icon

Riešenie parkovania na súkromnom mieste

20. máj 2025

Ahojte,
Mam dotaz . Dneska si niekto zaparkoval na mojom parkovacom mieste. Je tam rampa ktoru si dal dole a zaparkoval. Ja som prisla a nemala kde zaparkovat. Volala som na policiu policajt prisiel rychlo ale v podstae mi povedal ze ked nemam parkovacie miesto oznacene dopravym znacenim nemoze nic robit. Takze si tam kludne este aj teraz stoji dotycny . Je tento postup spravny ? Ved parkovacie statie je moje sukromne kupene za niekolko tisic € a moze si tam parkovat kto chce a policajt ze to riesi denne ale nemoze dotycnemu zavolat aby preparkoval a ani ho nema zaco pokutovat . Tu uz asi na Slovensku je vsetko mozne

beata_k
21. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@beata_k toto patrí k mestským pozemkom a nie k súkromnému 😀 jablká s hruškami... a aké je teda to riešenie?

@zuzanka.zuzu Ma si zozbierat podpisy s poziadat mesto o tabulku.

autor
21. máj 2025
@beata_k

@zuzanka.zuzu Ma si zozbierat podpisy s poziadat mesto o tabulku.

@beata_k jasne obehnem 500 bytov . To je naozaj realne. Neviem preco si taka neprijrmna. Ak ta nezaujima tema chod dalej. Naozaj nerozumiem preco tak utocis. Poukazala som ze ak vlastnis parkovacie miesto pomoci sa nedockas. Co nie je uplne ok .

vevesh
21. máj 2025

Autorka, kedze nie je postih pre ludi parkujucich na sukromnom mieste,t.j. zakon take parkovanie neriesi, neviem aky ocakavas dokaz🫣🫣🫣🫣 pokutu od policajtov dostanes iba vtedy, ak zle parkujes na mestskych/ obecnych/ statnych pozemkoch. Sem tam este maju pravo vymahat sukromne spolocnosti pokuty spravujuce vseobecny pozemok (napriklad platene parkovisko pri nakupnych centrach ci domoch), ale ze ja tebe zaparkujem na tvojom mieste, tak ty si zaplatis vyjazd policajtov + odtahovku a potom s tym pojdes k pravnikovi, kde zaplatis jeho plus sudne trovy za proces a tak mozes odo mna vymahat celu tvoju ujmu....a mozno ju aj dostanes, ak nahodou nesedim na socialke, potom mas smolu a mozes si to maximalne odpisat z dane, ak ti to danovy uzna...🫣🫣🫣

beata_k
21. máj 2025

Lebo nadavas na Slovensko a nic nerobis. A nie, nepotrebujes 500 podpisov.

autor
21. máj 2025
@beata_k

@beata_k jasne ze potrbujem mam to potvrdene z mestkej casti . Bez toho mi to neoznacia lrbo vychadzam na sukromnu cestu ktora ma cez 500 vlastnikov. Ale ty evidente s google vies viacej. Ja nenadavam ale poukazujem. Az raz ty budes nieco od statu potrebovat uvidis ake to tu je.

autor
21. máj 2025
@beata_k

@beata_k ako ze nic nerobim dala som tam namontovat parkovaciu rampu a nepomohlo . Zavolala policiu SR a nepomohlo . Tak co mam napisat ake je to super na Slovensku ze si kupim parkovacie miesto a niekto si tam zdarma parkuje

andreatytler
22. máj 2025

No ano, zakony nie su dotiahnute, ale co ja hovorim je ze preco si kupovala to parkovacie miesto, ak vlastne nie je legalne. Naco vobec vyhadzovat peniaze na nieco co nie je podlozene zakonom? Predpokladam ze preto, lebo clovek robi co moze a dufa ze si aspon nejako pomoze.
Preco nepises nieco o tom kto ti to miesto predal? Preco nejdes za nim a nepytas si peniaze spat?

misanthropicdann
22. máj 2025

Daj si rampu na zámok a vybavene. To je najrýchlejšie a najlepšie riešenie

jockey
22. máj 2025

Máš tam tabuľku SÚKROMNÝ POZEMOK?
Síce je to z dopravného hľadiska bezpredmetné, ale drvivá väčšina ľudí to pochopí a kto to nepochopí, tomu môžeš poslať pokutu.

autor
22. máj 2025
@andreatytler

No ano, zakony nie su dotiahnute, ale co ja hovorim je ze preco si kupovala to parkovacie miesto, ak vlastne nie je legalne. Naco vobec vyhadzovat peniaze na nieco co nie je podlozene zakonom? Predpokladam ze preto, lebo clovek robi co moze a dufa ze si aspon nejako pomoze.
Preco nepises nieco o tom kto ti to miesto predal? Preco nejdes za nim a nepytas si peniaze spat?

@andreatytler preco by nebolo legalne ? Ale zakony su tu na nic. Naozaj som netusila ze si moze niekto na cudzom zaparkovat a policia nic . Mam ho od developera k novostavbe . Nerozumiem ludom miesto toho ze neni ok zakon sa poukazuje na to ze som nieco zle spravila a neohradilo miesto murom a nemala som ho kupovat . A nepoukazuje sa na niekoho kto si svojvolne da dole rampu a zaparkuje si.

autor
22. máj 2025
@jockey

Máš tam tabuľku SÚKROMNÝ POZEMOK?
Síce je to z dopravného hľadiska bezpredmetné, ale drvivá väčšina ľudí to pochopí a kto to nepochopí, tomu môžeš poslať pokutu.

@jockey ano to tam je a aj parkovacia rampa. Len ludia co tam parkuju nerespektuju nic lebo sami nemaju parkovacie miesto a je im jedno co robia druhym a myslia len na seba. Hadam sa im to vrati

autor
22. máj 2025
@misanthropicdann

Daj si rampu na zámok a vybavene. To je najrýchlejšie a najlepšie riešenie

@misanthropicdann ano zmenim rampu na zamok. Teraz je tam na dialkove ovladanie a to je tak ze ked do neho nabura rampa aby sa nezlomila sa skopi a hned sa da hore spat ak tam nezaparkuje

mamina7070
22. máj 2025

nahlas na policii poskodenie rampy pridaj fotodokumentaciu
a zmen sposob zabezpecenia

keman7
22. máj 2025

Nechaj mu listok za sklom, ze parkuje na sukromnom mieste. Ak to nepochopi a zaparkuje tam opat to iste auto, vypusti mu pneumatiky. Ak ani to nepochopi, prepichni mu ich.

procrastique
22. máj 2025

Ja som aj označené miesto mala, volala som políciu a oni nevedeli nájsť vlastníka, pretože auto bolo na lízing a mohla som akurát tak šúchať nohami :D

zuzanka.zuzu
22. máj 2025
@procrastique

Ja som aj označené miesto mala, volala som políciu a oni nevedeli nájsť vlastníka, pretože auto bolo na lízing a mohla som akurát tak šúchať nohami :D

@procrastique áno, rovnako keď je písané na firmu.... v tom prípade môže byť telefón napísaný aj rovno na dodávke ale keď sa tam ozve automat, tak sme dovolali 😀 no určite to je chyba nás vlastníkov ako som sa dozvedela v tejto diskusii 😂

andreatytler
22. máj 2025

Nie je legalne. Legalne by malo znacku. Chod spat za developerom a ziadaj aby to dotiahol. Ja viem ze vravis ze aj tak ti to bude nafigu, lebo vsetko co policajti urobia je dat papucu, ale aspon nieco urobia. Alebo by som ziadala by mi dali peniaze spat, lebo takto mas neucinne parkovacie miesto.

autor
23. máj 2025
@andreatytler

Nie je legalne. Legalne by malo znacku. Chod spat za developerom a ziadaj aby to dotiahol. Ja viem ze vravis ze aj tak ti to bude nafigu, lebo vsetko co policajti urobia je dat papucu, ale aspon nieco urobia. Alebo by som ziadala by mi dali peniaze spat, lebo takto mas neucinne parkovacie miesto.

@andreatytler miesto je legalne a pravne je ok .Len mestka cast ziadna na vyznacenie miesta za mna nepodstatne veci ale to uz je druha debata. Developer nema uz ako pomoct kedze byty vsetky su predane a cesta kvoly ktorej potrebujem podpisy je uz odovzdana a v sprave bytoveho domu a vlastnia ju vsetci cize to uz developer nevie previest na seba a dat vyznacit miesta ktore predal .

tomaskovamaminka
23. máj 2025

A ostatní to majú ako poriesene?

lienka.7
23. máj 2025

@autorka no tak keď ty nič nemôžeš, tak sa postav na vedľajšie miesto a mas problém vyriešený. Ked ty nemôžeš dat odtiahnuť auto z tvojho miesta, tak ani tvoje auto potom odtiahnuť nemôžu. Vec vybavená. Predpokladám, že pokiaľ sa toto tam bude opakovať, budú to riešiť viacerí.

kikappp
23. máj 2025

Policajti nikdy nemôžu nič..Nech ti prenajímateľ namontuje zabranu na zem ..(občas to neaky dobrák poškodí,tak treba vymeniť)

lomidrevo888
Autor odpoveď zmazal
isis234
23. máj 2025
@deti95060810

nemá náhodou preukaz ZŤP za oknom? vtedy má prednosť v parkovaní...

@deti95060810 ak má i preukaz ZTP, nemôže parkovať kde chce. Len na mieste tomu označenom. On za rampou nesmie ísť.Ak si to neplatí. Za to by mu mali dať pokutu

deti95060810
23. máj 2025
@isis234

@deti95060810 ak má i preukaz ZTP, nemôže parkovať kde chce. Len na mieste tomu označenom. On za rampou nesmie ísť.Ak si to neplatí. Za to by mu mali dať pokutu

@isis234 si si istá? Lebo mne povedali policajti niečo úplne iné. dokonca môžeš aj do zákazu s týmto preukazom - čo som nevedela. a stáť môžeš tak isto kde chceš - aj na niekoho mieste pred panelákom - každý deň tak stojíme, dokonca 2 krát denne. aj keď len krátku chvíľu...

kaca222
24. máj 2025

Autorka, už ti tu 30 krát napísali to isté, a ty si ideš stále dokola tvojich 500 podpisov. Nemáš to miesto nijako označené, rampa nestačí. Je to tvoj pozemok, tabuľku si tam dať vieš. Namiesto toho ako tu vypisuješ, že to nejde, nepojde, nepomôže, si to už mohla mať poriešené. Minimálne to človeku dojde, že parkuje na súkromnom a že niekomu vadí, ak tam zaparkuje. A ak raz dostane papuču, garantujem ti, že už tam nezaparkuje

petkavka
24. máj 2025

Mozes potvrdit, ze na katastri vidis ako vlastnicku parcely len seba? Lebo mne to pride, ze vlastnikom aj daneho miesta ste vsetci (500 ludi) a len developer vam to poprerozdeloval za prachy. Co vravi kataster na danu parcelku?

janage
24. máj 2025
@petkavka

Mozes potvrdit, ze na katastri vidis ako vlastnicku parcely len seba? Lebo mne to pride, ze vlastnikom aj daneho miesta ste vsetci (500 ludi) a len developer vam to poprerozdeloval za prachy. Co vravi kataster na danu parcelku?

@petkavka presne tak a developer predsa v každej kúpnej zmluve mohol ošetriť vec tak, že kupujúci automaticky získava a zároveň dáva súhlas ostatným vlastníkom na označenie parkovacieho miesta. On zhrabol prachy a dovi.

andreatytler
24. máj 2025

Akoze mesto od teba chce NEPODSATNE veci? Ved ta tabula oznacujuca miesto je jednou z podmienok zakona aby tam policajt mohol nieco robit. Developer to mal vybavit na meste a dat tam tabulu a tak ti to predat.
Pozri, ja ta chapem, tvoje rozhorcenie. Je to otrasna situacia, ale chod aj za zdrojom problemu.
Ak developer nedokaze zakonne zabezpecit vyhradne parkovacie miesto iba pre teba, lebo zakon je na Slovensku nedotiahnuty, nema ti to co predavat.

janage
24. máj 2025

Ale v jednom máš možno pravdu. V inej krajine by normálneho človeka ani nenapadlo natrepať sa na miesto, ktoré je zabezpečené a označené ako súkromné (vychadzam z toho, ze to tak máš) a nepotreboval by na to zákon.
Toto je o mentalite ľudí, čo tu žijú.

petkavka
24. máj 2025
@janage

Ale v jednom máš možno pravdu. V inej krajine by normálneho človeka ani nenapadlo natrepať sa na miesto, ktoré je zabezpečené a označené ako súkromné (vychadzam z toho, ze to tak máš) a nepotreboval by na to zákon.
Toto je o mentalite ľudí, čo tu žijú.

@janage - ja sa snazim pochopit podstatu. V inej krajine by asi hlavne nikto nepredaval nieco, co mu nepatri :/ ....U nas na ulici je brutal problem s parkovanim- cca 100 miest na 300bytov. A si neviem predstavit, ze by som ja ludom povedala, ze kto mi da 200 000, tak tomu parcelku vyznacim a uz tam moze parkovat len on. ....Vlastnictvo je nedotknutelne a ked je viacero vlastnikov, tak sa to musi odkupit od kazdeho jedneho. A ano, kazdy jeden ma pravo povedat "nie". Za mna pytat peniaze od developera, ak predal spolocny majetok.