Putin vyhlásil mobilizáciu. Bude vojna?
Čo si myslíte, bude vojna?
Vojna už je (len to nehovor v Rusku, je za to basa). Ale našťastie nie u nás.
Čo sa týka mobilizácie, podľa všetkého to aj tak veľmi nepomôže:
https://kechlibar.net/2022/04/25/premitani-nad-...
@att123 prečo? Veď je úplne v poriadku vyjadriť svoj názor. Nechápem, prečo si ho zmazala. To, čo si myslíš ty, si myslí mnoho ľudí. Že členstvo v NATO nás ochráni pred Ruskom. Ale to je jeden veľký omyl. A tí ľudia by si to mali uvedomiť a prehodnotiť svoje smerovanie.
Pred Ruskom nás ochráni iba naozaj rozumne nastavená diplomacia. Putinovi treba stanoviť pevné hranice, ktoré bude ochotný akceptovať
@att123 takému treba zabrániť, vojne, ak by došlo k vojne napríklad preto že Maďarsko chce obnoviť Uhorsko a cele Slovensko sa rozbombarduje, tak to mi nestojí za nič, lebo zo Slovenska by bola čierna diera a deti by som poslala nech hľadajú šťastie v inej krajine. Keby sa rozbombardovalo Slovensko, trvalo by 50 rokov kým by sa tu dalo žiť.
@att123 a prečo by to Orbán robil? My utlacame Maďarov žijúcich na Slovensku? Zakazujeme im používať ich materinský jazyk?
Pokiaľ viem, na južnom Slovensku sú napríklad názvy obcí dvojjazyčné. Tebe to vadí? Mne nie.
Je množstvo slovenských dedín, kde sa po Slovensky nedohovoris. Tebe to vadí? Mne nie, nejako rukami nohami a ideme.
Toto bol zlý príklad. Všetci, kto to trošku sleduje, vie, čo sa dialo na Donbase. Že to nebolo úplne čisté. To však neoprávňuje Putina k tomu, aby tam vtrhol.
Ak by ku mne sused vtrhol a chcel niečo, čo je moje, tak by som sa v prvom rade snažila zistiť, prečo to spravil a nájsť riešenie
Pozri, len co otvoris akekolvek spravy, aj rusi sa zacinaju burit aj ked ich pritom zatykaju, chcu ist protestovat a snazia sa utekat prec z Ruska, par minut po prejave boli vraj vypredane letenky a listky na vlaky do krajin, kde mozu utekat, aj ked im v tom brania zablokovanim letov, nikto nechce zomriet vo vojne choreho cloveka. Toto konanie je oznacovane za zlyhanie Putinovej chorej misie a ja osobne si nemyslim, ze sa vojna rozsiri dalej, a len dufam, ze ta chora hlava, ked bude koncit jeho era, nebude chciet napachat co najviac skod a nepouzije jadrove zbrane, lebo on evidentne porazku nemieni priznat.
@5peta1 pozor! máš tam chybu "Ak by ku mne sused vtrhol a chcel niečo, čo je moje, tak by som sa v prvom rade snažila zistiť, prečo to spravil a nájsť riešenie" nie je správne... ten sused k tebe vtrhol so zbraňami 🙈 už vidím ako by si sa snažila jednaním zistiť čo sa deje keby išiel napr.nožom po tvojom dieťati 😉 vôbec by si nebránila zabiť tvoje dieťa? 🙄
Vypnúť TV a prejde aj panika. Pokiaľ viem vojna už dávno je 😀
Ak bola reálne vyhlásená mobilizácia , netuším nesledujem to. Tak taká akú navrhoval Kadyrov čiže dobrovoľná oblastná , do ktorej nebudu spadať Moskva , Petrohrad ani Vladivostok , pretože vyhlásiť mobilizáciu v týchto mestách by si netrúfol ani blázon . Ľudia z nich by nikdy nešli bojovať a skôr by sa účelovo boju vyhýbali a opatrenie by samozrejme bolo extrémne nepopulárne. To je dôvod prečo nebola vyhlásená už dávno .
@5peta1 Na Donbase sa nič nedeje a dialo sa len to že Ukrajina po majdane keď vytlačili ruského bábkového prezidenta opäť získala národný štatút. Každý rusofil čo drísta Kremeľské keci o utláčaný Rusov na Donbase či Luhansku (mimochodom najchudobnejších oblastiach Ukrajiny , nečudo veď susedia s Ruskom). By si mal uvedomiť že ani nie 200 rokov dozadu za podobné "proti Uhorské " nálady keď Slováci chceli rozprávať Slovensky vás mohli zavrieť Maďarský žandári. To málokto nad týmto rozmýšľa.
Stále si neuvedomujeme, čo sa stane,keď ,,potkana" zaženú do kúta? Ale on nie je v kúte,to je len jeho chorá hlava,ktorá žije v minulosti. Putin ohrozuje celý svet,už aj Čína,ževraj jeho ,, kamoš" sa ho snaží brzdiť. Mne sa zdá,že ľudia stále nechápu,že už nebude záležať,za koľko nakúpime,koľko natankujeme,či ráno umyjem zuby elektrickou kefkou(tu kefku myslím fakt len ironicky). Chápeme sa,že stojíme nad priepasťou a keď sotí,bude to dlhý pád v chaose a v agonii? Rýchly koniec bude viac než chceny.Chápete,že ten ... kremeľský sa hrá s jadrovými zbraňami a vyhráža sa? 🤬😰
@kittykat22 a ako to oni vnímajú? Súhlasia s Putinom?
Revoluciu v Rusku treba, nie mobilizaciu
@zuzanka.zuzu vieš, lenže za týmto je oveľa viac ako to, že Putin vtrhol na UA v snahe dobiť ju. Naše médiá sa ho snažia vykresliť ako niekoho, kto chce dobíjať cudzie územia a zväčšovať "matičku rus". A to nie je pravda.
Ak by ku mne vtrhol niekto so samopalom v ruke, tak by som zbalila saky paky, utiekla preč a zavolala kompetentné úrady, aby riešili, čo sa mi stalo. Určite by som nebežala k susedovi, aby mi požičal samopal. Hlavne, ak som v pozícii toho slabšieho. A v tomto prípade to tak bohužiaľ je. Kde by bola UA, keby ju Amerika nepodporila. Amerika má svoje záujmy a očividne ide niekomu dobre o to, aby tam tá vojna bola. Aj ruskí oligarchovia majú na UA svoje záujmy. Chcú Donbas.
Vojensky sa táto situácia nevyrieši. Iba to bude ďalej eskalovať, budú umierať ľudia. A my sa budeme modliť, aby to za hranice UA neprešlo.
Myslieť si, že Putin nepoužije JZ, keď bude naozaj zahnany do kúta, je utopia. A nepomôže ti ani postoj Číny a Indie. Čína je už beztak nasratá na USA kvôli Taiwanu. Nevieme, ako sa k tomu postaví.
@zuzanazu85 žiaľ množstvo žien tuto na MK to nechápe a nechce to riešiť.
@lowe123 na Donbase sa toho dialo až až. Môj priateľ ukrajinec mi porozprával zopár príbehov o tom, ako tam strieľali do ľudí. Existuje množstvo svedectiev o zverstvách, ktoré páchali UA na Donbase. Jedno z nich hovorí o tom, ako sa po majdane prišlo "vedenie" Donbasu dohodnúť s Kyjevom na nejakom pokračovaní a ako ich v tom Kyjeve postrieľali.
A mýliš sa, ak si myslíš, že Donbas je chudobná krajina.
Ty si myslíš, že sme slobodní? Do revolúcie nám diktovali Rusi, teraz nám diktuje USA. Už ani nie Brusel, lebo tej je tiež len vazal USA. Doteraz mi ten vplyv USA nevadil, lebo oni to, narozdiel od Rusov, vedia robiť takým pekným spôsobom. Ale teraz, keď je situácia taká vážna, mi tá rozpínavosť USA a jej snaha o udržanie mocenského vplyvu začína dosť prekážať
@ankare ako kto. Sice tam je propaganda ale ako vidis v mediach, tak ked prisla mobilizacia, tak sa ludia buria. Blbe je, ze ako je to Rusko obrovska krajina, tak ich pozatykaju a hodia ich niekde do vazenia. Kamaratka hovorila, ze tych ktori na zaciatku protestovali proti vojne uz nikdy nikdo neuvidi. Ja som sa jej pytala, ci si robi srandu - a ona ze nie. Ze dostat sa z ruskeho vezenia ked niekto ide proti rezimu je takmer nemozne. Ludia to vedia a aj ked nesuhlasia, tak to nevytrubuju. Vaznice v Rusku su pracovne tabory kde su vazni fyzicky a psychicky tyrani. Ziadne all inclusive prazdniny ako u nas.
Tazko povedat co bude. Mo myslim si, ze vacsina rusov sa aj tak na to neda. Ved davali, ze sa snazia dostat sa z krajiny. Tiez nie su vsetci hlupi, aby sa do toho nechali namocit, ked vidia ako to vlastne je
Toto je celkom zaujímavý článok o slobode našich médií. Dag Daniš bol svojho času uznávaný novinár a až po prečítaní tohto článku som pochopila, prečo sa zrazu stratil z nášho mainstreem-u.
https://standard.sk/251199/ako-media-zabijaju-s...
@5peta1 putin by mal AKCEPTOVAT niekym inym stanovene hranice???? Kua, tak tento vtip bol vyborny.🤣🤣😁😁
@stanulienkat neviem, čo je ti na tom smiešne. Mne táto situácia nepríde ani trošku smiešna.
A áno, o tom je diplomacia. Vyvinula sa diplomacia na vývoz obilia - funguje to (Turci), teraz Rusko prepustilo cca 200 vojakov, medzi nimi aj zajatcov z pluku Azov (Saudi), pustili aj toho Brita odsúdeného v DLR na smrť. Teraz sa budú viesť diplomatické rokovania na vytvorenie demilitarizovanej zóny v okolí zaporozskej jadrovej elektrárne.
Tak ja sa pýtam, čo ti je smiešne na tom, aby sa začali viesť diplomatické rokovania o ukončení vojny na UA. A áno, stojím si za tým, že Putinovi treba stanoviť pevné hranice, ktoré bude ochotný akceptovať.
ja stale dufam,ze Putina zvrhnu jeho ludia. naivne,ale dufam .mobilizaciou iba potvrdil, ze na Ukrajine je normalna vojna a ziadna jeho operacia , co tomu okrem Blahu a jeho podobnych nikto neveril. zacali im tam protesty, kde ludom hrozi 15 rokov "niekde" a urcite nie v pokludnej garzonke vo vazeni. vplyvni ludia padaju z vysok a umieraju "nahodou" . tak isto mu neverim "ciastocnu " mobilizaciu, ked uz na Ukrajinu poslal uplne hocikoho. Rusi sa tiez pomaly prebudzaju z tej rozpravky o tom, ze pozorovat vojnu budu iba z gauca od telky, ako my.
Nik si nepraje vojnu a ani samotní Rusi podľa mňa nie. Tak nejak dúfam, že sa smi postavia proti putinovi a jeho vláda musí skončiť. Žiadne iné riešenie podľa mňa nie je. Sám Rusko ťahá do záhuby
@5peta1 nie, nesmejem sa pojmu diplomacia, smejem sa tomu, ze toto slovo spajas s Putinom.
@melynda mnoho rusov si vojnu praje, prieskumy tak hovoria. Tam je silna propaganda, masiruje im Putinovsky rezim mozgy, nemaju realne informacie, nasluboval im velku maticku rus. Tam je dezolé scena este vacsia ako u nas. Len tam podporuju vojnu stylom z Fb a pri TV z pohodlia obyvacky. Teraz ked je mobilizacia, tak hromadne hrdinovia zdrhaju z krajiny. Predsa len, pri telke sa lepsie vykrikuje a pri tv si lepsim "vlastencom" ako v boji.