icon

Prvá jazda v autoškole bola čistá katastrofa

18. nov 2022

Dobry den,
potrebujem sa asi len vyrozpravat. Dnes som mala prvu jazdu. Na parkovisku zatial. A bola to cista katastrofa. Aj ked nastartovala som a pohla som sa pekne. Po chvilke mi instruktor dost neprijemne zacal vycitat, ze preco tak tocim volantom, preco na poslednu chvilu, preco nedavam pozor na bocny odstup, preco hento, preco tamto. Nakoniec som sa dostala do takej paniky a stresu, ze to kazdym dalsim koleckom bolo horsie a horsie. Uplne ma vystresoval, demotivoval, je mi do placu, mam zo seba strasne zly pocit a nemam chut absolvovat dalsiu jazdu.
Ja neviem, asi som bola naivna, ale predpokladala som, ze autoskola ma naucit jazdit a nie ze sa odo mna bude ocakavat hned pri prvej jazde, ze budem jazdit ako Fitipaldi a ze mi to vobec neskape a nechytim ani jeden kuzel.
On si asi uvedomil potom, ze prestrelil, lebo mi vravi, ze klud. Mal som aj horsich (povzbudenie jak hovado)… pritom na teoriach mi ten clovek sedel. Nechapem to. Samozrejme, moja jazda bola hrozna. To priznavam. Ale za volantom som sedela prvykrat v zivote. Asi sa na to vykaslem. Mozno budem to 1% co sa to nikdy nenauci 🤷‍♀️

letfenixa
18. nov 2022

@autorka tiež som mala 2 z 3 inštruktorov takých, ktorí čakali, že všetci už vedia šoférovať. Potom som sa stále pýtala na jazdy len k tomu jednému normálnemu. Skončiť mi ani nenapadlo. Pôjde to, uvidíš!

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ahhola
18. nov 2022

Moja kamarátka vyskočila inštruktorov z auta v plnej krizovatke🤕👿🤣po hodine pindania. Dnes točí Grécko ľavou zadnou.

autor
18. nov 2022

@ahhola haha, mne mama povedala to iste. Ze ja by som vystupila a odisla 😂🙈
Ale tak hystericke sklony som nastastie nikdy nemala. Aj ked teraz som bola k tomu blizucko 😂

ketrint
18. nov 2022

Skús si na ďalšiu jazdu zajednat iného inštruktora 😉 ja som mala už pár jázd za sebou v takomto strese a panike až som sa raz zlomila normálne za volantom, už som nechcela nikdy pokracovat… potom mi sám ten inštruktor (vedomý si, ze prestrelil) povedal, ze keď mi nevyhovuje jeho štýl, ze si viem skúsiť jazdu s iným alebo ešte iným, ze nejaký pristup mi sadne. A ozaj, sadol mi hneď dalsi 🤗 a bola som veľmi rada, ze som zmenila a odjazdila zvyšok v klude a aj so šoférsky sebavedomým… ☺️ Drz sa!!

vorkola
18. nov 2022

Nestresuj sa ,vsetko zver do bozich ruk, a uvidis, ako sa ukludnis,Povedz si tu vetu, pred kazdou jazdou, aj ked si nahodou neveriaca

autor
19. nov 2022

@ketrint
@vorkola dakujem 😌

mimikarol
19. nov 2022

Ja som mala 34 keď som si robila vodičák. Po prvej jazde som sa mu rozrevala v aute. Môj inštruktor bol nervak, niekedy som mala pocit že keby môže aj mi jednu pleskne. Ale na druhej strane som ho chápala, keby nerobím chyby (ale kto ich nerobí keď sa to len učí...) nekrical by. A zas taký človek musí mať nervy z ocele. Ma v aute denne xy ľudí a vysvetľuje im to isté do nemoty. To naozaj nieje robota pre každého.
Keby idem znovu do autoškoly vyberiem si ho znovu, áno, mal nervy, kričal po mne. Ale naučil.
Odporúčam skúšať jazdit, aspoň rozbeh, pribrzdenie. Ja som sa na nenastartovanom aute učila preradovat.
Teraz jazdím na automate s kamerou a snímačmi, manuál je pre veľa ľudí zbytočný stres. Škoda že nie su autoškoly aj čisto na automaty

autor
19. nov 2022

@mimikarol ano chcem si kupit automat. Ak teda budem pokracovat. Moja autoskola ponukala vyucbu aj na automat. Ale to som nechcela 🤷‍♀️
Mne rozbeh isiel, aj preradovanie z 1 do 2. Zo zaciatku. Ale cim viac sme jazdili, tym ma proste dostaval do vacsieho stresu a bolo vidiet, ze sa snazi velmi velmi ovladat, aby mi jednu netresol. Urcite si vydychol ked sme skoncili. Ono velmi tazko to opisat. Kazdopadne, uz mam vytvoreny blok. Cize uvidime, ci sa do stredy oklepem 🤷‍♀️
Ono ja rozmyslam, ze preco ma to tak vzalo. Asi preto, ze som strasny perfekcionista a povazujem to za osobne zlyhanie a hanbu 😔

mimikarol
19. nov 2022

Aj mne to bolo blbé keď po mne kričal. Čím viac robil krik tým som išla horšie. Ja nenávidím keď po mne kričia, a vôbec som nečakala že taký bude no ale nejak som sa od toho odosobnila, potom mi to už aj smiešne časom prišlo keď hulakal

autor
19. nov 2022

@mimikarol ano presne. Cim viac do mna isiel tym to bolo katastrofalnejsie 🙈 strasne sa hanbim. Fakt. No skusim tam ist este v stredu. Skusim sa odosobnit. Pripadne mu poviem, ze vsak nech nie je jak oný 😂

judar
19. nov 2022

Ono najlepsie je sa to radsej prednaucit pred vstupom do autoskoly na volnych plochach lebo v autoskole je to potom pri tych vselijakych dnesnych este ktomu aj vynervovanych instruktoroch na nervy a stresy, potom aj testy sa lahsie uci ked jazdy budu ako tak v malicku

autor
19. nov 2022

@judar ja som 2x isla s manzelom. S nim mi to islo. Je pravda, ze som isla len rovno 🤷‍♀️
A teda neviem, ale predpokladala som, ze autoSKOLA je na to, aby ma to naucila. Ved to potom aj prvak ma ist do skoly a uz vediet citat a pisat? No ale asi som bola naozaj naivna

liusa82
19. nov 2022

@autor presne tak od toho autoškola je.Tam by ťa mali naučiť šoférovať a nie do teba ešte aj hustiť.Tiež nechápem, prečo všade očakávajú že tam prídeš už pripravená.Nie každý má tu možnosť učiť sa ešte pred autoškolou s niekým na aute dakde na poli alebo na zastrčenej ceste.Ja to tiež nebudem vedieť ani chytiť.Ani volant ani nič😀Vybrala som si inštruktorku a keby niečo je tam ešte jedna🙂 ale zase ja by som si teda do jazyka nezahryzla.Povedala by som pekne od srdca že a vy ste tu teda na čo? či len na zhrabnutie peňazí? som zvedavá čo by povedali😀

autor
19. nov 2022

@liusa82 no ja mu v stredu poviem. Ze uz som povodne prist nechcela. Ze proste je prirodzene ze nemam volant v ruke, nemam odhad. Ze na to som tam. Aby som sa to naucila 🤷‍♀️ Dam tomu este jednu sancu. Ak to nepojde. Co uz. Prisla som o peniaze. Moja blbost

autor
23. nov 2022

Tak dievcata hlasim sa. Dnes som teda isla na druhu jazdu. Uz to bolo nastastie ok 🙏 aj instruktor mi povedal, ze dnes to bolo fajn. Nie bez chyb samozrejme… ked som tam prisla, tak som mu povedala, ze som odchadzala minule velmi vyhodena z konceptu. Zdeptana a s tym, ze uz nikdy nepridem. A ze dnes som tam posledny raz. Naco sa zasmial a povedal mi, ze jasne ze nie si. Pod ideme na to. A bol fajn 🤷‍♀️ A ja som mala velky stres. Nie vsetko mi islo, ale dalo sa. A v piatok uz do premavky 😱 zevraj som pripravena. Tak drzte prsty, nech to vsetci prezijeme v zdravy 😂😀

A dakujem vam. Naozaj ste ma ukludnili Bez vasej podpory (a podpory rodiny), by som tam uz vazne nesla 😌

kikaaa444
15. dec 2022

Ahoj ako to ide teraz ? 🙂 ja som bola pred mesiacom na tom presne tak isto keď som začínala z jazdami 🙂

autor
15. dec 2022

@kikaaa444 ahoj, no dnes som mala 10tu jazdu, ale po pravde este nie sme s autom kamarati 🙈 aj ked instruktor tvrdi, ze to vobec nie je katastrofa. Ale na krizovatkach stale velmi zmatkujem. Proste uvidime no,..pochybujem ze vobec urobim skusky 🤷‍♀️

kikaaa444
15. dec 2022

Faakt? A v akom meste jazdis ? A ešte chodíš na jazdy so stresom? Ja som zo začiatku chodila s takou nechuťou na jazdy vecne vystresovaná vôbec som nechcela ísť a teraz jedna radost už ako som sa do toho dostala tak ma to baví a už sa vždy teším na jazdu 🙂

asocial
15. dec 2022

urcite ziadaj zmenit instruktora. Mne takyto kreten, totalny kreten, ktory na mna vrieskal (a to nie som citliva povaha, ani som nebola), a ktory ttvrdil, ze zeny nepatria za volant znechutil komplet vsetko. Nesoferujem. Mala som vsak 18 a nemala som hubu vtedy. Nehovoriac, ze jazda namiesto 1.30 trvala asi 50, skor skoncila, prisiel neskoro, a potom som musela zaparkovat dakde a behal po obchodoch. Nuz, pamatam si to ako vcera, aj jeho meno.

ali08
15. dec 2022

Ja keď som si robila vodičak od začiatku až do konca bola sama katastrofa.len som si sadla za volant a už som bola nemožná, počas jazdy ma tak zhadzoval ze som sa tešila keď to skončí a pôjdem domov, polepsilo sa to keď mu na výpomoc prišiel nový pan ktorý bol sto a jedno.skusky som urobila zo všetkých najlepšie.vydrzala som to, musela a našťastie netrvalo to dlho.
Držím palce

autor
15. dec 2022

@kikaaa444 v ba. A ano mam stres strasny 🤷‍♀️ Ja som to uz chcela nechat, ale instruktor ma prehovoril. Ze nemam vymyslat. Ze na to mam.
@asocial nastastie sme si to vyrospravali a uz fungujeme super. Ano, je prisny. Ale aj sa zasmejeme. Cize fungujeme. Len mi je ho niekedy luto 😂
@ali08 dakujem. Uvidime ci sa to aj u mna utrasie. Teraz to chcem mat hlavne za sebou uz 😂 stale aj instruktorovi tvrdim, ze som mala radcej ist na anglictinu 🤣

mimusha3
15. dec 2022

Tak keď už ja som urobila vodičák, tak to isto urobí každý. Ale ja som si svedomito vyberala autoškolu a rozhodla som sa pre ženu, pozri, čo mi napísala, keď už som mala niekoľkú jazdu. A každú jazdu, ktorú som mala som vďaka nej zvládla. Niekedy lepšie, inokedy horšie, ale nikdy mi nič zlé nepovedala, vždy bola pozitívna, aj do protismeru som vošla a všetko riešila so mnou v kľude. Naozaj som si lepšie nemohla vybrať.
Takže myslím, že problém bude v prístupe inštruktora..

autor
15. dec 2022

@mimusha3 ani on mi uz nic zle nehovori. Vela vysvetluje a ja sa vela pytam 😂
A naozaj ma uz so mnou svatu trpezlivost. A ako pisem. Pisala som mu ze koncim. Hned mi volal. Volali sme spolu bezmala 20 min 🤷‍♀️
Ono je to o mne. Ja idem dobre, zrazu nejaka blbost ma zaskoci a uz bum. Som vyhodena a robim chybu za chybou. Aj dnes. A dnes mi vravi klud prosim ta, to ze ta upoznornim na chybu neznamena, ze ty teraz budes uplne mimo. Tak si super a isla a zrazu si uplne otocila. Cize nadych vydych a ideme od nuly 😀
Ale ja mam problem sledovat znacky, chodcov, ine auta, smerovky, krizovatky. Proste neviem. Privela ukonov na mna. Mozno je to naozaj len o praxi… a mozno budem z tych co to proste nedaju. Aj ked on mi vravi, ze skusky spravim a bodka. Ze vobec o tom so mnou nebude diskutovat 😂
Cize ano, zaciatok sme spolu mali velmi velmi zly. Hrozny. Ale na druhej jazde som mu vsetko povedala. A uz je to ok 🤷‍♀️ A po pravde? Ja byt na jeho mieste, niekde sa uz davno vysadim 😂

ali08
16. dec 2022

Presne toto som aj ja robila,prva pol hodinka super ale jedna chybička a konec, potom už vedel a aj na skúškach som išla ako prvá.mne vzdy manžel hovorí ze žena vie robiť vela veci nnaraz ale nie pri šoférovaní a je to svätá pravda, casom sa to vsak zlepsi

mimusha3
16. dec 2022

Neboj sa. Ja som tiež sprvoti nevedela čo skôr. Značky (častokrát vyvalené, alebo v stromoch, ktoré som nestihla vôbec zaregistrovať) sledovať chodcov, prechody, prednosť. Je toho veľa a zo začiatku v tom budeš mať úplný chaos. Ale neboj sa od istého momentu to bude lepšie a každým dňom ešte lepšie a zvykneš si registrovať aj značky aj chodcov aj prednosť.. Určite skúšky urobíš a potom je to o praxi. Ja som prvý týždeň po urobení skúšok a získaní vodičáku jazdila, ale keď mi raz v kopci skapal motor, už ma šofér za mnou vytrúbil a pritom som dávala prednosť autám ktoré išli po hlavnej a boli blízko. V tej chvíli začnem stresovať, ale ako mi povedala inštruktorka, hlavne nestresuj, v kľude si všetko rob lebo keď sa dostaneš do stresu nevieš čo máš robiť a robíš viac chýb ako by si robila, keby si to riešila s chladnou hlavou...
Tak ti držím palce. Určite nie si taká neschopná ako si myslíš. Držím palce.

autor
16. dec 2022

@mimusha3 dakujem. Si zlata 🙏🙂

ellka1208
5. jún 2023

Ahoj ako si dopadla?

autor
5. jún 2023

@ellka1208 ahoj, skusky som dala na 1x 😆🙏 s instruktorom sme si to vyrozpravali, povedala som mu, ze uz som pristara na to, aby po mne krical. Dokonca sme si potykali 🙂

ellka1208
7. jún 2023

Vďaka za info, mám rovnaké pocity ale asi to bude každou jazdou lepšie, dúfam 😁