• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Recept na bryndzové pagáčiky

23. decembra 2007 
Potrebujeme:
0,5 kg polohrubej múky, 250 g bryndze, Hera, soľ, vajce, prášok do pečiva

Ako na to:
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajíčka urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva. Necháme prikryté postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme postáť. Rozváľkáme asi na 1 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska. Potrieme žĺtkom a dáme piecť.
21. okt 2007 o 21:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hmmm, vyzerá to dobre.... Hera ide celá? aj prášok do pečiva celý?
22. okt 2007 o 09:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a da sa namiesto bryndze dat nieco ine?vyzera to jednoduche potom sa to sype cukrom? :slight_smile:
22. okt 2007 o 10:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
miesto bryndze mozes dat aj struh.syr alebo tvaroh
22. okt 2007 o 10:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
áno, hera aj prášok do pečiva celý.. a cukrom sa to určite nesype.. ide o slané pagáčiky.. môže sa to posypať, napr. rascou, sezamovými semienkami, syrom...
23. okt 2007 o 10:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
veronika, cez vikend vyskusam, ale mne to musis pisat uplne ako debilovi, takze moja otazka je, kolko asi tak soli? :sweat_smile: a nenapis mi prosim, ze podla chuti :grinning:
31. okt 2007 o 10:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
skusala som - su vyborne :slight_smile:
len sa po nich zaprasilo :wink:
11. nov 2007 o 17:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
som rada, že chutili :sweat_smile:
petruška, skús takú trošku väčšiu štipku soli :grinning: alebo dajme tomu, že takú menšiu čajovú lyžičku..záleží aj od bryndze
16. nov 2007 o 22:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som tiez cesto solila len tak pokusne, upiekla som prvy plech, ochutnala jeden kusok a dosolila som ostatne povrchu pred pecenim :wink: (ved je lahsie dosolit ako odsolit)
17. nov 2007 o 16:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hmmm,, mám v mrazáku bryndzu, tak ju idem vytiahnuť a upečiem túto pochúťku. :grinning:
5. dec 2007 o 13:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Holky jakou konzistenci má mít ta ,,pravá" slovácká Brynza??U nás vím akorát o brynzové natierce-což tedy nejspíš není ono.-)Má to být jako kus sýra a nebo takové tvarohové konzistence v kelímku?(to jsem jednou viděla v Tescu)
9. dec 2007 o 09:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
bryndza je obycajne podobna ako pomazankove maslo. bryndzova natierka je myslim len trochu inak spracovana bryndza. do tychto pagacikov by mala byt aj natierka ok... myslim. najlepsie skusit z polovicnej davky ... :grinning:
9. dec 2007 o 19:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
liaa bryndzu kupis v lidlu.velmi ma potesili ze ju zaradili do sortimentu a je v striebornom obale priamo zo slovenska.
10. dec 2007 o 17:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ako dlho by to cesto malo postáť? :slight_smile:
23. dec 2007 o 13:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok