icon

Psíčkari - nezbieranie výkalov

26. dec 2022

Riešili ste niekto tento problém vo svojom okoli? U nás okolo bytovky je to už neúnosné. Slušná komunikácia absolútne nezaberá. Našli ste nejaké normálne riešenie, alebo je to žiaľ slabomyseľnosť jednotlivcov, s ktorou sa nedá nič robiť?

Strana
z2
ahoj0
26. dec 2022

Nemám riešenie, ale mam psa a toto nepochopím 🤦‍♀️ Je to otras. Možno mestskú políciu bombardovať, nech ich začnú pokutovať.

heni79
26. dec 2022

Slabomyseľnosť "psíčkarov". Tie úvodzovky sú zámer. Lebo reálny psíčkar chápe, že zbierať exkrementy po jeho psovi je jeho "psia" povinnosť.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
autor
26. dec 2022

@boldo87 u nás je to jeden starší pán v bytovke, nedá sa mu dohovoriť, pes si kadi pred vami a pán sa na vás ešte usmieva a keď mu dohovárate, totálne nepríjemný 🤦🏼‍♀️

salamistka
26. dec 2022

U nás na dedine nemáme vonku smetné koše, takže aj ja zdvihnem výkal so servítkou a vyhodím na konci ulice do vysokej trávy, inak by som to musela so sebou tri hodiny nosiť v ruke...mne osobne ale hovienka až tak nevadia, skôr psy bez vodítka, alebo keď niekto nechá otvorenú bránu a vybehne na môjho psa nejaký buldog a pod...stalo sa nám to už viackrát, vonku v lese majiteľka neuviazala svojho psa, ten zaútočil na môjho a spôsobil mu zranenia, inokedy vybehol z bránky nejaký pes, aj keď jeho majiteľ tvrdil, že nikomu neublíži, ešte to ani nedopovedal a už ho mal ten môj hafan zahryznutèho v krku.

mata1001
26. dec 2022

Tak to 💩zober a tomu susedovi ho vysyp na rohožku...mozno sa uvedomi...

autor
26. dec 2022

@salamistka hej toto je tiež na nervy, či už taký pes vybehne na iného psa, alebo na dieťa … hovna na poliach a priestranstvách neriešim - beriem to ako výbeh, ale na trávnikoch pred bytovkou mi to extrémne vadí, hlavne keď si nevsimnem, že dieťa ma hovno na topánke a pri nakladaní do auta to je už všade, z toho mám fakt jedy 6000

sszuzu8
26. dec 2022

Videla som xkrat ako išiel psickar a to nezdvihol. Ale je to jeho svedomie ja sa do toho nemám čo starat

janettdamian
26. dec 2022

@salamistka no "vyhodím na konci ulice do vysokej trávy," a teraz si predstav, že si majiteľ tej vysokej trávy, ktorú musíš pod pokutou z obecného úradu udržiavať. By som ti dopriala vidieť a počuť môjho muža, keď takúto trávu kosí vyžínačom a je celý komplet od 🐶 výkalov. Nepatrí to do žiadnej trávy ani na iné priestranstvá. Aj tie musí niekto čistiť, prípadne ich iný chcú normálne využívať.

svetlonos
26. dec 2022

No minule to jeden pan vyriesil sice velmi nechutne ale uspesne 😏. Odsledoval si zensku, ktora takto nezbierala exkrementy po svojom psovi na dedskom ihrisku. Skedoval ju kde byva az po jej dvere bytu.
Na duhy den rano si pred dverami stupila do pomerne cestveho h…. . Na dverach mala papir s odkazom: Ked mozu nase deti stupat do h… po vasom psovi, mozete vy kazdy den do toho mojho! S pozdravom, rodicia z dedskeho ihriska. Pani na ihrisko uz nikdy viac nevkrocila.
Ludia, ktori chcu mat psov a deti by mali povinne robit psychotesty. Tym by sa vela vyriesilo.

noami12
26. dec 2022

@svetlonos tak to veru naozaj úspešne vyriešil a nič iné si taky psickar ktorý nazbiera nezaslúži. Bohužiaľ áno je to nechutné ale aspoň sa dúfam poučila 😀

estrella5
Autor odpoveď zmazal
zildo
26. dec 2022

Niektorí ľudia zbieranie hovien považujú za podradné,ale pritom upratujú len po vlastnom psovi..Ja hovienka zbieram,aj keď má pritom riadne naťahuje. Ale naviac má vie naštvať,že ho zdvihnem a moje dieťa stupi do hovna cudzieho psa.
Nespravíte s tým nič,ľudia sa vyhovárajú,že nemajú sáčok alebo že si nevšimli. Čo môže byť pravda,ale aj nemusí.

prasiatko30
26. dec 2022

Na toto zaberie len doslednost mestskej spravy - u nas to pred niekolkymi rokmi tiez uz bolo neunosne a teraz je tych co nechaju sracky po svojich psoch omnoho menej. Dovod? Existuje mestska smernica, podla ktorej ten co nezdviha hovna po svojom psovi a chytia ho plati pokutu nejakych 600€ takisto aj ked ich nechaju znackovat baraky a dvere a pod. Tak teraz vidis ako vsetci nosia poctivo sacky a flasu vody s octom a pekne ako chodia tak zbieraju a ocikane aspon preleju vodou aby to tam nevonalo. A miestni policajti si na to davaju bacha a robia aj dni kedy si na nich posvietia a pokuty len tak litali a aj teraz obcas je sprava v novinach, ze niekoho prichytili.

ropucha6
26. dec 2022

@salamistka tri hodiny vencis psa v dedine? A vyhodis to aj s tou servitkou? Tiez byvame na dedine bez kosov a teda vykaly pekne v sacku donesieme vzdy domov. @autorka, nema to riesenie, ludia su proste prasce, po zemi hovna, odpadky, flase.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
lucinkkaa
Autor odpoveď zmazal
estrella5
26. dec 2022

@prasiatko30 "ocikané aspoň prelejú vodou".. akože len ocikané napr. baráky/dvere (ako si spomínala) či to bežne u vás aj ocikanú trávu alebo blato atď. prelejú vodou? ((Len ma to zaujalo, preto sa pýtam 🙂))

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
estrella5
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
26. dec 2022

@estrella5 my sme sa este pred nejakymi 10r pozerali na jednu susedu ako keby prisla z marsu ked zacala chodit s flasou vody vencit psa a teda v poslednej dobe - posledny 1-2roky je to skor pravidlo ako vynimka vidiet ludi vencit psa a mat pekne pri sebe rulku so sackami a flasu vody so saponatom alebo octom

evica17
26. dec 2022

Nepomozes si, ak je niekto hlúpy a nedvíha, môžeš čokoľvek urobiť a aj tak nedvihne. Vlastná skúsenosť

simona139469
27. dec 2022

@salamistka presne… psy bez vodítka sú katastrofa. My tiež bývame na dedine a keď ideme na prechádzku niekam na dlhšie, tak psy nepustíme na voľno ale mame take tie dlhé voditka že môžu si ,, behať “ okolo nás ale keby dakto ide tak sú pod kontrolou. Ale vždy mame obavu že niekto pôjde so psom bez voditka a že čo sa môže všetko stať…

@ropucha6 A prečo by sa nedal 3 hodiny venčiť pes? Sak keď ideš niekam do lesa alebo na nejakú luku tak ideš aj na dlhšie a keď to ten pes proste urobí v dedine tak to nebudeš mat celu dobu v ruke alebo vo vrecku nie? Ta to aspoň spraceš ,,z cesty” niekam kde to nezavadzia vpodstate ak nemáš kôš

svetlonos
27. dec 2022

@noami12
poucila 🙂 A uplne s tym panom suhlasim.

salamistka
27. dec 2022

@ropucha6 nie v dedine 3 hodiny, ideme von do lesa cez ulice, áno, servítka sa v prírode rozloží na rozdiel od sáčku

lenkakravcova
27. dec 2022

Toto je širší problém. U nás v meste sa platí daň za psa okolo 40€ (oproti dedine za 4€). A čo z toho obyvateľ má? Nič. Hole nič. Ani sáčky na hovienka. A ani koše na hovienka. Takže je pochopiteľné, že sa polovica psičkarov netrep s jedným hovienko cez celý park hľadať najbližší zmiešaný kontajner (do ktorého to aj tak nepatrí). Mesta ak chcú pokutovať, musia na to vyčleniť aj koše.. V tomto ohľade je fajn ze sa na to ľudia sťažujú, inak sa to riešiť nikdy nebude.

autor
27. dec 2022

@lenkakravcova nuž u nás sú na každom koši sacky a plno košov na hovna, mesto v tomto ohľade splnilo povinnosť, kto nechce mať výdavky 40€ a zbierať hovna nech nemá psa 🤷🏻‍♀️

opica_skorica
27. dec 2022

Ja osobne MAM najvacsi des z nezbieranych ludskych hovien. Nas pes ich zboznuje na prekrytie pachov a ked sa po neporiadnom cloveku vyvala, hroza, ze vzdy si poviem, co toto bolo za osobu.
Nezdvihnut svoje hovno.

lenkakravcova
27. dec 2022

Tak u vás je to iné. Tam, kde sú sáčky a koše, tak toto správanie nechápem. Tam, kde tie koše nie sú, sa pohnojí tráva. 🙃

lenkakravcova
27. dec 2022

A autorka: ak niekto za niečo vyberá dane, má za to zodpovednosť. Čiže zbytočne ti bude sťažovať sa tu na psickarov. Treba sa sťažovať na mestskom úrade. Bud nech zabezpečia koše, sáčky a dohľad nad plnením povinnosti - za co vyberajú poplatky, alebo nech sa ta daň neplatí, keď to nemá aj tak zmysel. Lebo peniaze sa od ludi ťahajú stále, ale nejako už nevidno väčšinou žiadne výsledky. Ak mesto nevie zabezpečiť dohlad, nech zabezpečí VPP na pratanie hovienko za tie peniaze..

Strana
z2