Našla som svoju fotografiu na Instagrame. Súhlasila som so zverejnením?
Po strihaní si ma kaderníčka odfotila zozadu. S fotením som problém nemala, ale až dnes som zistila, že fotku dala na Instagram ako „pred a po“. O zverejnení sme sa vôbec nebavili.
Berie sa súhlas s odfotením automaticky aj ako súhlas so zverejnením?
a na co by si to inak fotila?
nevidím na tom nič zlé, je to jej práca, do tvare ti tam nevidno ☺️ aj moja kaderníčka bežne pridáva svoju prácu a príspevky “pred a po” sú bežné… ak s tým nesúhlasíš nabudúce jej to normálne povedz
Ved naco ine by robila fotku? Do rodinneho albumu asi tazko
@anonym_autor mňa si tiež fotila kaderníčka a nepýtala sa ma na nič,ale nenašla som to uverejnené.Zrejme neskôr usúdila aj ona,že to dojebala.Ja som to vedela hneď.
Neprežívaj to tak. Aj tak nikoho nezaujimas
@anonym_autor akože riešite fakt hlúposť pokiaľ vám nie je vidno tvár.
Nie, vyhotovenie fotografie a zverejnenie nie je to iste. Mozes suhlasit s vyhotovenim, nemusis suhlasit so zverejnenim. Odovodnenie typu "naco inak by si to fotila" nie je dostacujuce a nie je ani nahradou za tvoj suhlas so zverejnenim. Ale ano, najjednoduchsie je vobec jej nedat suhlas s fotenim, ak nechces byt niekde zverejnena. No po spravnosti by si mala vyziadat suhlas, z ktoreho bude jasne, ze bude tvoja podobizna nie len vyhotovena, ale aj zverejnena.
@anonym_autor Ak Ti nie je vidno tvár, na čo to riešis? Isto sa na fotke spoznas len Ty.
ked sa pyta na odfotenie je mi jasne,ze to chce na svoju stranku ..
Vždy čakám na zverejnenie nových nechtov alebo vlasov 😂 keď ich nepridá mám stres či sú pekne a keď pridá som veľmi spokojná že som vhodná na reklamu 😂
Pýta sa či môže odfotiť, nepýta sa na zverejnenie. Pokiaľ s tým máš problém, nápis jej nech to stiahne.
Istotne sa mala opýtať, či to môže zverejniť. Kaderníčka uverejnením fotografie bez vášho výslovného súhlasu porušila zákon, a to aj v prípade, že vás odfotila len zozadu. Bez vášho výslovného písomného, alebo ústneho súhlasu nesmie fotku nikde zverejniť.
A čo si myslíš, že načo si to fotila, len tak, snáď ti je jasné, že sa chce pochváliť svojou prácou, ak to nevidno ksicht tak absolútne nechápem o čo ti ide
keby ja som tá kaderníčka, už by som ti nikdy účes znovanerobila 😅 neviem, čo ťa tak vytáča, veď ti ksicht nevidno. Niektorým už z toho GDPR riadne hrabe, hlavne, že si berú telefón aj na wc a sú registrovaní na všeliakých socialnych sieťach. Keby tí len vedeli, prečo sú tie siete zadarmo 🤯

@anonym_autor Bežne sa nás pýta, keď robí dcére vlasy. Nám to problém nerobí a je nám jasné, že keď chcú foto, chcú ju na svoju reklamu.
Spozná ta niekto zozadu? Prečo ti to vadí?