Reklamácia keramického drezu

1st_time_mum
12. nov 2013

Ahojte, vobec netusim do akej temy toto pridat ale snad mozem sem..
Mate niektora v kuchyni biely keramicky drez? My mame z IKEA, ma nieco cez rok a cely popraskal. Nic mi tam nespadlo ani nic podobne.. mozem to reklamovat? A preco sa to mohlo stat?
Dakujem

maribell
12. nov 2013

tak zo zakona je zarucna doba minimalne dva roky... takze nevidim problem z reklamaciou pokial mas blocek 😉

mummy01
13. nov 2013

@1st_time_mum ja ho mam tiez uz 3roky a trocha mi popraskal z vriacej vody ked som zlievala zemiaky.Ved skus reklamovat

michaela.g
13. nov 2013

@1st_time_mum
@mummy01

ja by som reklamovala, tiez mam keramicky dres a pri predaji mi zarucovali ze je neznicitelny, ze dokonca ani vreta voda by ho nemala poskodit...

alienka000
13. nov 2013

@1st_time_mum @mummy01 dievcata, len sa chcem opytat aky je keramicky? my mame granitovy drez, je to to iste? dufam, ze nam nepopraska 😲

denkaajejdeti
13. nov 2013

Ahojte,
reklamovať máš právo do dvoch rokov, či ti reklamáciu uznajú je iná vec. Neviem, či "keramický" je to isté ako "granitový". My máme pomaly dva roky granitový od firmy Schock v prevedení Cristadur http://www.schock.sk/cristadur/.
Ide o to, že veľa ľudí naletí na nekvalitné pomerne lacné fejky a potom sú rozčarovaní. My sme ten náš kúpili v akcii, ale aj tak bol poriadne drahý, no na druhej strane max.spokojnosť - varím denne, máme tri deti, takže využitie takmer nonstop a vyzerá ako keď sme ho vybalili zo škatule 🙂 . Známa kúpila akože "granitový" drez v Mercury Markete (dovoz z Poľska), nielenže už na prvý pohľad sa dizajnovo a technickým prevedením len zďaleka podobal na ten náš, ale po roku používania ho chce vymeniť - neustále ho musí drhnúť, inak zostávajú fľaky, malé mikroprasklinky,.....Náš je stále hladučký a bez akejkoľvek zmeny - je vyrobený z nanogranitu, je nenormálne odolný (bežne zlievam z hrncov vriacu vodu, padne mi ťažká liatinová pokrievka do drezu, vylievam zbytky červeného vínka po návštevách,....a nič 🙂 . Údržba len taká zbežná (oveľa menej náročná ako som zažila pri nerezovom dreze), viac-menej pre môj dobrý pocit 🙂 .
Denisa

klarinka25
8. máj 2017

Také si myslím, že je nějaká reklamační lhůta, ale záleží jak je zboží poškozené. Jinak mi jsme pořídili granitový dřez tady https://www.dobracena.cz/94-granitove-drezy a sme moc spokojeni. Nejen že se výborně umývá, ale má i dlouhou životnost.