icon

Riešenie parkovania na súkromnom mieste

20. máj 2025

Ahojte,
Mam dotaz . Dneska si niekto zaparkoval na mojom parkovacom mieste. Je tam rampa ktoru si dal dole a zaparkoval. Ja som prisla a nemala kde zaparkovat. Volala som na policiu policajt prisiel rychlo ale v podstae mi povedal ze ked nemam parkovacie miesto oznacene dopravym znacenim nemoze nic robit. Takze si tam kludne este aj teraz stoji dotycny . Je tento postup spravny ? Ved parkovacie statie je moje sukromne kupene za niekolko tisic € a moze si tam parkovat kto chce a policajt ze to riesi denne ale nemoze dotycnemu zavolat aby preparkoval a ani ho nema zaco pokutovat . Tu uz asi na Slovensku je vsetko mozne

zuzanka.zuzu
20. máj 2025

a najhoršie je že aj keď ju poškodil tak po prvé je to len priestupok a po druhé aj tak mu nič nedokážu lebo by museli dokázať že to bol práve on kto poškodil rampu 😀 krása však?
a potom sa niekto spýta čo s tým má slovensko... no úplne všetko 😂

zuzanka.zuzu
20. máj 2025
@biba_18

veď zaparkuj pred neho ako ti už baby napísali, za stierač mu dal lístok a keď bude chcieť odísť, bude on zháňať teba 🤷‍♀️
a lebo keď odíde, daj si tam k tej rampe aj reťaz …

@biba_18 nesmie blokovať výjazd 😁 pokutu by dostala ona

biba_18
20. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@biba_18 nesmie blokovať výjazd 😁 pokutu by dostala ona

@zuzanka.zuzu dostane pokutu keď na ňu zavolá fízlov… ale bude vedieť kto to je…

hugigugin
20. máj 2025

Nuž, ako sa poznám, neodišiel by. Zaparkovala by som ho, jeho ty nezaujimaš a mňa by on tiež nie. A kupila by som ešte na podlahu takú dvihaciu zábranu na kľúč a zamkla mu tam auto.

zuzanka.zuzu
20. máj 2025
@biba_18

@zuzanka.zuzu dostane pokutu keď na ňu zavolá fízlov… ale bude vedieť kto to je…

@biba_18 a reálne - čo jej to pomôže? informácia za 50e či koľko .. ďakujem pekne

zuzanka.zuzu
20. máj 2025
@hugigugin

Nuž, ako sa poznám, neodišiel by. Zaparkovala by som ho, jeho ty nezaujimaš a mňa by on tiež nie. A kupila by som ešte na podlahu takú dvihaciu zábranu na kľúč a zamkla mu tam auto.

@hugigugin k blokovaniu som sa už vyjadrila, k zábrane tiež a čo sa týka zadržiavania majetku v hodnote auta - tak to je už úplne zle

autor
20. máj 2025
@hugigugin

@hugigugin toto ma napadlo hned ako prve ale policajt ma upozornil ze ked bude on volat policiu je to na pokutu . Blokovat nemozem a za dalsie ak povie a realne by siel na urgrnt je to na trestne konanie . Cize tolko k Slovensku . Mne sa to zda neskutocne ale ako som pisala neviem ci sa smiat ci plakat . Chcela som ci najdem niekoho s podobnou skusenostou pripadne nejake riesenie alebo ci sa policajtovi len nechcelo riesit . Lebo naozaj toto som necakala ze nepomoze

nin12345
20. máj 2025

No ak ju poškodil treba to hlásiť a podať naňho TO. A to s tým vlastne ním chápem ako myslíš. Ja som to myslela sarkasticky. Lebo keď niečo vlastním pre mňa to znamená že sa môžem rozhodnúť či to niekomu požičiam či nie

andreatytler
21. máj 2025

Stazujes sa na Slovensko, ale ty sama vyrabas tu chaoticku situaciu ohladom toho parkovacieho miesta. Vravis ze si kupila, ale nemas dokumentaciu ze to vlastnis. Slovensko je v keli, lebo ludia robia taketo prehmaty a pomahaju si ako vedia. Ja to chapem. Tie parkovacie miesta v mestach to je hrozne. Ale nemozes sa stazovat na situaciu, lebo si jej sucastou.

vevesh
21. máj 2025
@andreatytler

Stazujes sa na Slovensko, ale ty sama vyrabas tu chaoticku situaciu ohladom toho parkovacieho miesta. Vravis ze si kupila, ale nemas dokumentaciu ze to vlastnis. Slovensko je v keli, lebo ludia robia taketo prehmaty a pomahaju si ako vedia. Ja to chapem. Tie parkovacie miesta v mestach to je hrozne. Ale nemozes sa stazovat na situaciu, lebo si jej sucastou.

@andreatytler ale ona dokumentaciu ma, len mesto nema prisrup k nej, lebo potrebuje na to suhlas od 500 vlastnikov🫣

Autorka - odtiahla by som auto odtahovkou a postavila o par ulic dalej, v niektorych mestach sa takato "investicia" oplati viac ako platit parkovne obdalej a odradi buducich "vychcancov".

andreatytler
21. máj 2025
@vevesh

@andreatytler ale ona dokumentaciu ma, len mesto nema prisrup k nej, lebo potrebuje na to suhlas od 500 vlastnikov🫣

Autorka - odtiahla by som auto odtahovkou a postavila o par ulic dalej, v niektorych mestach sa takato "investicia" oplati viac ako platit parkovne obdalej a odradi buducich "vychcancov".

@vevesh No ale tym padom je jej ta dokumentacia stale asi k nicomu. Proste to nie je dotiahnute tak ako by malo byt. Ja by som isla hlavne za tym co jej to miesto predal.

alkoholik
21. máj 2025

Uplne jednoduche riesenie. Pekne vypustite 1 gumu a som zvedavy ci tam este zaparkuje. Zial na SR treba ist na ludi ich kavou. Ak je miesto vyditelne oznacene ale da sa samovolne dole parkovaciu zabranu( nemusi byt funkcna) ale miesto je jednoznacne sukromne tak sup na ventylok.
A pre mudrlantky ze to sa nemoze tak mam otazku : aj kvam domov chodia cudzi ludia na wc?

andrejka1974
21. máj 2025

A to čo je za rampu že ju dá hocikto dole , však si na zemi správ čiaru vyznačí si miesto a nikto ti tam nebude parkovať a keď tak mu nechaj odkaz za oknom že je to platené miesto že tam nesmie parkovať a už tam nezaparkuje aj mne občas stali na mojom mieste aké stačilo lepšie vyznačiť miesto a už tam nikto neparkovali

beata_k
21. máj 2025

Ja nejak tak stale nerozumiem. Potrebujes poziadat mesto o tu tabulku s vyhradenym parkovanim. Poziadala si? Co k tomu potrebujes? Kontaktovat ho nemozu ( aspon co pises lebo gdpr) ale papucu mu mozu dat. V tej chvili sice nezaparkujes, ale on si to nabuduce isto rozmyli.

autor
21. máj 2025
@andreatytler

@vevesh No ale tym padom je jej ta dokumentacia stale asi k nicomu. Proste to nie je dotiahnute tak ako by malo byt. Ja by som isla hlavne za tym co jej to miesto predal.

@andreatytler nie je to dotaihnute lebo na Slovensku to tak je. Aj ked budem mat vyzmacene parkovacie miesto podla zakona i tak si tam cudzi zaparkuje ja s tym nic nezmozem. Policia pride a da papucu a ano mozu za to zakony na Slovenku . Ved to sa mi nechce verit ze aj inde to takto je. Mas vlastne parkovanie a je ti to k nicomu na slovensku

mandzula
21. máj 2025

Ak ti poskodil rampu, tvoj majetok, chod s tym na policiu, podaj oznamenie na neznameho pachatela, doloz fotky s ECV auta a nech konaju.

autor
21. máj 2025
@beata_k

Ja nejak tak stale nerozumiem. Potrebujes poziadat mesto o tu tabulku s vyhradenym parkovanim. Poziadala si? Co k tomu potrebujes? Kontaktovat ho nemozu ( aspon co pises lebo gdpr) ale papucu mu mozu dat. V tej chvili sice nezaparkujes, ale on si to nabuduce isto rozmyli.

@beata_k papucu mu mozu dat az ked tam bude vyznacenie z mesta a nato ja okrem ineho potrebujem suhlas asi 500 bytov co sa nikdy nestane . Este sa tu neschvalilo nic za 5 rokov. A presne ja nezaparkujem tak ci tak . Cize si musim bud zaplatit napriklad PAAS alebo obsadit niekomu inemu miesto a mat na haku

beata_k
21. máj 2025

Ja teda byvam v Petrzalke, ale nikdy som nepotrebovala suhlas od 500 bytov. Skus si ich obehnut sama. Verim, ze ti staci nadpolovicna vacsina a tabulku ti mesto schvali.

autor
21. máj 2025
@andrejka1974

A to čo je za rampu že ju dá hocikto dole , však si na zemi správ čiaru vyznačí si miesto a nikto ti tam nebude parkovať a keď tak mu nechaj odkaz za oknom že je to platené miesto že tam nesmie parkovať a už tam nezaparkuje aj mne občas stali na mojom mieste aké stačilo lepšie vyznačiť miesto a už tam nikto neparkovali

@andrejka1974 miesto je vyznacene je tam rampa na dialkove ovladanie, ale ma ochrany mechanizum ked donej nacuvas spusti sa na chvilku dole a potom ak tam neni auto hned ide hore . Aby sa nezlomila hned . Mna skor udivuje ze sa s tym neda nic na Slovensku robit lebo zakon je tu takyto

autor
21. máj 2025
@beata_k

Ja teda byvam v Petrzalke, ale nikdy som nepotrebovala suhlas od 500 bytov. Skus si ich obehnut sama. Verim, ze ti staci nadpolovicna vacsina a tabulku ti mesto schvali.

@beata_k zrejme ked vychadzas z parkoviska ides na cestu ktorej je vlastnikom mesto ,ale ja vychadzam na cestu ktora je obytneho suboru a kazdy z bytu tam ma cast pozemku

autor
21. máj 2025
@mandzula

Ak ti poskodil rampu, tvoj majetok, chod s tym na policiu, podaj oznamenie na neznameho pachatela, doloz fotky s ECV auta a nech konaju.

@mandzula to je uplne nic. To by som musela mat natocene ako tam ide . Inak je to slovu proti slovu. Povie ze to bolo pokazene uz predtym ako tam zaparkoval .

mandzula
21. máj 2025

Autorka, zaoberat sa tym vsak budu musiet - je to slovo proti slovu, no opletacky dotycny mat bude.

beata_k
21. máj 2025

Neostava ti nic ine len ich obehnut a ziskat podpis. Dat sa to da len to potrva dlho.

libusak
21. máj 2025

https://www.znacenie-eshop.sk/?gad_source=1&gad...
Tu si kupis stojan a tyc na dopravnu znacku. Namontuj si to tam
Alebo na rampu si namontuj tabulu. Vybavene
Ak si majitelom parkovacieho statia je tvoja povinnost si tam pravidelne malovat krizik

zic
21. máj 2025

No, je to asi zapeklita situacia. My sme riesili nieco podobne. Skus oslovit dopravneho architekta alebo ako sa to vola. Ten bude za prve vediet poradit a mozno aj vybavit (v dobrom-oficialne, nie ako "vybavit" ).
My sme nakoniec nemuseli mat suhlas vsetkych vlastnikov, ale len spravcu (zo zmluvy bolo jasne, ze to ma "patrit" nam... i ked je to stale taka "seda zona" z dovodu vydrbavacskeho developera a zmluvy... ako pises... zaplatila si, ale vlastnici su vsetci obyvatelia)... Ale teda vyriesil to a mame osadenu znacku.
Ludia tam stlale obcas parkuju, ale ked mame viditelne oznacene aj vodorovne znacenie aj s vyznacenim cisla parkovacieho miesta (zvisle uz je nainstalovane), tak policajti (statni) dali odtiahnut auto...

katarinaba
21. máj 2025

Jooj parkovanie, to je jedna svinska praktika, ktora plni len kasu daneho mesta, ci obce. Aj ja som si platila vyhradene parkovanie pred panelakom. Vyse 400 eur za rok, riadne osadena znacka vyhradene parkovanie, dana tak, ze je ju musi clovek vidiet bez ohladu na to ci parkuje predkom alebo zadkom. A jedine co som mohla urobit, je volat policajtov. V 99% pripadov dany sofer odisiel kym prisli, dva krat dostal sofer pokutu. Jeden krat dokonca prisla soferka pocas riesenia, cize to aspon preparkovala. Inak som mala smolu a musela som hladat volne parkovanie, alebo to hodit na platene. Lebo smola - za panelakom poliklinika. A hlavne ludia s bavorakmi a mercedesmi chodili parkovat k nam, lebo 2 eura su naozaj moc. A na otazku danej pani, ze preco parkuje na vyhradenom mieste odpovedala, ze nemala kde inde zaparkovat.
Clovek potom aj trpne, ci sa dana osoba nebude mat chut pomstit za tu pokutu a podla navodu tu isteho "mudrlanta" neskoncim ja nie s vyfucanou, ale prederavenou pneumatikou.
No a najlepsie je to - ze mesto ziada peniaze za vyhradene parkovanie, nie je schopne zabezpecit dodrzanie predpisov, mechanicku zabranu nepovoli (ano, treba povolenie) a ked sa podari vinnikovi dat pokutu, tak ta ide do rozpoctu mesta. A ja, debilny platiaci obyvatel mam oci pre plac.
Nastastie uz mame PAAS, mame aj cast len pre rezidentov, tak sa to parkovanie upravilo.
Zial, tu musim povedat, ze ano Slovensko je za toto vsetko zodpovedne. Nie je to doriesene a doplati na to len cestny obcan.

bosorkabb
21. máj 2025
judit47
21. máj 2025

U nas v Ba na nasich miestach davaju normalne papucu-zavolame policajtov ukazem LV ze je to moj majetok a normalne hned papuca. Toto s vodorovnym a pozdlznym znacenim tiez skusali argumentovat policajti, ale ak vies komunikovat hned ich zrusis.Ale teda pri vstupe k tymto statiam je napisane ze je to sukromnu majetok.

Mas to miesto vobec nejako oznazene? Hocikde je uvedene ze je to sukromne statie? Lebo aj u nas si tu susedia davali vselijake ,,vymyslicky,, akoze su ich miesta pritom to boli verejne statia.

Ak to ozaj nemas nijako oznacene len nejaku pseudo rampicku tak dotycny si ozaj mohol myslet-este ked to tak lahko ide dole, ze je to verejne miesto.

bielasovicka
21. máj 2025

No mňa by asi šľak trafil keby sa mi to stane. Ináč ten co tam zaparkoval, veľmi dobre vie, že sa mu nič nestane, je vychcany, vyzná sa. Daj mu za kolesá veľké klince debilovi sprostému.

autor
21. máj 2025
@judit47

U nas v Ba na nasich miestach davaju normalne papucu-zavolame policajtov ukazem LV ze je to moj majetok a normalne hned papuca. Toto s vodorovnym a pozdlznym znacenim tiez skusali argumentovat policajti, ale ak vies komunikovat hned ich zrusis.Ale teda pri vstupe k tymto statiam je napisane ze je to sukromnu majetok.

Mas to miesto vobec nejako oznazene? Hocikde je uvedene ze je to sukromne statie? Lebo aj u nas si tu susedia davali vselijake ,,vymyslicky,, akoze su ich miesta pritom to boli verejne statia.

Ak to ozaj nemas nijako oznacene len nejaku pseudo rampicku tak dotycny si ozaj mohol myslet-este ked to tak lahko ide dole, ze je to verejne miesto.

@judit47 je tam rampa a nejde to same dole. Len ked pouzijes silu alebo autom nacuvas a abz sa nezlomila skopi sa . Cize isto vedel ze to miesto je sukromne este som nevidele verejne parkovanie kde je parkovacia rampa. Ak je verejne miesto rampa predsa nema vyznam .