Realita - chválenie ženy, čo nikdy nepracovala
Baby dlho som rozmyslala ci sem napisem.
Ide o jednu vec ktoru nechapem a zrejme asi ani nikdy nepochopim. V rodine mame jednu zenu, ktora je vydata k nam. Ide o to, ze ona dlhe roky nikde nepracovala, s manzelom maju tri deti a jednoducho zakazdym ked sa stretneme sa ona len usmieva, je spokojna a stale sa chvali co ona vsetko ma a ako sa ma dobre. Jasne, ze jej muz pracuje. Roky pracoval cca od 8mej rana a chodil domov okolo tej 19.00 hod. Otazka znie. Ako sa moze niekto takto chvalit, ze sa ma super a vyzera tak spokojne? Som ja taka nechapava? Maju sa velmi dobre. Su zdravi, nic im nechyba. A tym zenam, ktore chcu rypat - nie nezavidim nikomu. Len nechápem.... Rada by som prijala vase nazory ako to vidite, vnimate....
Veď aj ona má muža a deti a je šťastná presne ako ty - stále nechápem čo nechápeš 😂 že nepracuje a že si muž o ňu občas obtrie hubu? No asi jej to lepšie vyhovuje ako keby si o ňu obtieral hubu šéf, toho treba poslúchať často viac ako vlastného muža a za menej peňazí 🤷♀️ Hlavne si uvedom, že nikto nie je povinný žiť tak aby si ty bola spokojná.
Ako to vnimam ja? Normalne, vobec by som sa nad tym nezamyslala. Obcas sa divim, ze su zeny spokojne pri tyranoch, ze neodidu od rodicov, co sa im staraju do zivota, ze sa niekto necha zneuzivat inymi, aj ked nechce. Divim sa zenam, ktore chcu robit a ostavaju doma, lebo podlahnu tlaku spolocnosti a divim sa tym, ktore chcu byt doma s dietatom a nie su, lebo ich manzel donuti alebo to urobia lebo sa to spolocensky ocakava. Ale tomu, ze sa niekto ma dobre a tvari sa spokojne, lebo zije tak, ako mu vyhovuje, na tom mi nic cudne nepripada. Tak to ma byt, ze kazdy si najde svoju cestu a svoje stastie, lebo najnestastnejsi sme, ked sa snazime zit zivot podla inych a nie podla seba.
Podla mna je to v poriadku, ked sa zena rozhodne starat sa o chod domacnosti a starostlivost o deti. Rovnako je v poriadku, ak sa chce zena realizovat karierne popri rodine. Obidve moznosti maju svoje plusy a minusy.
a co je to za myslenie, ze nikdy nikde nepracovala? Manzel jej azda plati opatrovatelku, kucharku a neviem co este vsetko? Ta zena PRACUJE v domacnosti.
A preco by nemala byt spokojna? Lebo nepracuje alebo kvoli arogantnemu muzovi? Ci ako, lebo nerozumiem
ANONYM - neries to, co sa ta netyka. Wtf riesis ich, ako keby sa jednalo o teba. Nemas co druhe na praci?
Co ty riesis naozaj nechapem.Nech zije ako zije ona je v tom ziavne spokojna a nehnevaj sa ale ty jej to zjavne zavidis.Mozbo nie prachy,ze nemusi pracovat ake tu spokojnost.
@nini1010 nemas pravdu, ani ja nemusim pracovat a pracujem lebo chcem. Praca ma bavi a milujem byt v spolocnosti, s ludmi.....
Ale nie kazdy je ako ty. A len preto, ze nie je zamestana, nemusi byt nestastna
Mozno je stastna preto, ze nemusi do prace. 😉
@benit veru, aj ja by som chodila vyskerena 😂😂😂
moja mama tiež už roky nepracuje a je veľmi šťastná 🙂 je to jej rozhodnutie, vyžijú, tak čo bude riešiť..

ja nechapem, co nechapes. Ze by nemala byt stastna, pretoze nepracuje alebo co?