icon

Našla som svoju fotografiu na Instagrame. Súhlasila som so zverejnením?

Včera o 16:00

Po strihaní si ma kaderníčka odfotila zozadu. S fotením som problém nemala, ale až dnes som zistila, že fotku dala na Instagram ako „pred a po“. O zverejnení sme sa vôbec nebavili.

Berie sa súhlas s odfotením automaticky aj ako súhlas so zverejnením?

abbey1
Včera o 16:04

@anonym_autor Bežne sa nás pýta, keď robí dcére vlasy. Nám to problém nerobí a je nám jasné, že keď chcú foto, chcú ju na svoju reklamu.
Spozná ta niekto zozadu? Prečo ti to vadí?

anonym_b8e869
Včera o 16:05

a na co by si to inak fotila?

t1nusa
Včera o 16:27

nevidím na tom nič zlé, je to jej práca, do tvare ti tam nevidno ☺️ aj moja kaderníčka bežne pridáva svoju prácu a príspevky “pred a po” sú bežné… ak s tým nesúhlasíš nabudúce jej to normálne povedz

stellarstar
Včera o 16:28

Je tam aj tvoj ksicht? Veď keď ťa už fotila si mala otvoriť ústa

anonym_7a7ea0
Včera o 16:28

Ved naco ine by robila fotku? Do rodinneho albumu asi tazko

rozculena
Včera o 16:32

@anonym_autor mňa si tiež fotila kaderníčka a nepýtala sa ma na nič,ale nenašla som to uverejnené.Zrejme neskôr usúdila aj ona,že to dojebala.Ja som to vedela hneď.

anonym_6c61f9
Včera o 16:33

Neprežívaj to tak. Aj tak nikoho nezaujimas

anonym_d1f3e9
Včera o 16:38

@anonym_autor akože riešite fakt hlúposť pokiaľ vám nie je vidno tvár.

anonym_7d6700
Včera o 17:23

Nie, vyhotovenie fotografie a zverejnenie nie je to iste. Mozes suhlasit s vyhotovenim, nemusis suhlasit so zverejnenim. Odovodnenie typu "naco inak by si to fotila" nie je dostacujuce a nie je ani nahradou za tvoj suhlas so zverejnenim. Ale ano, najjednoduchsie je vobec jej nedat suhlas s fotenim, ak nechces byt niekde zverejnena. No po spravnosti by si mala vyziadat suhlas, z ktoreho bude jasne, ze bude tvoja podobizna nie len vyhotovena, ale aj zverejnena.

ankare
Včera o 17:28

@anonym_autor Ak Ti nie je vidno tvár, na čo to riešis? Isto sa na fotke spoznas len Ty.

ivik4
Včera o 17:40

Vsak su to vlasy , nie tvoja tvár 😃
Co riesis

anonym_244f14
Včera o 17:58

ked sa pyta na odfotenie je mi jasne,ze to chce na svoju stranku ..

letter
Včera o 19:30

Vždy čakám na zverejnenie nových nechtov alebo vlasov 😂 keď ich nepridá mám stres či sú pekne a keď pridá som veľmi spokojná že som vhodná na reklamu 😂

letter
Včera o 19:31

Pýta sa či môže odfotiť, nepýta sa na zverejnenie. Pokiaľ s tým máš problém, nápis jej nech to stiahne.

anonym_d28f5b
Včera o 19:43

Istotne sa mala opýtať, či to môže zverejniť. Kaderníčka uverejnením fotografie bez vášho výslovného súhlasu porušila zákon, a to aj v prípade, že vás odfotila len zozadu. Bez vášho výslovného písomného, alebo ústneho súhlasu nesmie fotku nikde zverejniť.

zuzubb007
Včera o 19:48

A čo si myslíš, že načo si to fotila, len tak, snáď ti je jasné, že sa chce pochváliť svojou prácou, ak to nevidno ksicht tak absolútne nechápem o čo ti ide

anonym_03b224
Včera o 21:24

keby ja som tá kaderníčka, už by som ti nikdy účes znovanerobila 😅 neviem, čo ťa tak vytáča, veď ti ksicht nevidno. Niektorým už z toho GDPR riadne hrabe, hlavne, že si berú telefón aj na wc a sú registrovaní na všeliakých socialnych sieťach. Keby tí len vedeli, prečo sú tie siete zadarmo 🤯