icon

Riad z umývačky mi smrdí

dzt
25. jún 2020

Žienky, už týždeň mám umývačku riadu... ale ja si nemôžem zvyknúť ako ten riad smrdí 🤮🤢 normálne mi je z toho zle. Kapsule mám kvalitné, riad je čistý krásny ale ten smrad... normálne nemám chuť jesť. Dá sa to nejak odstrániť?

ramzesa
25. jún 2020

@marianeta aj to by mohlo byť... ja riad v našej točím vkuse dokola a tiež väčšinou nakladám z drezu a zo stola a linky... A ak ideme niekam preč na dlhšie, tak ju otvorím, či už prázdnu, alebo plnú umytú...a ak nestíham, tak dám aspoň oplach na 15 minút...

sara07
25. jún 2020

@ramzesa aj ja umyvačka musi byt, celé detsvo som umyvala riad ako ja to nenávidim 😂

s_a
25. jún 2020

@ramzesa presne, ja som si koľkokrát povedala, ze keby nemáme umývačku tak asi ani nevarim a uz vôbec nepečiem, som spohodlnela 😣😀

marianeta
25. jún 2020

@sara07 pre mňa to bolo tiež vykúpenie...ja som si ju kúpila tesne pred Vianocami a to bol naj darček..napchať tam všetok riad po večeri a nemusieť stat pri umývadle a drhnut,ale pekne sa zvaliť na gauč a odpočívať 😀.O letných grilovackach ani nevravím..čo som sa naumyvala 😭

adulik2
25. jún 2020

@mondolina ja čistim micku od masti teda filter po každom použiti a nesmrdí, staci to tam nechat den a uz to hnije to co je vo filtery

mondolina
25. jún 2020

@adulik2
Čítam, že akú micku čistíš od masti...aha myslela si myčku🙏
Mne nesmrdí a čistím ju asi raz do mesiaca.
Tablety z Lidlu.

77daniela77
25. jún 2020

@mondolina 😂

adulik2
25. jún 2020

@mondolina sorry na gramatiku moc niesom 🤣 aj ja používam tie z lidl ale aj ide o to co bolo na tych riadoch, ja vidim v tom filtry kolko bordelu, moj manzel totiž hodi riad do mycky aj totalne špinavý neoplachuje z neho ani vacsie kusy. Hrnce taniere.. ako sa doje hodi do umývačky

tinqua
25. jún 2020

@fokuska ja mam toto iste, pohar nemozem dat do mycky...vsetko ostatne v pohode
@dzt skus kupit tie vonacky, zabera to...v lidli maju aj za fajn cenu

luxus10
25. jún 2020

jar kapsule hrozne smrdia po umyti...bezsmradove su jedine sanytol...

smejko25
25. jún 2020

@luxus10 zas komu ako 🙂 my sme pouzivali Finis najprv klasik a tak sme skusili Jar Platinum 🙂 Tak sme zas skusili Finish ale tu najvyssiu triedu ale vidno ze Jar ovela lepsie umyva a mne osobne nic necitilm 😁

marca12
25. jún 2020

To je umyvackovska vona. Mne to tiez smrdi,ale casom si zvyknes. Zo zaciatku som myslela,ze radsej budem rucne umyvat ako cuchat tento typicky smrad s umyvacky. Ono to nie je smrad,niekomu vonia,ale mne teda nevonia. Skusala som rozne kapsule a kazda to tak ma. Ale zvyknes si casom.

ramzesa
25. jún 2020

@s_a tak ja by som bez umývačky ani do práce nemohla chodiť. Pri štyroch deťoch by som sa asi scvokla 🙉😱😂. Furt to len je a riady sa kopia. A už vidím ten účet za vodu, keby to majú po sebe umývať ručne (samozrejme, ak by som ich do toho po dobrotky donútila 😂😂😂).

No a spodné sitko/filter tiež občas vydrhnem obyč. Jarou a kefkou a pohoda, plus doplním soľ a pod. Nič mi nesmrdí, ozaj. A ako som písala, tak dažďovky cítim aj v kúpeľni niekedy. Asi to záleží od počasia 🤔?

luccija
25. jún 2020

@dzt smrdí čím novotou?možno ešte tie gumenné tesnenia majú takú vôňu.Ja som si raz kúpila citrónovú vôňu na zavesenie a nikdy viac mne voňali riady a vadilo mi to

ivka_makovica
25. jún 2020

@dzt Aj mojmu muzovi to odjakziva smrdelo.Vraj tam citi chemiu a nemoze to vydrzat.Ja som nic necitila. Vystriedali sme viac tabliet,nakoniec sa uspokojit s Jar tabletami. Ale doteraz nechapem,co tam citil 🤷 Niektori asi viac vnimaju iste vnemy

osky
25. jún 2020

Umyvacka po skonceni programu sa nema otvarat-aby ta para nesla na linku..niekedy to dokaze poskodit lesk,dvierka...
Ja otvaram len ozaj v nutnom pripade.
Necham vychladnut a az potom otvaram a zbieram riad.
Niektore casti riadu byvaju este vlhke,to nechavam volne povysusat na linke,na uteraku ci odkvapkavaci na riad,zväcsa cez noc,rano to suchucke upracem.
Robim to koli tomu,ze sme sa dlho nevedeli zbavit moli v byte a odmietam davat do linky vlhke riady.
Ale riad mi teda nesmrdi.
Ja pouzivam iba ekologicke prostriedky.
Almawin,ecower,bigood-z rakuskej bipy...
Prasok som skusala ale ten mi nesadol,nechava cmuhy-celkovo znacka sonet sa mi neosvedcila.
Filter treba po kazdom pouziti vybrat,umyt v teplej jarovej vode a podla toho ako casto a ako znecisteny riad umyvam,tak niekedy pustim prazdnu na najdlhsi program s pripravkom na cistenie umyvacky-precisti aj trysky aj hadicky...
V lete treba umyvat vsetko hned,aj ked umyvacku nemas plnu,zvol.si kratky program...aby sa tam nezbierali bakterie a nekvasilo to tam.
Inak bude vzdy smrad

zuzanaete
25. jún 2020

Zvycajne pustime umyvacku vecer, ked ideme spat. Do rana je to komplet vychladnute a necitim nic. Vynimocne otvarame umyvacku kratko po doumyvani a to ma ovali taky skor smrad, ktory ale vyprcha a potom uz je to OK. Ale nie je to taky smrad, ze smrad, skor mi to proste nevonia. O umyvacku sa extra nestaram. Vynimocne skontrolujem filter a vecne je cisty. Skor cistievam pri tesneni pri spodnom okraji dveri. Jedlo z tanierov odstranime pred vlozenim do umyvacky. Obcas dam vycistit umyvacku. Tablety pouzime z DMky.

luxus10
25. jún 2020

@smejko25 ano jar vyborne umyva, ale aj mne smrdia pohare chemiou....mozno to bude v tom, ako ma dany program nastaveny oplach, dlzku ...je to mozne,ak to niekomu nesmrdi, lebo u mna tak, ze sa to fakt neda, pri ostatnom riade mi to nevadi...

adulik2
25. jún 2020

@osky preco nenechala preschnut riad v mycky, nemusis mat povytahovane na linke

osky
25. jún 2020

@adulik2 nenechavam mycku len tak otvorenu.to nie je dobre.
A navyse,tam sa to tak nepreschne.
Hrniec musim vybrat a otocit tak,aby rucky mohli "odkvapkat"...napr.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
amima
25. jún 2020

@korunka1 aj môjmu synovi 🙂

ramzesa
26. jún 2020

@osky ja tie hrnce s takými rúčkami neznášam... furt na to nadávam... Taký bordel z nich niekedy vytečie... Nechápem, kto také hrnce navrhol 🙄

akvi
26. jún 2020

@ramzesa presne koli tomuto som ja menila hrnce, mala som Tescomu Tulip a tam su tie rucky dute a voda ide do nich.. kazdy hrniec som este musela oplachovat. Prestalo ma to bavit, kupila som hrnce v Ikei, co maju plne rucky. Fakt ten, kto to navrhuje, asi v zivote nevykladal riad z umyvacky, asi nejaky chlap 😝 😅

ramzesa
26. jún 2020

@akvi ja mám tiež Tescoma hrnce, ale asi nejaký starší typ, lebo už som k ním minule nevedela dokúpiť ďalšie. No a tie majú práveže super tie rúčky 🙂. A potom mám tlakový hrniec nejaký novší (neviem značku) a ten má tie rúčky také hlúpe a ešte nejaký hrniec na cestoviny, čo má tie dve dierkované čudá do vnútra.

simca06022011
26. jún 2020

Mojmu chlapovi umyvacka smrdi... a teraz je pokazena od marca a uz mu chyba :D Ale inak riad ako taky, ked som vybrala suchy a ovonala nesmrdel nikdy. Proste nesmrdi, nema od coho. Jedine kdy smrdi je ked neohrievala vodu, potom ked ostala voda dole uplne nevypustena, alebo v nejakej nadobe, napr. plastovej... to ekd sa umyva, niekedy sa to otoci.. ale to smrdi umyvacka, takou chemicko smradlavou hnusotou mastnotou. A teda pouziavj aj Jar kapusela, aj Finish a nemavam ani filter spinavy... tak neviem.

simca06022011
26. jún 2020

Skus ju pustit na prazdno na nejaky najhorucejsi program... a ptom nechaj ususit.. a vonaj. Ci to nemoze od novoty nejak pachnut.. alebo doslova smrdi iba ten riad? a umyvacka nie? Tak treba skusit bio tablety. Urcite to nevzdavaj, budes spokojna. Ja umyvam rucne riad od marca a to je otras...

marianeta
26. jún 2020

@simca06022011 jaj to tá ľutujem..ja som mala tiež nahnane že sa pokazila..proste čerpadlo išlo nonstop,voda stala v mycke.. ešteže mám šikovného muža a.zistil kde je.chyba.. netrápilo má v Tom momente to že koľko bude stáť oprava ,ale že budem musieť umývať riad ručne 😀

simca06022011
26. jún 2020

@marianeta no ja ju uz mam v oprave, hadam mi pride buduci tyzden... mne vyhadzovala poistky v celom dome... po tom ako som ju zapenila :D kyblom som penu zbierala po kuchyni :D CIZE VARUJEM VAS, pred cistenim umyvacky hocicim.. pred predavkovanim umyvacky lestidlom atd atd.. zle to dopadne :D celu koronu umyvat riady doma rucne, to je... ach...

marianeta
26. jún 2020

@simca06022011 a čím si ju zapenila? Ja som raz nemala tablety a teda čítala som ,že eko saponaty nepenia ako neeko a keďže akurát som taký eko mala tak som dala ale ozaj len pol kávovej lyžičky,no na tri krát som to vyplachovala..plná mycka peny.. našťastie to nevypenilo von..