icon

Riešenie parkovania na súkromnom mieste

20. máj 2025

Ahojte,
Mam dotaz . Dneska si niekto zaparkoval na mojom parkovacom mieste. Je tam rampa ktoru si dal dole a zaparkoval. Ja som prisla a nemala kde zaparkovat. Volala som na policiu policajt prisiel rychlo ale v podstae mi povedal ze ked nemam parkovacie miesto oznacene dopravym znacenim nemoze nic robit. Takze si tam kludne este aj teraz stoji dotycny . Je tento postup spravny ? Ved parkovacie statie je moje sukromne kupene za niekolko tisic € a moze si tam parkovat kto chce a policajt ze to riesi denne ale nemoze dotycnemu zavolat aby preparkoval a ani ho nema zaco pokutovat . Tu uz asi na Slovensku je vsetko mozne

Strana
z6
natalka13
25. máj 2025

Ak das znacku P mozes si tam dat aj svoju SPZ, ak das zakaz zastavenia, nesmie tam byt nic ine. Mesto ti ziadnu znacku neosadi na sukr.miesto, to musis ty a aj ju zaplatit.
A potom mozes volat mestdku policiu.

lienka.7
25. máj 2025
@natalka13

@melanta ak mas znacku a miesto je tvoje policia da pokutu alebo papucu.

@autorka súhlasím s
@natalka13 mesto ti tam podla mňa nič nedá, lebo to nie je ich pozemok. Keď tak, označiť si to musíš sama. Len netuším, ako to je, či si môžeš len tak sať vyrobiť značku a osadiť si to tam.
Btw, viem, že pritiahnuté za vlasy, ale teda keby tam teraz to auto stalo co ja viem pol roka vkuse tak co?
Pýtala som sa kamarátky, ktorá kupovala novostavbu, ona ma parkovacie miesto normalne na LV, označené číslom. Cize toto je pruser developera. Za mna by to mal riešiť on a nie ze nevie. Porad sa s právnikom ako to riešiť.

isis234
25. máj 2025
@lienka.7

@autorka súhlasím s
@natalka13 mesto ti tam podla mňa nič nedá, lebo to nie je ich pozemok. Keď tak, označiť si to musíš sama. Len netuším, ako to je, či si môžeš len tak sať vyrobiť značku a osadiť si to tam.
Btw, viem, že pritiahnuté za vlasy, ale teda keby tam teraz to auto stalo co ja viem pol roka vkuse tak co?
Pýtala som sa kamarátky, ktorá kupovala novostavbu, ona ma parkovacie miesto normalne na LV, označené číslom. Cize toto je pruser developera. Za mna by to mal riešiť on a nie ze nevie. Porad sa s právnikom ako to riešiť.

@lienka.7 presne tak, developer si poumýval ruky a nerieši to

ravehami
26. máj 2025

Jak ti moze nepomoct? Tu zabranu ti niekto pokazde odtrhne alebo zrazi? Alebo ako? Sak my sme tam mali zabranu (nie na dialkove) a ak ju dakdo supol dole tak si aj auto znicil..ale teda uz mame znacenie nastastie, vybavili sme si..ale teda ano dobre hovori policajt, musis to mat ofiko..krizik ma “odstrasenie” neznalych sa da dat ale proste bez osadenej znacky je to na prd :(…skus dat inu zabranu ako tu na baterky ak ti tu vedia sklopit

Strana
z6