Pýtajú sa vás ľudia, prečo vaše dieťa nemá náušnice?
Ahojte,
idem trocha rozvíriť diskusiu možno mierne kontroverznou kultúrnou témou. Tie, ktoré máte malé dievčatká a nedali ste im náušnice, stretávate sa často s komentármi cudzích ľudí (najmä na ihriskách), že čo je to za dievča, keď nemá náušnice? Mne sa to na slovenských ihriskách stáva často a keby išlo len o staršie panie, asi by som to príliš neriešila. Strašne ma ale udivuje, že taký názor mávajú aj mladé kočky medzi 20-40 rokmi. Mám len ja šťastie na také typy? Trávim len menšinu času na Slovensku, tak možno je to ozaj len náhoda a pri dennom pobyte na ihriskách by som taký dojem nemala. Je to regionálne? Alebo medzi východom, severom, juhom a západom Slovenska nie je rozdiel? A ak ste tu niektorá, čo žije v zahraničí a malému dievčatku dala náušnice, riešia ľudia v zahraničí vaše dieťa?
Aby som hneď na začiatok pridala svoj pohľad: osobne mi dievčatko s náušnicami vždy udrie do očí a pomyslím si, aká škoda, že bez náušníc by to bolo také rozkošné dieťatko. Samozrejme, nikdy som nič také ani nenaznačila cudziemu ani kamoškám. Na druhej strane viem, že mužova rodina by asi neprežila, keby sme dcéru podľa nich zohavili a hoci u nich na verejnosti by to nik nahlas neriešil, mnohí by si mysleli svoje (smiešne, že obriezka je tam široko akceptovaná).
P.S. často sa tu stretávam s príspevkami, že načo taká a onaká téma, ale nie je to nutné písať aj tu. Je tu preto, že mňa tieto rozličné kultúrne a etické pohľady na rôzne veci vždy zaujímali, ak vás nie, nevadí.

@miskamicha a tým sa netráp, moja ružová komplet aj vlásky ma dlhé a pýtajú sa, že či je dievčatko alebo chlapček 😁