Psíčkari - nezbieranie výkalov
Riešili ste niekto tento problém vo svojom okoli? U nás okolo bytovky je to už neúnosné. Slušná komunikácia absolútne nezaberá. Našli ste nejaké normálne riešenie, alebo je to žiaľ slabomyseľnosť jednotlivcov, s ktorou sa nedá nič robiť?
@simona139469 pre mna stale nepochopitelne. V lese je to okey, listom odhrabnes aspon na kraj cesty, ale v dedine by som hovna proste nenechala. A nie, sacok si nestrkam do vrecka 🙂
Ja zbieram vsade,aj v lese aj na poli..nie sme jedini na zemeguli,co sa tan prechadzaju a aby do toho proste niekto nestupil.zbieram aj po cudzich psoch ak je vykadene niekde na chodniku napriklad.. a ano nosim to aj celu prechadzku.ked mam psa,tak si za neho zodpovedam..a je to hlupost ludi nic ine
Je to slabomyselnost. Tak isto púšťajú psov na voľno a otravujú ostekavaju ľudí. Takých treba odkopnúť. Sama som psíčkarka ale tých debilov čo nezbieraju hovna a púšťajú psov nepochopím nikdy. Dohovoriť sa nedá vôbec, to je moja skúsenosť. Volať políciu/sťažovať sa na úrad jedine ( ak sa ti s tým chce naťahovať) ja som sa s tými hovnami na trávnikoch zmierila, viac mi vadia psy na voľno. NPR tu chodia so stafordom na dětské ihrisko 🤷 to je už vrchol
Mne pride velmi neekologicke zobrat hovno a zabalit ho do plastu. Ale v meste zbieram, ale ked sa vyprazdni niekde pod krik neriesim. V lese nikdy nezbieram, lebo nebudem balit hovno do plastu.
Ale koľko vidím ľudských hovien na týchto prechádzkach .....
@estrella5 áno preto píšem že otravujú a ostekavaju ľudí.
@skolara keď vám to príde neekologické tak, si založte košík kde si tie hovna budete zbierať, skladovať a potom ich ekologicky zlikvidujete, mne nepríde ekologické seba, dieťa a polku auta čistiť každú chvíľu, lebo niekto si nevie zdvihnúť hovno po svojom psovi a potom ešte aj vyplakáva na internete, keď niekomu cvakne v hlave a otrávi polovicu psov zo sídliska parkami s jedom na potkany
@lenkakravcova u nas nikto nedava sacky na hovienka, mas psa tak si ich kupis - dostat v kazdom obchode kde predavajo jedlo pre zvierata, este som nevidela nikoho rozdavat okrem nejakych specialnych dni kedy sa postavia niekde pri MU v nejaky medzinarodny den zvierat alebo coho a ani to nie. Teraz pri tom dna testovani - to nie je zadara, musis ist k veterinarovi dat vysetrit a zapisat do zoznamu a zaplatis a daju ti znamku, ak tu znamku pes mat nebude tak pokuta. A mozno vyhlasia nejaku dobu kedy ta len upozornia a potom uz budu lietat pokuty
@prasiatko30 najsmutnejšie je, že u nás je ja každom smetnom koši, fakt každých 30m rolka sáčkov! Aj tak je problém zbierať
Vsak hovorim, ze jedine co pomaha je doslednost MP. Ja teraz tiez obcas este najdem nejakeho artistu ale zvycajne ludia poctivo nosia svoje sacky a svoju flasku ako som uz hovorila. My obcas dohliadame susedkynho psa a dostavam ho s touto povinnou vybavou 😂
Ked viete, kto to je, sla by som na teror asi. Produkty jeho psa na rohozku, klucku, do schranky do obalky. Ked to nejde podobrotky...
Keď viete kto to robí, pozbierajte a dajte mu to pred dvere
Vsak píšem, ze v meste zbieram a v lese nebudem. Tebe ide o mesto, ci nie?
@prasiatko30 No veď práve. Peniaze by úrady vyberali, ale kde končia, nik netuší.. Ako načo platiť daň, ktorá neprispeje ani psičkarovi a ani nepsičkarom k dobru? Ktovie kde tie peniaze za to končia..
@prasiatko30 mylis sa. Za danove poplatky je mesto povinne mat kose na to urcene a sacky. O psich ihriskach uz ani nesnivam....
@skolara je mozne, ze je mesto povinne, realita je vsak castokrat ina. platim 40e za psa dan ale teda sacok som jakziv nedostala, ani jeden jediny, a kose na psie exkrementy mame v meste az dva vo velkosti obycajneho priemerneho umelohmotneho kosa, nonstop plne a len pri vybehu pre psov.
@kamajka Pritom za tých 40€ môže byť pri každom bloku kôš, keďže väčšinou v 1 bloku býva viac psíkov, viac daní.. Len v našej bytovke ich je 10ks.
A ešte vtipné na tom celom je, že na našom zmiešanom kontajneri je napísané že tam nepatri bioodpad. 😀 Tak potom neviem kam sa to ma hádzať.
U nás to isté, ale ja si myslím keď nevie upratať po psovi hovno nechcem ani vidiet ako žije doma 🤮 pre mňa sú to humusáci,, nám pomohlo extra silné korenie ci co sme to dali nasypat tam kde sa bytovkove deti hrávajú
@lenkakravcova no u nas sa to normalne hadze do beznych kontajnerov plechovych na komunalny odpad. lebo inam nie je kam.
@estrella5 presne, pes nemoze za to, ze majitel po nom nepozbiera vykaly. nezasluzi si byt preto otraveny a umierat v krutych bolestiach.
ani ja nerozumiem na co platim dan za psa. asi aby mohol byt na konci roka z coho pekny ohnostroj.😁
mne uz chudak pes mesiac nechodi ani von, rano vcelku ok ale poobede uz sa trasie ako vibrator a vecer ani nevylezie pred barak. radsej bude drzat do rana, co sa tak boji. a na silvestra mi vyskoci aj z koze.

Vcera som sa bola prejst okolo bytovky. Na chodniku kazdy meter hovno. Takze miesto prechadzky som mala prekazkovu drahu a cely cas som obchadzala hovna. Nie na trave, na chodniku !!!!