Psy na detských ihriskách
Vyuzijem tento priestor na malu diskusiu. Aky mate nazor na psy na detskych ihriskach? Napr. ak rodicia vezmu dieta na ihrisko a s nim aj svojho psika, je to ok? Samozrejme, prvavidla vyuzivania ihriska to zakazuju. Dakujem za nazory
@mandarinka555 tak, že na malú civavu skočil asi 6 ročný chlapec ktorý sa naháňal s kamarátmi na takom hrade. Mamička išla okolo toho hradu so psom pre svoje dieťa, a tento chlapec akurát skočil dole asi z metrovej výšky, možno viac. Ten pohlad, piskot, rev... Bolo to hrozné.
Nepatri tam a vadi mi to , take ihrisko obchadzam oblukom
@sweet20 mna ani žiadny pes nenaháňal, nemám z nich fóbiu, ale neznášam keď vidím psa bez voditka. A ešte milujem keď príde ku mne, začne má oňuchávat, majiteľ ide 5 metrov za ním a hovorí mi: Ved nebojte, on vam nič neurobí 🙈 mna to nezaujíma, proste nechcem aby ma oňuchával pes 🤷♀️
@izabela181 hej ja tiez neznasam ked mi dakto povie, ze len on sa chce hrat , alebo , ze nic neurobi 😀😀😀
@lucia13022023 Strašné😢
Vôbec to nie je ok. Tam nemajú absolútne čo robiť.
Pes tam nema co hladat. Ked sme hava mali, ihriska sme.oblukom.obchadzali. A aj keby sme pri detoch psika mali, na ihrisko by nesiel!!! A ani do obchodov ci obchodnych centier.
My mame tento problem vo vnutrobloku. Mozno niekto bude vediet poradit co s tym, lebo my uz vobec nevieme ako to riesit. Prestahovali sme sa do novostavby, v oplotenom vnutrobloku je detske ihrisko, preliezky su roztiahnute po celej ploche, takze nie je jasne oddelene co je hracia plocha a co volny priestor. Developer to nedotiahol, mala tam byt aj spolocna plocha, priestor pre psov, detske ihrisko ale vykaslali sa na to. Vsetci psickari z okolia tam teraz chodia vencit psov. Kedze je to oplotene pustaju ich navolno. Psi vykonavaju potrebu na travnate plochy, kde sa bezne hraju aj deti. Zakaz ani regulacia tam nie je, je to spolocny pozemok nas vsetkych majitelov bytov a spravca to neriesi. Mame tam aj predzahradku s branickoz do vnutorbloku, pred nou je vacsia trvanata plocha, minule sme tam naratali 20 psich exkrementov 😡 Stahovali sme sa tam kvoli detom, aby mali vybeh rovno z bytu von a hned ihrisko, a teraz vobec nevieme ako to riesit. Sami mame psa a nikdy sme ho tam nevencili. Skusali sme uz aj oslovovat ludi co tam chodia vencit, ze sa tam hraju deti, ze nie je vhodne tam vencit psov a vacsina odpovedi, ze oni tam tiez byvaju a nevidia v tom problem 😳 skusali sme aj oslovit majitelov psov z nasho vchodu, ze podme to nejako riesit a oddelit vybeh psov vo vnutrobloku (je tam na to priestor), takisto ziadny zaujem, nevidia v tom problem, ze developer deklaroval vybeh pre psov a ze ten priestor je pre vsetkych, nie len pre deti. Nevie niekto poradit ako by sa toto dalo riesit? Navrhli sme to aj ako bod na schodzi spolumajitelov ale nemame tam podporu, nie su na to nejake pravne predpisy, ze po hygienickej stranke to nie je ok?
@soonya len laický pohľad... ja mám skúsenosť, že čo sa odhlasuje nadpolovičnou väčšinou, to platí. A predpokladám, že nadpolovičná väčšina by bola za nejaké rozumné rozdelenie 🤷♀️ Snaha zakázať tam všade psov za mňa nie je na mieste lebo tak ako ste sa tam vy sťahovali kvôli priestoru pre deti, tak sa tam niekto mohol sťahovať kvôli priestoru pre psa, keď to tak bolo prezentované... Ale ak by sa hlasovalo za rozdelenie a následne sa predložil nejaký rozumný kompromis, podľa mňa každý normálny by to mal podporiť 🤔
A celkom som nepochopila to "všetci psíčkari z okolia", tak ak je to súkromný pozemok majiteľov konkrétnych bytov/bytoviek, tak snáď tam iní nechodia.. Minimálne tabuľu o súkromnom pozemku by som tam dala, ak tam nie je.
@soonya ale veď to je dosť jasne,to nie je len pre deti,takže ako niekomu vadia psy,druhému môžu večný decku krik,tiež sa tma sťahoval s tým,že hold budú skriekat deti. Úprimne ,je ťažké poprosiť a nariadiť ti,aby sa zbierali hovienka? Neviem,kde bývate,ale aj v BA je už bežne zbierať ,sú bežné stíhaný na vrecká a exkrementy. Zákaz ti nikto to celého priestoru,lebo to chces,neurobí. Skôr dať stojany a jasne to napísať. Normálny uvedomelý spisckar hovienka zbiera. Aj mimo vnutriblokov. Snáď to robíš aj ty.
@soonya tak ak sú po priestore umiestnene preliezky, tak primarne je to pre deti, a aby tam nejaké psy srali a všetko ochcavali, to je nielenze nechutné ale hlavne nehygienicke, preboha. Skús napísať spravcovi a pripadne aj na hygienu. Treba sa ozvat, to sa niekomu zdá v poriadku robiť z detskeho ihriska psí hajzlik, vážne? To už kam sme prišli.

@lucia13022023 Ako zabilo? Nemôžeš to trošku popísať?