Reklamácia reklamácie
Poraďte. Reklamovala som nový dotykový telefón, lebo sa mi na ňom veľmi rýchlo vybíjala baterka aj pri minimálnom používaní a tiež v noci, ked som ho nepoužívala. Reklamáciu mi uznali, vada sa im pri testovaní prejavila a vraj mi vymenili baterku, dali mi novú. Založila som si ju a nič sa nezmenilo. Stále sa vybíja rovnako rýchlo, o nič dlhšie nevydrží. V noci tiež. Chcem to ísť zase reklamovať. Máte nejakú radu, skúsenosť, ako sa nenechať odbiť, ako postupovať,.... ? Ďakujem
ja som 3x reklamovala dvd prehravac-nervy som mala strasne/a zn.PHILIPS
znova vsetko spisat a cakat 30 dni kym sa vam ozvu
/ ak by ste reklamovali aj 3x ziadajte o vratenie penazi,nie opravu
@davmar Pokojne môžeš reklamovať ako prvý krát, máš na to nárok a odbiť ťa nemôžu. Opíš celú situáciu a zdôrazni, že reklamuješ tú istú chybu. Reklamáciu priať musia. Dokonca, keby sa situácia opakovala po tretí krát, máš nárok na odstúpenie od zmluvy a vrátenie peňazí, resp. máš nárok na nový/úplne iný telefón.
@davmar ak mas internet v mobile, povypinaj si aplikacie, ktore ti bezia na pozadi, smartfony su plne kravin, ktore ked ti bezia, tak cucaju baterku. preto aj v noci sa ti vybijala. nastavenia-aplikacie-aplikacie v behu-vynutit zatvorenie. a uvidis, ze bude baterka ok 🙂 a tiez si zastav aktualizacie, lebo tie sa stahuju stale a dokola a zerie to tiez.
pripadne ak tam mas nejake appky zbytocne, daj ich prec. a ak aj po tomto je problem, tak by som sa s nimi veru nebabrala.
@mawka veď to je to, že internet nemám, všetky aplikácie mám povypínané, nepočúvam hudbu, nehrám hry. Telefonujem málinko a ked tak, pár sekúnd. Nemám čas popri deťoch venovať sa mobilu. Viac-menej mi slúži na to, aby som si pozrela koľko je hodín a vždy ked si pozriem a zistím, že mi baterka zase neúmerne klesla, tak mám nervy
@davmar vráť ho, pýtaj si naspäť peniaze a kúp si obyčajný mobil. Na telefonovanie a pozretie hodín nepotrebuješ smartphone.
@liebling98 suhlas, smartfony su diablov vynalez. uplne od veci. len aby ludia boli nonstop zaveseni online, na apkach a na hrach.
ja mam starsi smartfon a som happy, ze som si nekupila nejaku vychytavku, lebo aj tak s nim len volam, pisem sms a pozeram cas. obcas si s kamoskou napiseme na whatsapp. a to je vsetko. nepotrebujem ani fotak ani nic. aj nasi presli z modernych fonov na upplne obycajne tlacitkove a pochvaluju si. a mna osobne tukanie do displeya nebavi. vylozene ma to rzculuje 😅
Skus pozrieť, či ti nestahuje telefon rozne aplikácie. Nam sa to tiež stalo/ aj mne aj mužovi/, že po par mesiacoch zrazu baterka vydržala ani nie pol dna. nakoniec muž zistil, že aj ked sme nedali potvrdit stiahnutie aplikacie, telefon to všeliako aktualizoval a zrazu sme tam mali tolko aplikácií /mame rovnake telefony/, že baterka nestačila. Povymazaval mi to a je pokoj, baterka dalej fičí aj niekolko dní.
hlavne neexistuje pojem "reklamácia reklamácie", ďalej si treba uvedomiť, že ti dali novú baterku, takže nemôžeme hovoriť ani o tej istej opakovanej vade, lebo to je len v tom prípade, ak ide o opravu a vada sa vyskytne znovu po oprave. Takže ak ti to budú stále vymieňať, ide zakaždým o novú/ jednu vadu. Trvať síce môžeš na vrátení peňazí, ale nie je to povinnosť predajcu, je to len tvoje právo, a ak ti právo niekto neprizná, tak sa ho môžeš domáhať na súde ... ale to je ten najhorší scenár, ktorý sa ti môže stať pri riešení tvojho problému ...

@davmar... A nakalibrovala si si tu baterku???