icon

Psík z útulku

lu233
15. okt 2021

Ahojte, chcem sa vás opýtať aké máte skúsenosti s utulkami. My sme si chceli vziať psíka z útulku. Pani majiteľke sme dôkladne opísali kde by psík bol, ukázali fotky domu, dvora s výbehom a povedali jej, že psík by bol cez leto počas dní vonku na dvore nech ma pohyb a výbeh a na noc a celú zimu že by bol vo vnútri v dome. Prišli sme o psíka, ktorého sme mali a nechceli sme kupovať nejakého z množiarne prípadné od chovateľa lebo ti sú dosť drahý a radšej pomôžeme nejakému utulkacovi. Pani nám ale povedala, že psíka nám nedá, pretože ho nebudeme mať očividne dnu v dome stále (aj cez leto). Jednalo sa o psíka malého vzrastu s krátkou srsťou. Pani sa zabanovala a proste že nám ho nedá. Stretol sa už niekto s niečím podobným? Psíka sme videli viac krát a boli sme tam aj osobne no dnes nám povedala toto. Čo by ste nám poradili?

Strana
z2
lu233
autor
16. okt 2021

A ten psík ktorého sme si chceli vziať my z toho útulku čo bol pôvodne kamarátkin tak u nej bol tiež v dome. Mohol byť aj dnu aj behať po dvore. U nás by mal to isté. Ale pani z útulku to očividne vidí inak a pes patrí do postele. Ten psík by nemal nič iné iba to, na čo bol zvyknutý.

0silvia0
16. okt 2021

@lu233 akoze realne to bolo reprodukovane tak, ze pes patri do postele?

lula313
16. okt 2021

@marsmykkok no my sme si práve brali do bratislavského bytu na sídlisko veľké nesocializovane psy typu No, rtw, pitbullov a pod. “Najtajsi” pes mal 67kil a 73cm v kohútiku 😀Lebo tito psy boli rovno z koterca neadoptovatelni, pretože ľudia majú predsudky kvôli velkosti a plemenám, takze sme ich brali do docasky a aj v posteli spavali. A predstav si, že nikdy nikoho nenapadli, ani psa, ani človeka nedokusali😀
A domov sa im hľadal dovtedy, kým sa nenasiel s pobytom vo vnútri, lebo ako som už písala, do horsieho sme psy nedavali. To znamená z teplého bytu do koterca.
Ja viem, že väčšina z vás mna/nás nechape, lebo ste si nezazili to, čo my. Jedného psa sme viezli na stredne Slovensko. Na mieste 50cm snehu, nezateplena Buda, dokonca s dierou. Uz tieto podmienky boli hrozne. Plus V sklepe zavijajuci pes, že ten už je starý a ide na odstrel poľovníkovi. Pes samozrejme ešte plny života.. nášho psa sme tam nenechali a adoptoval sa k rodine s troma detmi do bytu, kde spava v posteli. Vy si možno poviete, že sme ho mali dat tomu prvemu, kde by sa triasol od zimy, ale my sme radi, že sme počkali a teraz spava s deckami v posteli a spolu sa celé dni hrajú a hlavne je milovaný.

lula313
16. okt 2021

@lu233 utulok vie, že sa poznáte? Teraz je zákon, že už ti hádam aj tri roky veterinári neošetria nezacipovaneho psa, čiže pani zrejme k veterinarovi nechodila, ani na očkovania(vakcinacia proti besnote je dokonca zo zákona povinná). Možno tam bola zavazne zanedbana veterinárna starostlivost, keď jej ho nechcú vratit, lebo každý jeden utulok sa tesi, keď sa najde majitel, lebo hneď ušetria kopec nakladov za ockovanie, kastraciu a veterinárnu starostlivost.

lu233
autor
16. okt 2021

@0silvia0 áno pani v útulku povedala toľko že pes patrí k majiteľovi do postele a je jedno či je to čivava alebo vlčiak ... Že dnes už je taká doba že si to ľudia môžu dovoliť a pes v dnešnom svete = ľudská bytosť

karolinakr
16. okt 2021

Pes patri do postele haha to je dobre, ja ani zajacovi nedovolim vyskočiť na gauč, to je kriku ked si to dovoli, a kde ešte 100 kg vlčiaka ťahať do postele...Tiež mam skusenost, ale len na internete, že utulkarky miluju psov a nenavidia ludi, vyslovene arogantne a potom ti daju čislo učtu, že im maš peniaze posielať. aj som jednej napisala čo si o tom myslim...

lintu
16. okt 2021

Hm, pred niekoľkými rokmi bola doba, že mať psa v byte je týranie, teraz sa to pre niektorých považuje za povinnosť. Čo príde ďalej? Čakám, kedy si aj hydinu s ostatnými hospodárskymi zvieratami bude treba nasťahovať dnuká...

Strana
z2