icon

Reklama o obezite

2. jún 2022

Milè dámy,

týka sa to Vás a iba Vás! Pozerám skôr zahraničnú televíziu. Čiže neviem už aký čas a ako dlho táto reklama na obezitu v TV prebieha. Zostala som šokovaná. Áno, obezita je choroba!
Tá reklama zobrazuje iba ženu, iba jej monológ typu:” Si tučná, nie je to tvoja vina!”
Pýtam sa, že kde je obezita mužského pohlavia ????????
Tá neexistuje? Prečo do tej reklamy nedali zároveň aj muža, ktorý tiež sa stotožňuje s tým, že je obézny?

Strana
z4
autor
3. jún 2022

@petricka22 Prosím Ťa, nebuď vzťahovačná! Človek o ktorom píšem, že schudol na 60 kg VŽDY tvrdil, že on nikdy nedokáže schudnúť, lebo genetika nepustí.Každý rozumný človek pochopil, že toto nebolo myslené ako recept na chudnutie. Takže ak ťa to urazilo, prepáč! Toto nebolo myslené tak, že je to recept na chudnutie.
Musíš si však aj ty uvedomiť, že ak si obézna vždy dokážeš schudnúť. Buď budeš hľadať dôvody, že prečo sa to nedá, alebo spôsoby ako sa to dá.
A koniec koncov ani nemusíš hľadať nič. Ani spôsoby a ani dôvody, keď si spokojná sama so sebou.

petricka22
3. jún 2022

Keby bol svet ciernobiely 🙂 vzdy sa da schudnut, o tom nepochybujem, ale za aku cenu? Lebo niekto naozaj vdaka zdrav.problemom bludi v zacarovanom kruhu. A nehovorim tu teraz o stitnej zlaze. Ale o tom, ze chorob, pri ktorych clovek trpi obezitou, pribuda. Ale ak niekto nechce verit a nechce vidiet a nechce sa vzdelavat, nech zije nadalej svojim odmedzenym zivotom.

kvetinka75
3. jún 2022

@janetinka27 ja som písala o zdravých ženách. Čítaj s porozumením. Ak má niekto problémy je to iné. Ale zdravá žena, pokiaľ má 30 kg nadváhy, tak to je jej chyba

akje
3. jún 2022

@petricka22 ahoj. Suhlasim, ze s obezitou suvisia dalsie choroby. Choroby suvisia zase s jedlom. Spravnym vyberom potravin a stravovanim sa im da zabranit a teda aj tej obezite. Vzdelavam sa v tejto oblasti a teda toto som si zatial nastudovala ja. Ak mas ine info, rada popisem 🙂

janetinka27
3. jún 2022

@kvetinka75 ved sa tu od zaciatku bavime o obezite - chorobe. tak priklady so zdravymi obeznymi zenami su mimo temu...

janetinka27
3. jún 2022

autorka, ten priklad s chorym clovekom, co schudol na 60 kg, ze ti nie je hanba. aj ludia v koncentrakoch schudli na kost, lebo nejedli. on schudol preto, ze ochorel a o zivinyh ho okradala choroba, cize jeho telo hladovalo. ano, ked clovek prestane jest, schudne. a ked bude s hladovanim pokracovat, zomrie. ale ked zacne zasa jest, tak priberie a.... nebude sa ti pacit na kupalisku

petricka22
3. jún 2022

@akje ja pisem prave presny opak, ze obezita je sprievodnym javom chorob a nie, ze choroby vznikli vdaka obezite (to je samozrejme tiez fakt, ale na ten teraz nepoukazujem)
Napr. vsade su hormony, vplyvaju na celu prirodu, aj na ludi. Trpime roznymi hormonalnymi nedostatkami alebo prebytkami a casto o tom ani nevieme.
Napr. ak ma zena prebytok estrogenu, pribera, lenze aj tuk sam o sebe zacne tvorit estrogen a progesteron je potlaceny, takze je tazke sa vymanit z obezity, ktora si vyraba vlastnu obezitu. Je to zacarovany kruh. A samozrejme s tym suvisia dalsie zdravotne problemy.

petricka22
3. jún 2022

@kvetinka75 a ty si tu reklamu pozerala s porozumenim? Lebo ona prave hovori o tom, ze ta zena neschudne, lebo je chora 🤦‍♀️

autor
3. jún 2022

@janetinka27
Prečítaj si môj koment vyššie a s porozumením. A keď si sa už dostala ku koncentračnému táboru, tak ani pribrať tie kilá by nebolo také moc jendoduché ako si to ty predstavuješ. Ľudovo povedané, že žalúdok sa scvrkne.

janetinka27
3. jún 2022

pribrat kila po hladovani je tazke? ved to je stara znama vec,ze pri nespravnom sposobe chudnutia hladovanim sa dostavi jojo efekt a clovek priberie este viac.

autor
3. jún 2022

@janetinka27
https://fitnessrevolution.sk/jojo-efekt/
Tuto máš vysvetlené, ten tvoj jojo-efekt!

janetinka27
3. jún 2022

si velmi mudra

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
petiiiiiiiiik
4. jún 2022

Podľa mna ta reklama absolútne využíva poznatky psychológie pre obchod. Samozrejme, že človeku, ktorý bojuje s váhou je sympatické, keď niekto povie, že to nie je jeho vina. Namiesto urážok vyslovia pochopenie. Už len to by ma ako obezneho človeka motivovalo riešiť svoj problém cez túto inštitúciu, ktorá tú kampaň vyhlásila. Určite vedia človeku s obezitou pomôcť ale určite za nemalé peniaze. Majú len takúto marketingovú stratégiu 😀

slovakboy
4. jún 2022

Mne sa ta reklama vôbec nepáči. Útok na sebavedomie. To ako keď sa v škole niekomu deti smejú - si tučná si chorá. A že je tam len žena celkom pekná a ani nie veľmi tučná to sa mi tiež nepáči. Ktovie ako budú na to reagovať anorektičky. Môže im to zhoršiť stav.

zuzkabeuty
18. jan 2024

@nikha2809 štítna žľaza nie je problem spomalenie max 10%kalorickeho prijimu, ja som isla alternatívou nechcela som lieky a všetko ide kvalitnym jedlo z farmy vyriešiť. Doplniť živiny a mat striedmosť najzdravšie žijú ludia kde sa neprejedajú a určite nejedia 5krat denne. Pri hormmonochtreba ženám vylúčiť zo stravy zle tuky rastline hnus oleje tie plastivc a vratit prirodzene tuky čo sne jedli vždy. Domáce vajicka hlavne žĺtok ma pmega 3 ako rybí.

Strana
z4