icon

Psík do bytu

katka13katka
20. dec 2021

Ahojte, po 14 rokoch nás opustil náš milovaný psík(bol to yorkshir🖤) Uvažujeme nad iným psikom, ale keďže by býval v byte,tak nejake menšie plemeno. Pozrela som rôzne útulky, ale všetko je skôr väčšie ... Poradte nejakú rasu, cca do tych 10kg s ktorou mate dobrú skúsenosť. Uvažujem nad čivavou, bradacom, maltezom možno aj franc.buldočkom. mate skusenost s niektorým z týchto plemien? Ak áno odporúčte prosim aj chovnú stanicu naj východné Slovensko. Dakujeeem😊

ivik4
20. dec 2021

Maltezacik 😍

mamina0078
20. dec 2021

Z malych su moji favoriti Franc.buldocek, minipudel, jack Russell 🥰

simsalabim
20. dec 2021

@katka13katka maly pudlik.

krisbar
20. dec 2021

najma si zisti ci je to registrovana chovna stanica a nie tie mnozky ako aj teraz jednu objavili v komarne a psiky tam zili v strasnych podmienkach. alebo chvilu pockajte a pozerajte utulky.

katka13katka
autor
20. dec 2021

@krisbar no mnoziarne urcite nie o tych som ani nic nepisala, mali sme aj pp yorka...

brnacik
20. dec 2021

@katka13katka keďže ste už mali psíka, určite viete, čo to všetko obnáša. Hlavne si odpovedzte na otázky typu - čo chcem so psikom robiť? Ma byt guacacik, alebo by ste chceli vyskúšať aj nejaké psie športy? Chodíte radi na výlety, prechádzky, túry? Ak rozmyslate o psíkovi s PP, naštudujte si charakteristiky rasy, ci vam to bude vyhovovať, pretože tie 4 rasy, čo ste spomenuli, sú často diametrálne odlišne…a tiež odporúčam, keď budete kontaktovať chovne stanice, vždy sa predstavte a napíšte, do akých podmienok by psík šiel. Správy typu - “cena?” je neslušne a u správneho chovateľa nepochodíte 🙂 za mna by som odporúčala plemeno Cavalier King Charles Spaniel - nádherní psikovia s vyrovnanou povahou, ktorí milujú každého a všetkých 🙂

trinity_77
20. dec 2021

@katka13katka ja takisto odporúčam Cavaliera, sú to nádherné psíky.
Ten náš tiež odišiel tento rok po 13 rokoch.

jazernica
20. dec 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Výberom sme si prešli nedávno, neodporúčam kratkosrste plemeno ako fr.buldok- nesmierne plzne a je to bytové najpachnucejsie plemeno aj keď milunke, čivava kratkosrsta tiež dosť plzne plus povaha buď hop alebo trop, ale radšej dlhosrstu ťa menej plzne - CHS Roberts Dream na východe a nedávno mali v ponuke biele šteniatka, maltezak sa mne osobne nepáči, mám známu čo strihá psíky a sama vravela že aj kvalitou srsti aj strihom je maltez taký najslabší...pozrela by som si bishona- povahou veselý inteligentný nádherný psík, taktiež pudlik toy - čo je problém zohnať a na ne sa musí čakať alebo pomeranian...tieto 3 plemená sú veselé múdre a neplznu..doporučujem, má ich aj rada mojich známych a pochvaľujú si.

jazernica
20. dec 2021
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Bishon je tretia rada ten biely z ľava
Dolná prvá rada čivava a pomeraniany
Hore pudlik hnedy

21oktober
20. dec 2021

mám FRB už x-teho a tieto psy nepĺznu . Sú skvelý spoločníci najmä tam kde sú deti . Nevýhoda že s nimi nemôžeš robiť nejakú extremnu turistiku a už vôbec nie v lete a teda dosť prdia ak ich nesprávne stravuješ. Ak im dávaš správne granule , poprdkávajú v norme.
Ja mám teraz nové plemeno fenku pražského krysaříka a je super ale nie pre každého . Takmer neplzne, minum zje , k domácim nesmierne prítulná k cudzím veľmi rezervovaná, veľmi bystrá a učenlivá . Nevýhoda je že na zimu ich treba naozaj obliekať a ak ich správne nevychováš sú uštekané. Moja nie je , ale to je práca od jej 10 týždňov.

anega79
20. dec 2021

Aj ja odporucam cavalier king, nasa ma uz 10 rokov, kludna s detmi, nenachava velmi chlpy, iba na jar. a ked nie tak urcite v utulku nejakeho malickeho najdete.

1mika1
20. dec 2021

@katka13katka v kazdom utulku sa najdu aj male psiky, nemusia to byt iba utulky ale aj azyly pre zvierata,na fb je ich neurekom, radsej dajte druhu sancu niekomu kto nanu caka a doteraz nemal pekny a laskavy zivot..ak by ste aspon raz hocikto z vas bol na hodinu alebo dve v utulku uz by ste nikdy o kupe neuvazovali - iba adoptovali 🙂

nika1971
20. dec 2021

@katka13katka bisonik

jazernica
20. dec 2021

@nika1971 nádherný a skvelá povaha.

nika1971
20. dec 2021

@jazernica mali sme...12 rokov...trochu narocny na srst, kazde 3 mesiace strihat a dost caso kupat a cesat, nakolko sa vonku rychlo uspini...ale zlaticko...neplzne a vychadza s detmi....bravali sme ju aj na vylety a chalupu...

jazernica
20. dec 2021

@nika1971 my sme zvažovali veľmi..no na SK bol problém kúpiť s PP, čo teda ja bez PP nedoporucujem, nakoľko nepodporujem mnozitelov a taktiež nemám záujem aby mal môj psík pri štandarde 3 kg nakoniec 10kg. Starostlivosť o srsť mne neprekáža máme poma a vycesavam kazdy deň lebo naša to zbožňuje..kamoskin pom chodí do salónu raz za 6 týždňov..a kúpe sa doma raz za 2..my ešte nie sme nastavený ešte sa len zabyvavame a zisťujeme čo nám vyhovuje...bishonik je nádherný snehovobiely plysacik.

21oktober
20. dec 2021

@1mika1 ja som bola v útulku podstatne viac ako raz a určite viac ako hodinu , dve. Napriek tomu ja osobne si psíka z útulku nevezmem, radšej si kúpim z kvalitnej chovnej stanice. Možno ešte šteňa, ale určite nie psa od roka . A taktiež nemám nervy na fanatikov z útulku .

biankaaaa
20. dec 2021

maltezák 🙂

zara0201
20. dec 2021

Cotton de tulear- bavlnka

mistymay33
20. dec 2021

@21oktober Fbbul neplzne? Ja mam FB a ten plzne celoročne.

21oktober
20. dec 2021

@mistymay33 moji neplźnu , preplzávajú na jar 2 týždne. Inak minimum . Záleží odkiaľ ho máš, čím ho kŕmiš .

ajko2011
20. dec 2021

My máme biewera. 🙂

jazernica
20. dec 2021

@mistymay33 aj naša frbulka plzla, všade chlpov pomaly na výskok z okna ..