icon

Pýtal odo mňa peniaze za naftu

5. jún 2023

Čaute, čo si myslíte o chlapovi, ktorý pýta od potenciálnej partnerky peniaze za naftu pri výlete na druhú stranu Slovenska? Išlo o prvý dlhší výlet, samozrejme na benzínke som mu polovicu dala keď pýtal, ale od vtedy moja nálada klesla čo si aj on všimol. Prežívam to moc? Čo by ste robili na mojom mieste? Nemám z toho už moc dobrý pocit

oblecenie99
6. jún 2023

Ja to hovorím už dávno... my všetko zvládame s prehľadom a najmä s nadhľadom, učíme sa, študujeme, riešime prácu, zarábame, máme svoje peniaze, my to dáme - mamuta už lovia obaja partneri, ale ženy, ruku na srdce, je to tak v každej oblasti? Lebo ja to vo svojom okolí vnímam naozaj takto: Idete na dovolenku celá rodina, základné náležitosti od výberu, po rezerváciu, balenie, odoslanie platby načas rieši žena. Choroby dieťaťa, dochádzku do škôlky/školy/krúžky - vykrýva žena. Kupujete - predávate byt, proaktívne hľadá, vybavuje, telefonuje - žena, a to vrátane vybavovačiek okolo ohliadok po úver. Poistky nehnuteľností a auta - žena. Treba niečo opraviť v dome? Opraví profesionál, ktorého zavolá ??? - žena. Robíte doma milenku, mamičku, kuchárku, chyžnú, sestričku aj osobnú asistentku a do toho ešte aj dotiahnete domov toho mamuta, ktorého nestačí, že naporciujete, uvaríte a servírujete a po jedle upracete, ešte ste ho aj ULOVILI. Čo robí za ten čas chlap? Čo doteraz, lovil, bodka.

magic08
6. jún 2023

ja si myslim, ze bez ohladu na to, ci to je ok pytat alebo nepytat peniaze, daj na svoj vnutorny pocit, ten hlas co ti nasepkava, ze to nie je to spravne. Ten nas 6 zmysel je dobre občas počuvat. Ty ho poznas najlepsie, vies ako ste doteraz fungovali, tak si to zhodnot a daj na svoje pocity. Netvar sa ze nie su, lebo o par rokov budes zakladat diskusiu o tom, ako ti muz nedava peniaze na deti a este pyta polovicu zo vsetkeho

trinityf
6. jún 2023

No to už je aký sedliak :D Už len to, že pýta peniaze od potenciálnej partnerky. V živote odomňa nikto nič nepýtal. Radšej som recipročne buď zaplatila obed, večeru, alebo čo sa vyskytlo.

liljana
6. jún 2023

@oblecenie99 Tak tak. On si ide akurat oddychnut do prace, max este zaplati tu dovolenku aj ten byt a moze byt rad, ze mu zena pomoze minut, co zarobi. 🙂

macekovam
6. jún 2023

Máš skúsenosť.. Rozhodni sa ci chceš mať takýto vzťah a neskôr manželstvo.. Mat s nim deti atď... 20 eur podľa mňa nie je žiadna hrôza ale pýtať si už niečo alarmuje... Nechcela by som hoooooo.

luccija
6. jún 2023

@oblecenie99 presne tak🙂aj, keď tu sa feministky bijú do pŕs, ale väčšinu veci okolo detí výber topánok, úlohy, aktivity a už nehovorím o domácnosti a iných veciach majú pod palcom zeny.A čím viac sa ženy hrajú na hrdinky ako všetko zvládajú samostatne, či finančne a potom sú strhane muži si hoveju a leniveju ešte viac

kvetinka75
6. jún 2023

@yanni tak to je sila 😂. To fakt takíto ľudia existujú?

0silvia0
6. jún 2023

@oblecenie99
@luccija
@liljana
tak ale tu je za tým vývoj spoločnosti. Vyvinul sa tak, že muži sa prestali snažiť.
Kedysi keď si chcel muž vrznúť, musel pekne poporiadku. Postav dom, posaď strom, sploď syna. A babky a tetky a matky sa pekne krásne snažili aby si svoju cudnú dievku doma ochránili až do svadby nepoškvrnenú. Tak sa muž musel snažiť, dobývať, dvoriť, a až pekne po svadbe bola čerešňa na torte.
V súčasnosti si ženy zmysleli, že aj ony si chcú sex užívať, chlapov poprobovať, samy im skáču do postele, ani svadbu od nich nepotrebujú, aj v práci sa chcú realizovať a byť sebestačné a nezávislé. Tak chlapi stratili motiváciu, načo by sa snažili?
Ja nejdem súdiť, čo bolo lepšie a čo horšie, ale takto to proste je.

maranco
6. jún 2023

* autor Dnes o 08:55
presne, v konečnom dôsledku som platila viac ako on, čo by mi normálne nevadilo keby si nepýtal ešte peniaze na benzín *

Veď napíš koľko si za všetko platila bez tých 20€ na naftu a koľko platil on?

yanni
6. jún 2023

@kvetinka75 Zda sa, ze ano. A cim dalej, tym je ich viac🙄

sashabb
6. jún 2023

Tiež by ma zaujímalo koľko tých atrakcií bolo a v akej sume. Ako tak premýšľam, mne by bolo trápne za toho chlapa, že mu musím platiť. Nech si myslí kto chce, čo chce, pokladala by som ho za neschopného 👎

tiezjedna
6. jún 2023

@oblecenie99 len či si si ty náhodou neulovila blbého mamuta, pretože my to takto doma teda rozhodne nemáme😉 a to ten môj mamut donesie domov ešte toľko peňazí, že by sa regulérne mohol tváriť ako pán tvorstva👍

oblecenie99
6. jún 2023

@tiezjedna No a písala som, že nie? Ak sa pozrieš vyššie, nie som v tom sama a vidím to aj vo svojom okolí, netvárme sa, že sa to nedeje. Peniaze vie zarobiť a aj zarobí, ale od zvyšku vecí, čo sa týka mnou vyššie vymenovaných dáva zvyčajne ruky preč, nakoľko má schopnú ženu, a on sa rád rád tvári, že ja rada vybavujem. Čiže ja konkrétne môjho žiaľ musím dokopať k viacerým takýmto činnostiam a áno, je to u nás aj zdrojom konfliktov - myslím týmto najmä vybavovačky. Ja, mimochodom, toho mamuta tiež rada lovím, len občas zisťujem, že v tej veľkej deľbe povinností mám toho nejak viac na miske váh, ako druhá strana.. ;) Čiže áno, čerpám aj z vlastnej skúsenosti.

mandzula
6. jún 2023

@oblecenie99 u nas vacsinu z toho, co si napisala, robi moj chlap, iny by ma totizto nebavil, nebol by pre mna ozajstnym chlapom.
Viem si ich vsetky vybavit aj sama, ale rada mu to prenecham.

hanaxxx
6. jún 2023

Pokial on bol pritom ako si platila za atrakcie a teda vedel, ze ked si vypyta 20euro, tak budes ty ta, ktora zaplati na tom vylete viac, tak by som uz o neho nemala zaujem. A este ked on zaraba podstatne viac a ma potrebu si vypytat 20 euro. Keby si neplatila nic, ok, ale platila si, videl, ze ho nenechas aby platil za vsetko on a takto to zaklincuje.

apolka77
6. jún 2023

Aj si mu povedala prečo máš po nálade, keď píšeš že si to potom ako pýtal peniaze aj všimol.
Či ste sa o tom bavili...že aký má názor on .
Každopádne sa zachoval ako sedliak a myslím že to v poriadku nie je. Ja by som mu to povedala narovinu nech vie ako to vnímas.
Ja som ešte z generácie kde by muža hanba fackovala keby odo mňa pýta 20 eur..keď som šla na rande mne žiadny muž nedovolil platiť ani polovicu ani na striedačku. ..proste by sa cítil ako tupelo.
Viem časy sa menia , moje dospelé deti to majú už inak ale som skôr sklamaná z dnešných mužov že ženy s nimi idú na polovicu a veľa x zaplatia aj viac..
Lakomy muž je pre mňa veľké NIE.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
6. jún 2023

@oblecenie99 tak to potom ale nie je chyba mamuta, čo si budeme... Ten len príjma, čo mu je hodené do klína. U nás napríklad jediné, v čom vidím moje väčšie zainteresovanie z titulu ženy je, že keď je najmenšia chorá, tak nepiští, že chce spať s tatinom, ale s maminou... Inak fakt nič. Že varím a nakupujem takmer výhradne ja schválne počítať nebudem, pretože varenie je moje hobby, môj relax a bytostne neznášam, keď sa mi niekto serie do kuchyne 😇

zuzana76
6. jún 2023

@autor pre mna by to bola cervena vlajka, ak by som pozyvala ja na vylet a brala auto, zaplatila by som benzin ja, samozrejme nejake spolupodielanie na inych veciach by som asi cakala, napr ze by zaplatil obed, alebo vstup na nejake atrakcie. Nepytala by som priamo na benzinke, aby mi prispel. Ale toto mi pride take lakomstvo, zaplat polovicu benzinu a este sa enchal pozvat na vstupy na atrakcie. Chcelo to nejaku dohodu, ja si uz nepamatam, mysme s muzom randili ako mladi a studenti, tak pozyval, kto mal akurat peniaze z nejakej brigady.

katuskamala1
6. jún 2023

@autorka a ako teraz? Ides tomu dat este sancu ci koncis...?

nenne27
7. jún 2023

@oblecenie99 waw, super si to napisala.

zuzana76
7. jún 2023

@oblecenie99 vdaka Bohu nemam mamuta, u nas byt - predaj, auto, financne zalezitosti proaktivne riesi muz, nic nepripominam, ja riesim aktivne deti, ich zdravie, skolu, nakup do domacnosti, skor si vsimnem, co nam chyba. Varime obaja a velmi dobre, ale ja castejsie, kedze muz zase riesi skor veci okolo domu. Muz napecie aj kolac, ked treba a ma chut. Na opravu zavola niekoho, len ak to nevie opravit sam. Je pedant, takze vsetko musi byt tip-top. Dovolenku vyberame spolu, vsetko hotel, letenky, resp davame si na schvalenie. Podla mna by to malo byt rozdelene, ale napisala si to super, vystihla si asi vacsinu domacnosti.

reddflowerlife
7. jún 2023

no trapas..., určite by som sa s ním už nezahadzovala

sense
7. jún 2023

@zuzana76 u nás je to na podobné, obaja lovime mamuta aj obaja udržiavame oheň v jaskyni. S výnimkou dieťaťa, keďže je moje, ale kým lovim mamuta tak ma plnohodnotne zastúpi

valeria_h
7. jún 2023

Autorka máš dobrý pocit. Je to žgrloš a môžu sa tu ženy oháňať emancipáciou koľko chcú, mňa keď muž niekam pozval, nikdy som neplatila ani korunu.

ddaassuullaa
7. jún 2023

Kontrolka rozsvietena 💡 - necha si zaplatit vstupy, v restike a pyta na pohonne hmoty🤷‍♀️ keby ste o tom hovorili vopred, ale pre 20-30e sa takto blamovat....neviem, keby si na nom len parazitovala, ale ty si sa podielala.

valeria_h
7. jún 2023

Mne otec vždy hovoril, že keď ma muž nechá platiť v začiatkoch, mám utekať preč. A vedel dobre o čom hovorí. Muž má ženu dobývať, bohužiaľ dnešní muži sú tragédia a nahrávajú im preemancipované ženy. 90% z nich by bolo slobodných ak by to bolo ako kedysi.

marsmykkok
7. jún 2023

@valeria_h Presne tak, samé ženy si škodíme, koľko chlapov zarobí napríklad 1100 eur v čistom a má na prvom rande problém zaplatiť dve kávy za dokopy 5 eur. Hľadá nejakú čo ho pozve a ešte po káve si s ním niekde vrzne. A nájdu sa také.

valeria_h
7. jún 2023

@marsmykkok Ja som asi mala šťastie na normálnych mužov, ale keď ma niekto niekam pozval, nič som platiť nemusela. A hlavne ani som s tým nepočítala, že by som platila tú kávu alebo obed. Proste to beriem úplne prirodzene, muž sa má snažiť o ženu, zabojovať o ňu. Fakt dvíham obočie, keď tu čítam niektoré ženy, že je to ok ak žena platí hneď na začiatku.