Protesty v Bratislave: Ficový odkaz a početná účasť
Konáme slobodne a z vlastnej vôle, odkazujú Ficovi.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23440427/protesty-24-1-s...
@ibatanecnica i
@tykat dookola píšete ako verklíky, že sa vám tu žije dobre! Lenže táto diskusia a protesty sú o ľuďoch, ktorým sa tu dobre nežije.
Keď vás problém nezaujíma, tak čo tu vypisujete?
Či nemáme právo už ani nato, aby sme vyjadrili nesúhlas s tým ako sa näm žije?
Žite si svoje úžasné životy a neotravujte nimi život ľudom, ktorí žijú nedobrovoľne v totalitnom režime.
Opustite túto diskusiu, nie je pre vás.
Mna to zaujima. Zaujima ma co si myslia ludia ktori chcu aby sucasna vlada odstupila, co ocakavaju ze sa stane. Rada si to precitam. To ze ja tu potrebu nemam skryvat nebudem, nie som taky pokrytec a ked chcem tak v diskusii aj zareagujem. Asi ta neprekvapuje ze tu ziju aj spokojni ludia, hadam si nemyslis ze my budeme ticho. Pravo vyjadrit nazor mame predsa vsetci, to dufam nikto nespochybnuje. Dokonca ani ten Fico nie.
ja doplním, že teraz ide hlavne o slobodu ani nie o materiálne veci, keď ju stratíte tak návrat je na dlho, prípadne nemožný, tak sa to stalo v minulosti
@beronsche co ja viem, v Spojenom kralovstve ziju aj dalej aj bez clenstva v EU. Chceli vystupit, ludia rozhodli, tak vystupili. U nas ludia vystupit nechcu ani vlada vystupit nechce, to ze sa toho opozicia drapla a teraz to hystericky opakuje je ich vec. Ked na to niekoho nachyta tak nachyta.
Autor, toto si trochu prehnal, nezijeme v totalitnom rezime a aj oni aj ked maju iny nazor môzu tu pisat, preco by mali opustit diskusiu. Viem, ze si sklamany, ja tiez, ale rozumne treba reagovat.
@tykat to myslíš vážne, že nas prirovnávas k UK?
Oni mali v porovnaní s nami omnoho silnejšiu ekonomiku...UK boli stále silný hráč, preto to s prehľadom zvladli. Čo máme my?
Nič. Odišli by zahraniční investori a sme v pr.. ehm nahrati..
To vážne si myslíš, že by taká mala krajina a dokonca krajina v stave, v akom sa práve nachádza (zdravotníctvo, školstvo, infraštruktúra a pod.) , zvládla odtrhnúť sa od EU bez brutálneho prepadu do chudoby??
"...Opustite túto diskusiu, nie je pre vás..."
😁 ze ty si rodina s Oskarom.Rozsom, beriem to ako vtip.
@tykat odpustí mi otázku. Koľko ti zato platia? Keď rešpektuješ naše právo, tak rešpektuj a ži si spokojne ďalej. Ako som napísala, táto diskusia nie je pre teba a buď tak dobrá a opustí ju. Nevyžaduj dookola vysvetľovať veci na 300x. Odpovedala som ti ja, odpovedali ti mnohé predo mnou a dookola rýpeš a ideš si svoje.
@tykat vies co sa chcem opytat? Fakt ma to uz niekolko dni zaujima. Ze preco vznikla analogia, ze ludia ktori protestuju, sa zakonite maju zle financne a maju spackane zivoty a musia to na niekoho zvalit. Lebo tu vidim, ze tiez tak podprahovo je to spomenute…
Ono, ja tiez nepotrebujem danove bonusy, maleho mi nevzali do skolky najprv, tak som vyuzila ten predlzeny rodicak. Ale ked mi zavolala riaditelka, ze maju miesto, hned som suhlasila a predlzeny rodicak stopla. Za viac ako 17 rokov prace som bola na pnke asi 2x… na ocr 1x… nie ja naozaj nepotrebujem tento stat, aby ma zivili. Cize s fin.hladiska mi moze byt jedno ci je tam janko alebo ferko. Ale zas sa nebudem tvarit, ze sa ma netyka stav zdravotnictva (uz si zhanala detskeho alergologa?)… aj ked vacsinou platim sukromnikov, lebo mi nic ine neostava, nebudem sa tvarit, ze sa ma nedotyka stav skolstva… smerovanie nasej krajiny 🤷♀️
@hellwant pisem ako to prebehlo v UK, su z toho sklamani? Ano su, ale rozhodli demokraticky v referende. U nas ta nalada na vystupenie vobec nie je. Ani to nie je tema dna. Akurat PS si ju vymyslelo lebo strach z toho ze raz... na ludi funguje. A tisko dufaju ze tak vychytaju aj volicov koalicie ked v nich vyvolaju obavu.
@tykat som rada, že si pochopila koho slová ich ľudí som tebe adresovala a za čo ťa považujem. Si rozumná, tak odíď, ak nejdeš s nami.
@tykat ked uz nas porovnavas s UK, vsimla si si, ze politici z UK nechodia do Ruska za Putinom? Ja mam sefa z UK a hovori, ze v UK su velmi znepokojeni so zahranicnopolitickym smerovanim Slovenska. Hned po volbach pisali v novinach, ze volby na Slovensku vyhral priaznivec Putina. Akurat hanbu sme si spravili.
Autorka, rétoriku "toto nie je pre vás" použil aj Oscar Rozsa. Aši nechceš klesnúť na jeho úroveň. Na MK sa môže zapojiť každý do diskusie.
@tykat Ficove bratrickovanie sa s putinom je veľmi pro európske... To už áno..
Plus všetky kroky vládnucej garnitúry sú veľmi pro zapadne..
Počkať, jedine žeby práve naopak.
A argumentovať , že aha UK to zvládli, je tak neuveriteľne odveci, že horšie porovnanie už hádam ani nejestvuje..
@ktobytobolpovedal ano zhanala, aj som ti dala na stene tip.
Ja len si neviem predstavit ako by sa to zmenilo zmenou vlady. Zdravotnictvo? Skolstvo? Policia? Ako? Odkial by zobrali peniaze? Znizili by DPH? Ved chcu znizit spotrebne dane na PHM (Viskupic), odkial by zaplatili tento vypadok? Roky by sme pocuvali ako trpime lebo Fico. Mna uz toto proste nebavi. Nedemonstrovala som ani ked vladol Matovic. Ja by som nedemonstrovala anu keby vladlo.PSko, prisaham. Ja uz tie vymeny vlad nedavam. Lebo vzdy potom len pocuvame ako nam je zle kvoli tym predcjadzajucim. A vsetky vlady zatial.hrabali a dopriali "svojim ludom", vsetky.
@tykat UK je kolonizátor navyše, sprosto napísané, my sme malá krajina a ľudia sa boja područia z východu, Vy mladí ste nezažili zatiaľ okupáciu, náš štát je veľmi zraniteľný hlavne smerom na východ a nikto z Vás by tak určite nechcel žiť, ono sa to stane tak nebadane v politike, preto ostražitosť ľudí je na mieste
@tykat tak snáď nejdeš porovnávať ostrovný štát takej kapacity s naším maličkým Slovenskom s jeho polohou a možnosťami že?
K vystúpeniu z EU sa vyjadril posledne Ficov Gašparko a všetci sme pochopili. Je k tomu videjko, pustí si ho.
https://www.aktuality.sk/clanok/Bhjp7TW/ako-vel...
@kp7333 za Putinom pojde Trump.
Kolkym v Europe stopla Ukrajina rusky plyn? Asi za nim nepojde Fiala ked maju plyn inou trasou. Fico isiel zistit moznosti a hlavne ukazat Zelenskemu ze ho vie obist. Isiel do Madarska aj do Turecka, a plyn k nam potecie, kedze zmluva s Ruskom je nevypovedatelna a Rusko dodat chce.
Ale velmi chce do EU dodavat Amerika, a to bude iny boj. To este uvidime ako sa EU k tomu postavi.
Co si z toho pochopila? Ja ze treba mat premyslwne vsetky moznosti. O moznom rozpade EU uz v r.2018 dala Merkelova vypracovat nem.odbornikom analyzu a aj ju predstavila verejnosti. Ano moze sa stat ze EU sa rozpadne, nic nie je na vecne veky, ani to spojenectvo s Ruskom nebolo aj ked nas to tak ucili. Kto to nevidi je kratkozraky.
@tykat juuuj dph ma vobec netrapi. Ja si uvedomujem, ze konsolidacia je potrebna. S tym ja nemam problem. Mam problem so smerovanim Slovenska, mam problem, ze si premier podava ruku s medzinarodnym zlocincim, mam problem s tym ako deli spolocnost, zaoberaju sa kravinami a neriesia podstatne veci. A ano myslim si, ze keby tam nebol fico a spol, zeby to bolo lepsie. Ja som napr.volic SAS… nie PS…
A teda este mimo nasu debatu, VB sa od vystupenia bori z mnohymi problemami a referendum by dnes dopadlo inac… a nasa ekonomika a ekonomika VB je uplne niekde inde…
PS: za typ na toho alergologa dakujem. V pondelok tam zavolam 😌
@ktobytobolpovedal aj ja som volic SaS (uz 2x), tipovala som.ze vyhra PS a SaS so Sulikom mi prisla ako strana ktora vie kde je sever a bolo jasne ze musi byt koalicia. Teraz keby boli volby tak ich uz nevolim. Sulik ako ekonom mi chyba. Popravde neviem komu by som to hodila.
@ktobytobolpovedal porovnavat 89 a dnesnu dobu je dost odveci, v tedy volby neboli ani demokraticke ani slobodne, jedna strana tak co si (povinne) zvolis?
@kp7333 rozumiem, ale ukrajina sa EU zaviazala dalej ten plyn dodavat aj po vyprsani zmluvy.
Ale vobec to tu nechcem zvrhnut do takychto debat. Ani mne sa nepacilo ze Fico isiel za Putinom, ale myslim zw ho Zelensky fakt nas*al, tak isiel ukazat ze moze jednat aj s Putinom.
Ale necham to tu radsej tym ktori sa chcu pobavit o protestoch.

@ibatanecnica ešte mi onikat začni.. 🙂 ja tu nie som za žiadnych " ich".. aby si mi odpisovala v množnom čísle.
Ak si ťa s niekým mýlim, ospravedlňujem sa.