Pýtal odo mňa peniaze za naftu
Čaute, čo si myslíte o chlapovi, ktorý pýta od potenciálnej partnerky peniaze za naftu pri výlete na druhú stranu Slovenska? Išlo o prvý dlhší výlet, samozrejme na benzínke som mu polovicu dala keď pýtal, ale od vtedy moja nálada klesla čo si aj on všimol. Prežívam to moc? Čo by ste robili na mojom mieste? Nemám z toho už moc dobrý pocit
Urcite to nie je v poriadku ako sa zachoval. Mne by tiez blikala kontrolka a dala by som na svoj vnutorny pocit.
Ten tvoj pocit je správny a podľa toho sa aj zariad....
@mandzula no ved. Manzel bol na pytackach a hovorí našim, že keby zomrel pred svadbou, zabezpečil, aby jeho byt bol môj a nezdedil ho jeho brat. Pred tým som bývala v podnájme. Ja len ústa otvorené od dojatia, akého dobrého muža mam. Vedela som ze je dobrý muž, ale tým má ešte viac utvrdil v tom, že som si dobre vybrala životného partnera.
Ja som bola s takym na kupalisku. On zaplatil benzin, parkrat, ja som platila vstup (co bolo viac ako 20 EUR pre 2 osoby). A vrchol bol, ked mi hovori, ze ideme na obed. Naivne som si myslela, ze on ma na ten obed pozve....no tak to urcite. On si objednal, vzal tacku a odisiel. Podotykam, ze si dal polievku, hlavne jedlo, salat, kolac a este aj pitie. Predavacka kuka ze a vy si date co? A ja ze mna chut presla, zaplatim toto co on ma. Nie, nebolo mu to divne ani nic. Este sa tvaril dost zarazene, ze "ty si si nekupila nic na obed?" som mu mala sto chuti povedat, ze nie, lebo ty si si dal aj za mna za 25 EUR. Ja som mu dala viacej sanci, ale tak okrem par kopcekov zmrzliny sa on k nicomu nikdy nemal, co sa tykalo platenia. Frajerku nema, lebo to stoji prachy a on by najradsej 20 rocnu modelku co by mu vsetko platila (mame spolocnych znamych, tak viem veci aj teraz)
Ja vobec nemam problem prispiet na vylet alebo to spravit tak, ze on zoberie auto a plati benzin, dialnicnu a pod. a ja zaplatim nejaku vstupenku alebo obed.
Gentlemani asi vymreli. 😅 Pocit máš správny. Aj my sme s manželom cestovali počas randenia. Hádaj koľko krát som musela platiť? Správne. Nikdy.
Pozri si platby uctenky a napíš mu koľko ti dlhuje za vstupné na atrakcie a dovi dopo. Keby ste boli obaja študenti alebo v prvej práci, chápem peňazí je málo ale keď chlap zarába a dobre a správa sa takto tak je to ekonomický tyran nevhodný do vzťahu.
Mne by neimponoval taký muž...
Som typ, co si rad plati sam. Nemam to rada, ked za mna niekto plati. Ale takto, ze zna zaciatku potencionalneho vztahu - to je daco ine . Plus si platila atrakcie. Tvoj pocit je spravny, nie je do sexy zobrat peniaze na naftu
A verim ti, ze nemas problem prispiet podla toho co pises. Ono aj keby si to navrhla, gentleman odmietne. A on si este vypyta. Zarazdila by som spiatocku.
Tvoj pocit je správny.
Daj mu možno ešte jednu šancu na nejakú spoločnú večeru ale teda ja by som nestráca la čas s nim.
Nie nikdy som neplatila za nič,aj keď som chcela,vždy povedal😂,že by sa trápne cítil,tak som ho v tom nechala.mne by vadilo to ,že čakal kedy vytiahnes peňaženku.ale treba si to zas odkomunikovať normálne na drzovku čo ti povie.tu ti jedna povie tak,druhá tak ale ak ty nemáš z toho dobrý pocit tak ries,pretože už ti na nom niečo vadí a teraz sa určite budú pridávať ďalšie a ďalšie veci ,si tak nastavená
Ano, podla mna je to cez. Ked nema na to aby natankoval na jednu poondiatu cestu a delime si vsetko napolovicu aj na vylete, tak nema takyto vylet vobec absolvovat. A stacilo povedat vopred, ze sa proste poskladate na vsetko, lebo prost ena to nema. Ja by som ho odpisala. Pre mna vyratavanie eur na cokolvek je cez.. V akomkolvek vztahu. A viem, je tu vela zien co si vsetko potiahnu :D ja si to tiez viem uhradit, ale upradnostnujem, ked sa chlap aspon tvari ako gentleman.
@romanka06 Áno, je to cez. Autorka píše, že ide o ich prvý dlhší spoločný výlet, tj začiatky možného vzťahu a chlap gentleman pýta od ženy peniaze? Ale no 🤔🤭
Ja som na prvom rande s mojim už manželom zaplatila účet vo vinárni, on predtým kúpil lístky do kina a pozval ma na pizzu. Na ďalšom rande som ja platila v reštike, on kino atď. Toto je spolupodieľanie, nie pýtať na pohonné hmoty 😂 Podľa mňa ide o riadneho držgroša 💪
Baby nech je ako je, čo sa týka financií, vždy žena ťahá za kratší koniec, tobôž ak chcú mať deti. Doma s deťmi, nižší plat celkovo žien, menej náročná a platená práca kvôli rodine a tak. Teda ak žena nechce živoriť kým si pánko bude rozhadzovať alebo ukladať do ponožky, treba sa na toto zamerať. Ja som tiež taká, že všetko sama. Ale už poučená, v začiatkoch zatnem sa a pozerám či zaplatí chlap, rovnako či mi ponúkne pomoc aj v inom (napríklad chlapské práce, hoci aj odmietnem) Ale takých je kopa, čo len využívajú ženy, rátajú každý cent, nepomôžu s niečím a fakt treba čím skôr ich odhaliť. Lebo to nie je chlap pre život.
Keď je na začiatku takýto tak neskôr si to neviem ani predstaviť keď bude ešte viac bez ostychu a sám sebou
@yanni čítala som zatiaľ len úvodný príspevok, ale autorka nikde neuvádza, že on ju pozval.... nehovoriac o tom, že je to potencionálny partner, čiže oficiálne spolu ani nechodia.
@gabika0825
@laila22
prečítala som len prvú stranu, ale kde ste vy tri prišli na to, že ju pozval? niečo som prehliadla?
Držgroš 😊
@panelacikova asi ho teda pozvala ona, keď všetko platila.. 😆
Bol to spoločný nápad keď už na Tom podľa niektorých záleží
tak som to ako-tak preletela celé... za celé 4 strany sme sa nedozvedeli, čí nápad bol ten výlet. nedozvedeli sme sa, ako dlho "sú spolu", respektíve ako dlho sa kamarátia (keďže ide o potencionálneho partnera). nedozvedeli sme sa tú úchvatnú cenu atrakcií (či šlo za vstupy pre oboch o 200 eur, 50 eur alebo 10 eur), nedozvedeli sme sa, či boli niekde jesť a kto to hradil a koľko. nedozvedeli sme sa nič. iba dookola to, aký je to chuj, lebo si zapýtal za PHM...
mimochodom, pre všetky tie NIEfeministky... skúste sa vžiť do kože toho muža. sám nevie, či niekedy bude tvoriť pár s danou osobou, možno ho ani nepriťahuje, možno ju berie len ako kamarátku. dohodli sa na nejakom výlete, tak OK, ale ak je to len kamarátka a on s ňou nič neplánuje, je úplne normálne, že si zapýtal uhradiť nejaké náklady...

Ja tu budem asi za inu, ale mne chlapi vzdy platili vsetko, ked som aj ponukla, odmietli. Teda okrem priatela na VS, tam sme boli chudobni obaja, tak sme sa museli skladať.🙂
Ale ked si spomeniem na zaciatky s manzelom - on pri peniazoch, ja s malym dietatom vyplacajuca ex, tak vylety a vsetko s nimi spojene platil on, aj mojej dcere, bez zamyslania sa nad tym. A to sme pobehali Slovensko, Cesko, Rakusko, Madarsko, vo Svedsku sme boli karavanom.