icon

Pumpárka ma ošmekla o 50 eur

18. sep 2021

Ahojte, neočakávam že ste sa niekedy ocitli v takejto situácii a poradíte mi, tak to bude asi len taky výlev😀 dnes som išla podvečer do obchodu a cestou naspäť som sa zastavila natankovať, ponáhľala som sa domov k deťom a v aute som mala nákup do chladničky, tak som sa veľmi nezamýšľala čo robím, automaticky som zaplatila kartou, lenže na tom svietiacom displeji vyskočila suma 77,67€ a ja som tankovala za 28€. Bohužiaľ platba už prebehla, ale ohradila som sa, že toľko to určite nemohlo byť lebo som si to sledovala a ani by sa mi nafta za toľko nezmestila do nádrže. Pumpárka sa hneď na mňa oborila, že sa ju snažím oklamať a ujsť bez zaplatenia a že na mňa zavolá políciu, potom ma obvinila, že som si natankovala drahší typ nafty a chcem zaplatiť lacnejšiu. Ja som sa tak na chvíľu zarazila, ale vlastne som si uvedomila že to nie je možné, lebo auto bolo stále zaparkované pri stojane a ten drahší typ nafty na ňom ani nebol. Tak som ju požiadala aby kontaktovala nadriadeného alebo pozrela záznam z kamery, dosť ma naštvalo že robila zo mňa idiota a sama musela dobre vedieť čo majú na danom stojane za palivá a že to nevychádza, až vyhrážka so SOI pomohla, a pani pumpárka pozrela, že zákazníčka predo mnou mala platiť 77,67€ za drahší typ nafty a omylom jej naúčtovala mojich 28€, čo absolútne nechápem ako sa mohlo stať, bohužiaľ ja som už zaplatila a fakt som sa ponáhľala a ona mi povedala, že mi nemôže dať peniaze z pokladne a ani odísť k svojim osobným veciam a dať mi zo svojho. Až muž mi doma vynadal, že to bolo jej manko 50€ a malo byť strhnuté z jej výplaty, všetko bolo na kamerách a nemala som sa dať a odísť bez peňazí, ja viem že som zle zareagovala, ale ona ma tak domotala a ešte útočila s tou políciou, že som sa cítila previnilo aj keď som bola v práve a sama som nevedela, že či si tú sumu a typ pamätám dobre. Myslíte, že keby tam zajtra prídem, tak by sa to dalo ešte nejako dodatočne vymôcť?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
oliolijanka
18. sep 2021

@luccija 🤦‍♀️ Ako vies? Si tam bola?

Este raz. Natankujem plnu nadrz a pumparke poviem cislo ineho stojanu. Zaplatim menej. Ak si nahodou pumparka vsimne, ze som tankovala inde, poviem, ze ma zle pocula, alebo, ze som sa pomylila. Ci v tomto pripade slo o podvod predoslej zakaznicky alebo omyl pumparky, ja, ani ty, ani Lilope nemozme vediet. Ja som sa vyjadrila k tomu, ze som si predtym nikdy neuvedomila, ze treba na pumpach davat väcsi pozor, kolko clovek plati, ze je to tam predurcene k tomu, ze sa tam stavaju taketo omyly alebo podvody. Ja neobvinujem pumparku pre pana jana, tak sa tu teraz do mna vsetky byvale, pritomne, buduce pumparky nenavazajte😀
Pisem, ze je to dobre miesto, ak by chcel niekto podvadzat, lebo sa to prakticky ani neda dokazat, ci islo o omyl alebo zamer.

bets
19. sep 2021

Mala si si odfotografovať displej na stojane, podľa mňa tam suma ešte bola. Keď tankujem, tak dlho trvá, kým sa vynuluje počítadlo zákazníka predo mnou.

marca12
19. sep 2021

Chapem,ze si bola v strese,ale ja by som z pumpy neodisla,kym by sa to nevyriesilo. Neviem,ci este nieco vyriesis,ale mozes poziadat majitela pumpy o presetrrnie,len neviem ako dlho maju kamerove zaznamy. Konaj rychlo a snad mas ponaucenie dobuducna.

marca12
19. sep 2021

@whatever1 ty si to predstavujes velmi jednoducho. S kasy jej nemohla dat peniaze,ked autorka platila kartou. Uctovne by jej nesedeli platby. A vyrobila by si este dalsi problem.

kanister
19. sep 2021

Robila som na pumpe,pokiaľ sa stala chyba v tom mesiaci doklad sa cez servis online dal vystornovat,určite to rieš,pumparka je povinná si všímať ,ktoré auto tankuje na určitom stojane.Na kamere sú záznamy min.mesiac,a keď aj zákazník mohol aj omylom odísť od stojana,podľa ŠPZ z kamery ho polícia ihneď kontaktovala.Da sa to jednoducho vyriešiť.

elian
19. sep 2021

urcite to ries ...50 eur je vela penazi
na pumpe sa daju krasne dohľadat vsetci tankujúci a este by som "podala refencie" o milej zamestnankyni vedeniu

derdia
19. sep 2021

Ahoj ja by spm tam tiez sla a hlavne by som kontatkovala policiu nexh pozru kamerove zaznamy a zaznamy odkial bolo kolko tankovane. A vyhrazaj sa aj jojkou. Nenechaj to tak. Ona to mozno robi stale takto...su to tvoje peniaze za ktore by si detom kupila na zimu pblecenie. Nenechaj jej ich. Nech skontroluju kamerove zaznamy. Ak mas teda blok.

oliva276
19. sep 2021

Rieš to písomnou sťažnosťou vedeniu - budeš mať doklad, spomeň tam, že prípad budeš medializovať, ak ho nevybavia v tvoj prospech.

kanister
19. sep 2021

Inak sa veľmi čudujem pumparke,že takéto niečo si dovolila,Teba keď Ťa tam mala mohla do dvoch minút vyriešiť ,síce v hotovosti,a zákazníka pred Tebou neskôr.

maciatkolulu
19. sep 2021

@lilope neviem si predstaviť ako na vyťažení ťahu, kde sa tankuje a čaká asi v sorr, niekto bloková jeden stojan vyše pol hodiny.....pil kávu a mal čas. A za jeho autom čakali ďalšie, respektíve za zablkovamym stojanom... Ale ok

ljzozv
19. sep 2021

@maciatkolulu ale dá...
Niektorí ľudia nemajú chrbtovú kosť.

ljzozv
19. sep 2021

Inak tiež nechápem autorku, že to neriešila priamom a mieste..no neodišla by som.
Vyšla by som k stojanu a odfotila koľko som natankovala. Vybrala deti z auta, zobrala do vnútra a čakala , ako si to láskavo pani na pumpe vyrieši.
Kľudne by som aj tu políciu volala.

stanislava29
19. sep 2021

Platba sa stornovať stále dá. Určite tam choď aj s mužom a dorieste to. 50€ je veľa

maciatkolulu
19. sep 2021

@ljzozv ale jasne o chrbtovej kosti sa nedá pochybovat, ale stojan je blokovaný a pumpar to musí vidieť a tobôž keď je to frekventované miesto.

weronika171717
19. sep 2021

Ja by so mtam išla, riešila to s veducim/vedúcou a povedala, aby vyhľadali cez políciu tu pani pred tebou, ktorá tankovala za 80 eur. Možno ak by v tom bola polícia, tak by ti tie peniaze "vrátila". Skus ešte takto, ale čím skôr.

mabenn
19. sep 2021

Pumparka sa sama priznala ze chyba sa stala vymenou sumy dvoch zakaznikov...este by sa to mozno dalo riesit s veducim prevadzky, ale skoda ze si odisla

kitycat
19. sep 2021

A to si pred platenim nekontrolujes vysku platby naterminale? Za mna si platenim suhlasila a neviem, ci ti to na druhy den uznaju

Uz kes to tam sama. Prizznala v tej chvili, si mala ziadat storno platby a uhradu svojho

larisa
19. sep 2021

Mala si volať policiu. Dnes ta žena okrádla teba a zajtra môže ďalšieho zákazníka okradnúť. Veď to nie je 10 centov 50 € je veľa peňazí.

maris5
19. sep 2021

Ja neviem zeny. Mne sa este nestalo, aby na beznej mestskej pumpe (nehovorim o velkych pumpach na dialnici kde maju 12 stojanov a 50 ludi v obchode) nevedeli od ktoreho stojanu idem. Vzdy sa musim otocit, ze kde som tankovala, lebo si to nepamatam a obsluha este pri mojom otacani uz sa opyta ci stojan x? Takze toto bol cisty odrb.

kitycat
19. sep 2021

Este by som dodala, ze zamestnankyna mozno ani nevir, ze nejake storno na tej karte ide... Skratka ma od sefa nakazane, ze jej kasa musis ediet a ked nie strhne jej to. Viem si predstavit, kolko ludi nahlasi aj blbe cislo stojana, zle si precita sumu takze ta predavacka reaguje v zmysle ochrany jej pracovnej zodpovednosti... Nemala si odchadzat mas ten blok a na nom cislo stojana napriklad? Ale ako som uz pisala na "dalsi den" ti to uz nemusia uznat je rozdiel mimo pokladne

klip0
19. sep 2021

Autorka ako to dopadlo ? Bola si tam dnes ?

karolinakr
19. sep 2021

No však mne tiež pred nosom predkladali terminal, tiež som bez rozmyslu prikladala kartu, teraz už nie, pozriem sa zblizka, čo tam je naučtovane, nosim si okuliare, studujem učtenky ,aj tak ma oklamala predavačka v obchode a na to som došla doma, takže bacha na všetko, zže ešte si aj body treba zvlášť kontrolovať

mihula
19. sep 2021

robila som na čerpacke.Vznikla zamena stojanov.Naraz ste ukoncili tankovanie a ona isla prva platit.Neviem ci si nevsimla,že zaplatila tvoju platbu a tebe ostala jej.Uzavierka im vecer samozrejme sedela.Ale ty si mala trvat na to,že platba 77e nie je tvoja a vlastne si stala na svojom stojane za 28e.Ak maju kamerový zaznam,treba kontaktovat pani podla SPZ a rozdiel nech ti vyrovna v hotovosti.Toto je asi jediny možný sposob ako sa dostat k svojim peniazom.A nechala by som to na pani v obsluhe ved to bol jej preslap.Neboj sa,ona ma kontakty na policiu a podla kamery jej daju info,kto je a kde býva dotyčna osoba.Snad som poradila

whatever1
19. sep 2021

@marca12 Áno mohla jej dať hotovosť z kasy a následne doplatiť zo svojho. Vysvetliť vedúcemu... Alebo sa mohli dohodnúť že príde ďalší deň a vráti jej peniaze. Alebo stornovat....moznosti je viac.

zuzandela
19. sep 2021

je hovadina aby ti obsluha na pumpe nablokovala sumu ktora bola tankovana pred tebou,pretoze zakazdym az chce niekto natankovat obsluha MUSI stojan odomknut na pokladni,aby si ty mohla natankovat,robila som na pumpe tak viem o com pisem,preto ste nemohli dve natankovat a zaplatit len ty,urcite by som ziadala zaznam z kamery,s tym ze ty si tankovala len do auta a nie na 2x napr. este do mensej bandasky a z toho by ta chceli obvinovat..a za druhe,ta pani co udajne zaplatila za teba neverim ze si nevsimla ze natankovala drahsie palivo a za tak nizku sumu,skus kontaktovat aj tu pani..

mihula
20. sep 2021

@zuzandela nik nehovorí,že pred nou niekto tankoval.Tankovali obeja na stojane 1a 2,alebo 3-4 a naraz dotankovali a kto prvý prisiel mal povedat z ktoreho stojana platí.Stala sa zamena platby,nič viac a nič nemej

evkamotka
20. sep 2021

Ahoj, ako to dopadlo?

autor
20. sep 2021

Nakoniec sme tam išli včera s mužom, ale nebola tam tá pani, ktorá ma účtovala a ani vedúci, tak sme to skúsili dnes, prišli sme s dokladom a pamätala si ma, povedala presne že to je rozdiel zistený mimo pokladne (aj keď som to zistila a riešila priamo vtedy a ona to odmietla vybaviť), prišiel vedúci, veľmi ochotný profesionálny človek, zavolala sa polícia, prezrel účet, kamerové záznamy aj nejaký ich systém s výpismi zo stojanov (neviem presne čo to bolo), rozdiel mi vyplatili a budú hľadať druhú zákazníčku, páni policajti mi však povedali, že to je už niekoľký prípad v našom okolí, takže dávam do pozornosti že aj toto sa deje.

maciatkolulu
21. sep 2021

A to akože pumparka v tom je nevinne?? Sa mi nechce veriť. O koľko viac, taky aký rozdiel bol? 50 eur?