icon

Pšíčkari pozor

6. apr 2023

Ahojte..chcela by som len rozšíriť menšiu osvetu ohľadom voľne pustených psov… sestra sa rozhodla zlepšiť život psíkovi z útulku.. mladá slečna má len 5 mesiacov, je to také hravé šteniatko, ktoré však 2x bojovalo o svoj život nakoľko bola vyhodená von v mrazoch keď bolo -9 stupňov (zápal pľúc+svrab 3 mesiace dozadu
) dali ju maximálne dokopy,ale….sestra išla s ňou týždeň dozadu von, bola len vonku pred domom a vybehol po nich Stafford…maličká má kusanec v krku a je šťastie že to prežila, bola to sekunda, bola poctivo na vôdzke a sestra má kusance tiež….majiteľka Stafforda si obhajovala situáciu že toto sa jej ešte nikdy nestalo ale ja len prosím, dávajte pozor na svojich psíkov, majte ich na vôdzke ak viete že v okolím sú inú ľudia/psíci a rešpektujte druhých ❤️

Strana
z2
autor
7. apr 2023

Ďakujem za pekné komentáre a rozvíjanie diskusie, nám to našťastie dobre dopadlo, majiteľka psa so sestrou zostala v spojení a preplatila všetky náklady na veterinára, ospravedlnila sa už hádam 10x…treba byť však vždy obozretný, a je jedno čo si ľudia myslia o svojom psovi “aký je poslušný”…vždy to bude len zvieratko ktoré má nejaké prirodzené pudy a inštinkty…vlastne mala pani šťastie že narazila na moju sestru, ja som trošku impulzívnejšia a nepomohlo by ani ospravedlnenie….

maxalla
7. apr 2023

Mala som fenku, vlciaka, najmilsi pes na svete, oblizal by aj zlodeja, uplne bajecna bola, dodnes mi je za nou smutno. Ale kedze nie som hovado a viem, ze ludia sa mojho psa mozu bat aj bez priciny, nikdy by som si nedovolila mat ju pustenu bez nahubku a bez obojku, a to ani ked som len chcela prejst cez ulicu. Hoci by som za nu dala ruku do ohna, ze neublizi, nevidim dovod, preco by mali cudziemu psovi takto doverovat aj ine osoby. Tiez mam pred cudzimi psami respekt a nepaci sa mi laxny pristup majtelov, hlavne ak maju bojove plemena. Je to o ludoch, nie o zvieratach.

elmivelmi
7. apr 2023

@maxalla ved to,okrem toho su ludia co sa panicky psov boja aj,maju traumy ,mozno z uhryznutia.Ja nepochopim ze ludia si take,velke psy len tak volne pustaju.Alebo tym mensim dovolia to,ze skakaju na prechadzke po okoluiducich.Ja poznam tiez krasneho vlciaka,fenu je uzasna,hrava ale ma cierne sfarbenie a je velka a jej majitel inak si ju tak pusta,minule tak skocila na moju 3r dceru na prechadke,viem ze ten pes neublizi,lebo ju poznam ale dcera,co inak miluje psov sa aj tak zlakla,lebo ju skoro prevalila.A ten chujko len ze nebojte sa neublizi,a co?To moze skakat po inych ludoch a detoch ktore sa mozu zlaknut?

simca06022011
7. apr 2023

@elmivelmi hlavne keď to dieta zvali, vie si ublížiť... čiže toto veľmi mam rada:D nebojte sa :D

Strana
z2