Psy na detských ihriskách
Vyuzijem tento priestor na malu diskusiu. Aky mate nazor na psy na detskych ihriskach? Napr. ak rodicia vezmu dieta na ihrisko a s nim aj svojho psika, je to ok? Samozrejme, prvavidla vyuzivania ihriska to zakazuju. Dakujem za nazory
Pes nepatri na ihrisko
Nie je to ok. Preto sú tam tie zákazy.
Pokial ten psik lezi/sedi niekde bokom, tak mi to nevadi. Pokial pobehuje hore-dolu, cmucha kazdeho, ide hrabat do pieskoviska a pod, tak to mi vadi. Moje dieta sa napriklad boji psov a nie raz sme z ihriska museli odist kvoli tomu, ze niekto si nedokazal dat psa do poriadku. Odhliadnuc od toho, ze na kazdom ihrisku u nas je obrovska znacka zakaz vstupu psom. Ale ako niekto nedokaze pozbierat hovna za psom, tak tak isto nedokaze ani pochopit taketo znacky ocividne 🤷♀️
nepaci sa mi, ak to tam a v okoli ocikava/okakava, ze clovek nemoze ani do travy stupit, ale videla som, ze vezmu psika a priviazu ho napr. k lavicke po obvode ihriska. v takom pripade to mne osobne neprekaza. ked su ale oplotene ihriska, tam by som psa nebrala ani k lavicke. (osobne nemam psa ani ine zviera a nie som psickarka)
Som psíčkar a teda na uzatvorené detské,mestské ihriská nikdy psa...niekde v lese,je s nami ale teda nie pri atrakciách
Nie, pes nepatrí na detské ihrisko. My máme psa, aj chodíme na detské ihriská, ale kým sa deti hrajú, jeden z nás je bokom aj s 🐕, alebo sa prechádza po okolí.
cakam bud na lavicke pred alebo tam nejdeme... neznasam ed sa decka zhlukuju a idu hladkat mojho psa a uz duplom ked sa ani nespytaju a dokonca ich rodicia huckaju nech si idu pohladkat .. on sa ich boji a ked je zatlaceny do kuta proste utoci- takze sa akymkolvek deckam a skupinkam s detmi vyhybam ... pes je pes-nikdy nik nevie ako zareaguje
To čo je za otázku? Sama si napísala, že pravidlá využívania ihriska to zakazujú, tak tým je snáď povedané všetko, alebo sa mýlim? Zákaz je zákaz.
Ja mam psy rada, aj nase deti, aj my mame psa. Ale teda na ihrisko ho neberieme. Lenze, posledne 2r skoro na dennom poriadku vidim na ihriskach psov. Nerobia tam potrebu, len sa trosku vybehaju, ale stale si myslim, ze pes tam nepatri. Napr. aj z dovodu, ze prebehne cez vysoku travu a prenesie klieste na ihrisku. Minule som jedneho pana oslovila, ci cital zakaz a trvdil mi, ze on ma vynimku lebo je to pes pre ich choreho syna (syn sa prehanal na odrazadle, tak mozno emocna opora, neviem). Odvtedy nikoho radsej neoslovujem, lebo predpokladam, ze vsetky psy su emocna podpora.
@a_alexandra_a ja sa pytam, lebo v roznych mestach na roznych ihriskach vidim psov. Dokonca u svokry na ihrisko chodi pan, bez deti, ktory si tam sadne a pes sa mu prechadza okolo. Alebo sa s nim 3x prejde cez ihrisko, aj ked v okoli je tolko zelene ako malokde. Ja uz neviem, pytam sa tu, ci len ja som uzkoprsa a staromodna, a toto je novy normal, alebo uz ludom nacisto d/be…
@ukgirls ved prave, je to zviera, aj ked domace ale nemusi sa mu pacit spravanie niektorych deti
Posledná možnosť je správna 😀 Ja to tiež vidím u nás, že niektorí psíčkari si myslia, že nad ich psa nie je a každému musí byť príjemné, že ich úplne cudzí pes oňucháva a obťažuje. Žiaľ, tu nepomôže ani dohovor, lebo väčšinou sú arogantní a zákazy ignorujú a nakoniec to dopadne tak, že rodič s dieťaťom, pre ktorého je ihrisko určené odíde a psíčkar zostáva...
heh..."emocna opora"...by som sa dotycneho spytala, ci ten pes pojde s tym dietatom aj nasledne do skoly - a ak nahodou je spominane dieta vysoko diagnostikovane v 3rokoch, ze sa do skoly nechysta nikdy, comu neverim, tak by som sa ho nadrzo opytala, co urobia ked psik o par rokov uhynie...mudrlant
Kde je zákaz je zákaz - a má sa rešpektovať, bodka. Aj keď napr. v TN má jedno také prírodnejšie ihrisko výnimku a psy tam môžu.
Ale ak si mám odmyslieť zákazy a vyjadriť vyslovene len svoj názor, tak ja nevidím problém v tom, ak by bol na ihrisku vychovaný socializovaný pes. Nie tak, že "pobehaj si" "rob si čo chceš", ale napr. niekde v odložení oddychovať, kde nebude zavadzať a majiteľ ho má pod kontrolou, sleduje ho, predvída atď.
Argumenty s hygienou sú podľa mňa skôr len také presvedčenie. Nakoľko ihriská celkovo nie sú zrovna hygienické - mačky, vtáci, ježovia, bezďáci, alkáči, .. všeličo sa tam deje a všelikto tade pobehuje.. Domáci očkovaný pravidelne odčervovaný pes niekde v odložení by bol za mňa ten najmenší hygienický problém.
Nevidela by som problém v tom, že by na niektoré ihriská pes mohol a na niektoré nie (nech má každý na výber). Problém vidím skôr v mentalite ľudí, kde podľa mňa chýba rešpekt z každej strany. (Mnohí) psíčkari nerešpektujú ani len zákazy, a nie to, aby si riadne vychovali psa a správali sa zodpovedne a s rešpektom voči ostatným. (Mnohí) nepsíčkari zas odsudzujú všetkých psíčkarov, psy im vadia už len tak z princípu a tiež nie sú schopní rešpektovať, tolerovať. A mnohí zas úplne opačne sa bez spýtaniu sápu po psovi, cmukajú, volajú, .. čo je tiež úplný disrešpekt.
Som psíčkar, na ihrisko som psy nikdy nebrala a ak sa deti zastavili počas prechádzky tak som stála pri vchode so psami na vodzke..
Raz som sa ozvala na túto tému na FB obce, keď ju niekto nahodil že by bolo fajn keby sa to dodrzovalo a jedna suseda sa tak urazila že dodnes mi to nezabudla a nezdravi ma 😅 už sú to roky.. nuž, na Slovensku sú pravidlá na to aby sa porušovali, to je staré známe..
Ja napr nemam rada psov, lebo ma nahanal v detsve jeden ale napr mam zlost ked vidim po meste alebo po chodniku, ze ide pes a nie je na voditku, to vtedy ma muz da na druhu stranu a sa ho drzim ako kliest... strasne sa bojim ked nie su na vodzke... cize okrem toho co pisete aj to mi vadi 😀😀 ... ci len ja som taka divna? 😀
Pokial lezi priviazany vedla ihra, pripadne na vodzke prejde krizom, ak tadial vedie cesta. Tak som bravala aj nasho vzdy. Inak je to riziko. Pripadne este zvazit kosik, pretoze sa nam bezne stavalo, ze sa nejake deticky rozbehli k nasmu a skocili na neho(ale mali sme ultra cute maca, tak mozno kvoli tomu😆)
buď s deťmi na ihrisko alebo s deťmi a so psom na prechádzku, pes nepatrí na ihrisko
@sweet20 Jo, podla mna to uz je fobia 😅. Tiez som to mala...najma ked som bezala po lese a mala som okolo psa bezat, tak normlane tlak 200, ani nadychnut som sa nevedela...mne na to paradoxne pomohlo mat psa, mala som psa pred 30 rokmi, vtedy som sa najvacsieho strachu zbavila, no a potom dlhe roky som psa nemala a strach sa mi opat zvyraznil..a tom som aj chodila medzicasom vencit psov do utulku, ale ten strach pri behu sa mi stupnoval...no a opat pomohlo si zadovazit psa..nejako som sa opat naladila aj na tych cudzich 🤷♀️
Autorka, na toho pána si treba dať pozor, pes môže byť len zámienka.
Nie je to OK , tiež mame psa , malého yorka a na ihrisku by mi cely čas kľudne bol na rukách . Ale pravidla sú na to , aby sa dodržiavali a nie si robili výnimky podľa toho , ako nám to vyhovuje .
Ak uz sme na prechadzke a ideme okolo ihriska, tak stojim pri vstupe so psikom pri nohe prilepenom, deti obehnu preliezky a ideme dalej, nevstupujem na ihrisko, nasa sa naviac boji ruchu, cize skupinka stastnych deti je pre nu tazky orech, sama by som chcela mat na ihrisku pocit bezpecneho pohybu pre deti, preto by mi ani nenapadlo tam ist so psikom, nieto na volno
Pes na ihrisku mi nevadi, ak napr. lezi pod stromom a oddychuje, pes behajuci po ihrisku, skakajuci na moje dieta, ktore sa evidentne boji a majitel psa vykrikujuci, nebojte sa on mu nic nespravi, tak s tym mam naozaj problem 🤷♀️
Pes na detské ihrisko nepatrí aj keď mi tam nevadí.
Psy na ihriská nepatria. Je to nebezpečné aj pre deti aj pre tých psov. Bola som svedkom jednej udalosti kde takto dieťa zabilo psa. Trauma pre dieťa a zbytočný život psíka.
@petamich aj sa napr. ozves a povies nieco tomu psickarovi? Padlo to na urodnu podu?
Pes v ziadnom pripade na detske ihrisko nepatri. Ziaden pes vobec. Je to z uplne logickych dovodov. Hygiena a tiez bezpecnost deti je na prvom mieste. Myslim, ze je kopec inych miest kam ludia so psom mozu ist, ci? Potrebuju ist prave na detske ihrisko? Ja mam tiez psov rada, ale nervy chytam ked vidim, ze psov uz pomaly povysujeme nad deti, viac takych zvlastnych tem v tomto smere tu uz bolo kde som len oci otvarala, ze dobreze dieta nech sa nevenci vonku a psik radsej nech v postielke spinka.
Autorka ano ozvem sa, ti pricetnejsi pochopia, ti nepricetnejsi nie a vtedy zvycajne ideme domov. Zvycajne staci povedat, ze chapem, co hovori ale moje dieta sa evidentne boji a nie je mi to prijemne, aby na neho skakal cudzi pes 🤷♀️ a ak je to ihrisko, kde je vyslovene napisane, ze pes nepatri a pes je nevychovany, tak vtedy som asertivnejsia 😄 zatial sa mi iba raz stalo, ze majitel psa bol evidentne jednobunkovec, zacal po mne hucat a byt vulgarny, ze ked sa dieta boji nema chodit na ihrisko, no comment.

Pes na detske ihrisko nepatri..