baba takú info, priložila som ti článok,že možno odtiaľ.
Nič viac som nenapísala.
Ty si hneď začala útočiť, a posmievať sa.
To pekne nie je.
Pozri, nie každý je strceny na fb, číta Rtvs, Topky, Nový čas a podobne.
Patrím k ľuďom, ktorí sa snažia myslieť stále pozitívne, dúfať,že tá vojna nepríde aj na Slovensko, už len kvôli blízkym, ktorých mám v armáde, či zálohe.
Keď si napísala,že mám čítať overené zdroje, nebolo by tým pádom jednoduchšie mi sem teda postnút nejake linky, aby som sa k overených informáciám dopatrala a bola teda podľa teba pravdivo informovaná?
Alebo je lepšie podľa teba do mňa rýpať a robiť si srandu?
@mirkasmile ja som si myslela ze ty si robis srandu zo mna uz tym.clankom napalete. Inak uz ti to vypli neda sa otvorit. A aj teraz ze si robis srandu, ze spominas RTVS Novy cas a Topky. Nemam cas ta vzdelavat, to musis sama, bol tu vcera od jednej baby status ktora tam pisala kde su relevantne informacie, ja koncim.. Neviem kto si moze mysliet ze vojna je riesenie, to si objavila teplu vodu.
@esteregres vyzerám na to,že si robím srandu?
Veď kľudne mi sem daj nejaké linky, čo je teda overené info.
Alebo mi napíš správu, keď to nechceš verejné vypisovať,alebo ti to bude lepšie v súkromí.
Ja som otvorená informáciám, a určite ťa nebudem hejtovať ani nič podobné.
Ak si mala pocit,že si z teba robím srandu, tak ma to mrzí, no to mojom zámerom nebolo
(Otvoriť sa link dá stále).
@mirkasmile ak mas Facebook najdi si osobu Peter Farkas, urcite tam ma ukrajinsku vlajocku v profile podla toho ho spoznas. Nic ine citat nemusis, zdiela pravidelne tie najvzacnejsie a seriozne informacie o tomto konflikte.
@esteregres ďakujem 🙏
Ja som chcela informácie aj od môjho kamaráta je vojak, no naposledy,no naposledy mi napísal pred 2dnami,že je v kasární a čakajú, kým pôjdu na hranicu.
Od jednej baby, čo má priateľa v armáde som sa.dozvedela,že iba dávajú pozor na hranici a korigujú tam ľudí a podobne a + im vraj vzali telefóny, aby nešírili informácie z hranice.
Čiže z tohto smeru informácie nemám 🤷
Ešte raz ďakujem, idem pozrieť.
A ten Peter Farkaš je kto? Lebo o ňom počujem prvýkrát
@mirkasmile napisala som ti ze Peter Farkas je clovek ktory ZDIELA clanky ktore ta maju zaujimat. On ich nepise, on ich zdiela.
@esteregres dobre len som chcela vedieť,čo je to nejaký politológ, pracuje v masmédiách, rozumie sa do politiky, alebo je to len obyčajný človek, ktorý zdieľa články 🤷 to je celé, aby som vedela, kto to je, a od koho tie informácie získavam 🤷
@mirkasmile Boze, ved otvoris clanok ktory zdiela a vidis zdroj, ja uz nevladzem. Toto nemozes mysliet vazne.
@esteregres tu napríklad zdroj nie je.
Neviem prečo sa rozculuješ, keď len chcem vedieť kto je človek, od ktorého by som mala čítať články.
@mirkasmile v pravom.rohu hore je co? Prosim ta uz mi nepis, vycerpavas ma tak ze uz nemam ziadnu energiu. Necitaj nic a mas pokoj.
Myslím si že to prehanas. V každej jednej rodine sa určite diskutovalo o covide a teraz o vojne. A veľa x sa stane ze viacerí členovia rodiny majú rozdielny názor. A čo je na tom? Prečo chceš diktovať rodičom co si myslia? Nie je to snáď slobodná vôľa každého z nás?
Vojna vznikla na Ukrajine už pred ôsmimi rokmi. V Donbase zahynulo vyše 13 tisíc ľudí a 1,6 milióna utečencov... Vedela si o tom?
Ty ako študentka tráviš určite väčšinu času v škole a prídeš domov popoludní, myslím že keď sa učíš, pomáhaš v domácnosti, ideš von s kamarátkami, máš nejaký koníček, pripadne si nájdeš nejakú brigádu v konecnom dôsledku s rodičmi až toľko času netravis a keď si rodicia večer pred telkou ponadávajú tak ich nechaj. Nie všetko v tvojom živote potrebuje tvoju reakciu a uvidíš ze sa ti bude žiť ľahšie...
@elly_ urcite o tom vedela, vedeli sme o tom vsetci pricentni v EUrope. Tentokrat ale diktator,absolutny sialenec zautocil na suverenny stat a zacal ho bombardovat. Nie baba neprehana a lutujem, ze musi citat taketo komentare ale co cakala od konika. Chudiatko.
@esteregres no vidíš, stačilo napisat - je to obyčajný človek, a nemusela si sa toľko rozčuľovať.
Ale skôr ako zdieľané príspevky obyčajného človeka, s ukrajinskou vlajkou na profilovke, budem radšej sledovať Ministerstvo obrany SR, nič v zlom...
@esteregres v prvom rade téma je o tom ze ma problém s rodičmi nie o vojne... A snáď základným ľudským právom je mať svoj názor, či nie? To ze majú rodicia iný názor alebo ktokoľvek je v poriadku.
Co sa týka vojny odsudzujem ju rovnako ako ty.

@natalienka12 Ukrajina porusila medzinarodne zavazky? Prasa ruske ignoroval minsku dohodu?