Riešili ste kyberšikanu cez políciu?

30. nov 2022

Ahojte.

Riešil tu už niekto Kyberšikanu cez políciu?
Príklad: zverejnenie súkromnej správy s menom, fotkou verejne bez súhlasu. Plus následne ohováranie a urážanie osoby. Dá sa nejako brániť?

Ďakujem

liloastitch
30. nov 2022

No, podľa mňa to bude skôr strata času,ale vyskúšala by som. Neviem síce aký výsledok očakávaš, ale možno sa daná osoba aspoň zľakne. Ja som dlho predlho riešila nebezpečné prenasledovanie a bolo to veľmi obtiažne niečo vôbec dotiahnuť.

maranco
30. nov 2022

O čom bola tá súkromná správa?
Videl som zverejnenú správu s menom, profilovou fotkou kde zverejnená osoba nadáva a vyhráža sa. Príjemca už stratil nervy tak to "dal vonku".

autor
30. nov 2022

@maranco nie v tej správe sa nikto nevyhraza ani nenadava, len vraví svoj pohľad na voľby. V súkromnej správe a ta správa je “vycapena” na nástenke obce, neviem ci administrátori spia, ale pod príspevkom je spustená kritika a ohováranie na danú osobu…podľa mna nepravom…chcem tej pani pomôcť riešiť to. Každý má právo voliť koho chce a nikto si nezaslúži takú kritiku a ohováranie

majkabambulik
30. nov 2022

posielam ti linku GDPR musi dodrziavat aj samosprava teda obec, - urob si dokaz-co najviac dokazov, bez dokazov budes odbita, oni to rychlo stiahnu z webstranky, takze urob dokazy kolko dni to tam viselo, kolko navstev mala web stranka obce a pod. https://gdpr-slovensko.sk/co-znamena-ochrana-os... Policia musi prijat kazde trestne oznamenie a zaoberat sa s nim.https://www.mzv.sk/ochrana-osobnych-udajov Napis do skupinky Pravne poradenstvo tu na MK, su tam pravnicky na materskej, ktore budu vediet viac poradit. Je to od teba slachetne pomoct nevinnemu cloveku a drzime ti palce, mas dobry skutok.

autor
30. nov 2022

@majkabambulik ďakujem krasne. Akurát v nedeľu sa menili starostovia, nová starostka za starého a ešte tieto náležitosti ako fb nemajú poriešený som zistila, preto tam nikto nereaguje… aj keď to zajtra vymažú. Ja nechcem “škodiť” obci, skôr tomu používateľovi, čo to pridal. To pridal na nástenku niekto konkrétny,
nie obec.

autor
30. nov 2022

@majkabambulik vlastne ani jemu nechceme “škodiť”, ale ukazat, ze súkromné správy by mali ostať v súkromí a nebyť použité proti nikomu

majkabambulik
30. nov 2022

Plne chapem, len ako sa hovori, mudremu staci povedat raz a hlupemu a sprostemu ani sto krat.... Inak povedane, kym to takehoto "jednoducheho" cloveka takpovediac neboli tak mu peknymi slovami nevysvetlis hranice, ktore platia pre slusnych a inteligentnych ludi, pretoze v jeho nizkej inteligencii a neschopnosti empatie to nikdy nepochopi.