Rasizmus zo strany učiteliek
Dobrý deň.Nedá mi nereagovať na rasizmus zo strany učiteliek.To, že učiteľky vytvárajú počas vzdelávacej aktivity skupiny kde rozdeľujú ròmske a neròmske deti.To ,že sa učiteľka nechytí ròmskeho dieťaťa len preto,že je tmavý.Pretože nie je šikovný taķ sa mu nebude venovať.Je mi z toho zle.Nehovorím máme Ròmov a Ròmov ale zas máme Neròmov a Neròmov.Ja osobne som nikdy nerobila rozdiel a hlavne pri deťoch to by mi srdce nedalo.Veď dieťa nemôže za to, kde sa narodí a akých ma rodičov je to nevinné stvorenie, ktoré ešte ničomu nechápe.Nechápe tomu, keď mu niekto povie ,že je čierny,keď sa ho niekto nechce chytit alebo sa s ním spolužiaci nechcú hrať.Toto máme učiť deti už v škôlke? A ešte k tomu uciteľky?Potom sa nečudujme ,že máme toľko zla v našom svete.Každý ma názor na túto tému a ja si ho rada prečítám ak keď tu bude viac negatývnych komentárov ,no to už ja ovplyvniť nemôžem len prosím neútočte na deti.Veď ony za nič nemôžu😊
Ach vy ste sa rozčertili dievčatá. 😀 Robte, čo uznáte za vhodné. 🙂 ja si myslím svoje, vy si myslíte svoje. V deň súdny Boh rozsúdi, kto na tom bol lepšie.
@lenkakravcova Mna by strasne zaujimalo, ako si prisla na to, ze sme sa rozcertili-my normalne diskutujeme.
Inak v predoslej praci sme tak mali: odlisna trieda pre deti z MRK, stoly v jedalni oddelene, skrinky v satni tiez....no a pristup? Tiez 0 bodov zo strany uciteliek. Ked som tam prisla, tak inkluzia na papieroch, ale realne sa nevykonavala. Chodili k nam metodici aj inspekcie..nic nepomahalo. Ked sa vedenie skolky tak rozhodne, tak to nezmenia. Vydrzala som tam rok. Potom som odisla na marodku, maximalne psychicky vycerpana, vyhorena....
Teraz pracujem v skolke, kde je inkluzia OK, aj ked chybicky krasy sa aj tu najdu. Ale ked porovnavam, tak aspon mam aj metodiku a informacie na porovnavanie. Minuly tyzden som bola na konferencii v BA kde boli "studovane hlavy" z Norskeho grantu. ked som in rozpravala ako to cele prebiehalo, normalne len zmurkali ako zaba na suchu...nechapali.
Takze nie vsetko je pekne a idealne v nasej spolocnosti. Vela z vas tu napisalo, ze "v dnesnej spolocnosti to nemoze byt"...atd...atd.....no stava sa a je to smutne. A nejde o diskriminaciu deti z osad. Ale su aj deti z "vyssieho levelu" a to len preto lebo su romske.
Smutne je to, ked vam ucitelka, alebo asistentka ucitela povie: " ja som nestudovala, aby som utierela zadky deti ciganov"....no a teraz na toto ako reagovat???
@dskjhfdlkdjhl Tak priamo ty tu píšeš o považovaní ľudí horších a lepších bez odpovedí na moje argumenty (vieš sama, že to tak je, ako som to napísala, takže chápem, že ťa to len nahnevalo) pričom nič také ja tu netvrdím. Nepíšem o konkrétnych ľuďoch, ale o konkrétnych princípoch a konkrétnych riešeniach. Dodnes nikto, skutočne nikto na Slovensku nezaviedol riešenie, ktoré by bolo efektívnejšie než to, žeby daní obyvatelia sami od seba verili v niečo a na základe toho by zlepšili svoje životy (kvôli princípu viery).
Aj ty a aj ostatné ženy v diskusii vedia, a vidia, že inak než tým, že sa Rómovia v osadách vzdajú alkoholizmu a gemblérstva, to nepôjde. A nie - k tomu kresťanstvo nepomáha, pretože alkoholizmus viac menej dokonca podporuje. (Jedine ak tak Jehovisti a adventisti sú v tomto ohľade dosť striktní, ale zase tých považujete za sekty).
Čo myslíš reálne - je lepšie, resp. pomaličky mení (ob-dve generácie) alebo je výhodnejšie pre nás ostatných, ak sa dajú na cestu bez alkoholu, drog, hazardu len tak raz-dva kvôli viere?
Lebo poznám pár Rómiek a Rómov, ktorí konvertovali na Slovensku na islam. A teda všetci tí odišli z osád do pár mesiacov po dosiahnutí dospelosti a žijú normálne, pracujú normálne.
@lenkakravcova Si uplne mimo, mna ani jeden Tvoj prispevok nenahneval, ja Ti uplne kludne pisem, co si myslim. Skor je to tak, ze nemas riadny protiargument, tak sa radsej budes tvarit, ze si nas nahnevala😉
@lenkakravcova A doporucujem Ti poriadne si precitat moje prispevky, lebo myslim, ze si ich nepochopila, aspon podla toho, co tu teraz pises. A mohla by si mi vysvetlit, ako krestantsvo podporuje alkoholizmus? Tomu naozaj nerozumiem.
@zoro9836 aha, tak mozno takto to @lenkakravcova myslela, ze ak to krestanstvo nezakazuje, tak ona si asi mysli, ze to podporuje-hmm, mnoho ludi, mnoho vykladov. Takto mi nenapadlo sa na to divat, takze vdaka, asi si trafil klincek po hlavicke😉
@dskjhfdlkdjhl 🙂 argumenty som ti napísala.
@zoro9836 Áno, presne tak. V Arábii bol strašný problém s alkoholizmom /rovnako ako u nás v osadách/. Mnoho ľudí sa dokonca po tom, čo sa dostali k islamu opíjalo aj pred modlitbou - a vtedy prišiel hjeho postupný zákaz (od zjavenia prvého po posledný verš o zákaze prešlo 27 rokov). Za 27 rokov sa Arábia úplne vzdala alkoholu, ktorý sa tam predtým pil na litre..
Čo sa týka chudobných krajín, a bohatých krajín - nemôžeš porovnávať "kresťanské" slovensko s chudobnou islamskou krajinou, rovnako ako nemôžem ja porovnávať Haiti so Saudskou Arábiou. Ak sa niečo porovnáva, musí byť to porovnávané na rovnakej úrovni. Chudoba napomáha kriminalite (preto je kriminalita viac v chudobných štvrtiach). Ak si porovnáš rovnako vyspelé krajiny - napr. USA so Saudskou Arábiou, tak budeš prekvapený o koľko je saudská Arábia krajinou bezpečnejšou (na počet 1000 obyv. môžeš si porovnať počty znásilnení, počty krádeží, lúpeží či vrážd). Tie rozdiely sú markantné. Môžeš si v tých štatistikách dohľadať aj to, koľko týchto skutkov bolo páchaných v USA pod vplyvom omamných látok a alkoholu (dosť veľké %). Keď si to skutočne spravodlivo porovnáš, dôjdeš k výsledku, čo je skutočne efektívnejšie 🙂
A ešte posledná vec: prečo dokážu komunisti zničiť kresťanstvo (praktické) ale nedokážu to isté urobiť s islamom? (zaujímavá otázka na zamyslenie 🙂 ).
@lenkakravcova argumenty si mi nenapisala a ak si to aj nahodou myslis, tak bohuzial, Tvoje "argumenty" nie su take, ktore by moj nazor zmenili. V kazdom pripade, ja nemam zaujem sa tu dotahovat o tom, co je lepsie, ci krestanstvo, alebo islam. Ja mam v tom jasno, mna nepresvedcis a ja nemam take ambicie, aby som presviedcala Teba.
@zoro9836 ja už niečo pamätám a pamätám si generáciu starých rodičov, ktorí ešte kontrolovali svoje deti, či správne veria, či vedú svoje deti k viere, či chodia do kostola. Oni si to pamätali ešte zo svojich mladsích čias, kedy sa "komunita" navzájom kontrolovala a nehodných vyčleňovala a zahanbovala (hlavne slobodné matky, to bola strašná hanba keď dievča otehotnelo pred sobášom), len takto dokázala komunita držať spolu. Ale prišiel socializmus, mladí odišli z dosahu svojich rodičov do panelákov, začali si žiť vlastný život bez týchto komunitných kontrol a užívali si konečne slobodu. Vo viere pokračovali len tí, ktorí jú mali skutočnú a živú, nie tú vnútenú a donútenú (musíš, musíš ísť do kostola lebo...), čiže asi tak to nejako bolo ako píšeš.
@zoro9836 Mnohé islamské krajiny majú slobodu vierovyznania. Napr. také Turecko je sekulárne (a aj Nemecko, kde islam priniesli poväčšine Turci a kde rastie, je sekulárne).
Aké krajiny by sa reálne podľa tvojho názoru dali spravodlivo porovnať? Ekonomicky, zriadením..
Inak ja som sa nevydala za muslima. Som exkrestanka, konvertovala som na islam a po 3 rokoch aj môj muž. 🙂
@zoro9836
Odkiaľ si na to prišiel, že Arabskí utečenci viac mieria k nám?
Napr. Práve tá SA prijala pri utečeneckej kríze okolo 2mil obyvateľov. Európe necelý milión. Na Slovensko mierili koľko 200ks dokopy? A aj tí asi zdupkali.
Momentálne je v SA aktívnych 5,3mil utečencov. O Arabských Emirátoch ani nehovorím. Tam sa ich trepe ešte viac.. Kuvajt a Bahrajn detoo.
"Saudi Arabia is among the top five immigrant destination countries around the world, currently hosting 5.3 million international migrants in its borders."
Sloboda je tiež dosť relatívna vec. Také kresťanské Rusko je menej slobodnou krajinou ako islamská Indonézia. Ani tu v Európe nie je sloboda, ale skôr smer ktorý mnohým tu vyhovuje. Ak by tu bola sloboda, mohli by sme si tu my postaviť oficiálne mešitu, tak ako kresťania v Egypte a iných islamských krajinách. Ak by tu bola taka sloboda o akej sa píše, tak by nás nevyhadzovali kvôli burkinam (islamské plavky z plavkoviny) z kupalisk, narozdiel od kresťanov (a iných), ktorí sa v islamských krajinách čvachtajú v mori a v bazénoch v bikinách bez problémov.
@zoro9836
Inak vtipná vec s tými migrantmi:
Práve čítam ze "„ Áno, dočasné útočisko sa týka ďalších 52 042 osôb, avšak tie sú tu preto, lebo nikam inam nemôžu ísť a chcú sa čim skôr to bude bezpečné vrátiť na Ukrajinu. Takže na Slovensku chce zostať žiť 164 ľudí...“ dodávajú muži zákona. Pripomínajú, že cudzinci nikdy nemali o Slovensko záujem, o azyl ich nanajvýš žiada pár stoviek, no dostane ich len niekoľko desiatok ľudí ročne"
Moc tých ľudí k nám netúži.. 🙈😀

@lenkakravcova Inak, vzhladom k tomu, ze neustale stavias islam nad krestanstvo, tak by som povedala, ze od toho je uz len krocik k tomu, aby si niektorych ludi, na zaklade ich vierovyznania, povazovala za horsich/lepsich a to v konecnom dosledku nema daleko ani od rasizmu. Ver si v co chces, ale uz tu s tou "osvetou" prestan.