icon

Našla som svoju fotografiu na Instagrame. Súhlasila som so zverejnením?

25. júl 2026

Po strihaní si ma kaderníčka odfotila zozadu. S fotením som problém nemala, ale až dnes som zistila, že fotku dala na Instagram ako „pred a po“. O zverejnení sme sa vôbec nebavili.

Berie sa súhlas s odfotením automaticky aj ako súhlas so zverejnením?

abbey1
25. júl 2026

@anonym_autor Bežne sa nás pýta, keď robí dcére vlasy. Nám to problém nerobí a je nám jasné, že keď chcú foto, chcú ju na svoju reklamu.
Spozná ta niekto zozadu? Prečo ti to vadí?

anonym_b8e869
25. júl 2026

a na co by si to inak fotila?

t1nusa
25. júl 2026

nevidím na tom nič zlé, je to jej práca, do tvare ti tam nevidno ☺️ aj moja kaderníčka bežne pridáva svoju prácu a príspevky “pred a po” sú bežné… ak s tým nesúhlasíš nabudúce jej to normálne povedz

stellarstar
25. júl 2026

Je tam aj tvoj ksicht? Veď keď ťa už fotila si mala otvoriť ústa

anonym_7a7ea0
25. júl 2026

Ved naco ine by robila fotku? Do rodinneho albumu asi tazko

rozculena
25. júl 2026

@anonym_autor mňa si tiež fotila kaderníčka a nepýtala sa ma na nič,ale nenašla som to uverejnené.Zrejme neskôr usúdila aj ona,že to dojebala.Ja som to vedela hneď.

anonym_6c61f9
25. júl 2026

Neprežívaj to tak. Aj tak nikoho nezaujimas

anonym_d1f3e9
25. júl 2026

@anonym_autor akože riešite fakt hlúposť pokiaľ vám nie je vidno tvár.

anonym_7d6700
25. júl 2026

Nie, vyhotovenie fotografie a zverejnenie nie je to iste. Mozes suhlasit s vyhotovenim, nemusis suhlasit so zverejnenim. Odovodnenie typu "naco inak by si to fotila" nie je dostacujuce a nie je ani nahradou za tvoj suhlas so zverejnenim. Ale ano, najjednoduchsie je vobec jej nedat suhlas s fotenim, ak nechces byt niekde zverejnena. No po spravnosti by si mala vyziadat suhlas, z ktoreho bude jasne, ze bude tvoja podobizna nie len vyhotovena, ale aj zverejnena.

ankare
25. júl 2026

@anonym_autor Ak Ti nie je vidno tvár, na čo to riešis? Isto sa na fotke spoznas len Ty.

ivik4
25. júl 2026

Vsak su to vlasy , nie tvoja tvár 😃
Co riesis

anonym_244f14
25. júl 2026

ked sa pyta na odfotenie je mi jasne,ze to chce na svoju stranku ..

letter
25. júl 2026

Vždy čakám na zverejnenie nových nechtov alebo vlasov 😂 keď ich nepridá mám stres či sú pekne a keď pridá som veľmi spokojná že som vhodná na reklamu 😂

letter
25. júl 2026

Pýta sa či môže odfotiť, nepýta sa na zverejnenie. Pokiaľ s tým máš problém, nápis jej nech to stiahne.

anonym_d28f5b
25. júl 2026

Istotne sa mala opýtať, či to môže zverejniť. Kaderníčka uverejnením fotografie bez vášho výslovného súhlasu porušila zákon, a to aj v prípade, že vás odfotila len zozadu. Bez vášho výslovného písomného, alebo ústneho súhlasu nesmie fotku nikde zverejniť.

zuzubb007
25. júl 2026

A čo si myslíš, že načo si to fotila, len tak, snáď ti je jasné, že sa chce pochváliť svojou prácou, ak to nevidno ksicht tak absolútne nechápem o čo ti ide

anonym_03b224
25. júl 2026

keby ja som tá kaderníčka, už by som ti nikdy účes znovanerobila 😅 neviem, čo ťa tak vytáča, veď ti ksicht nevidno. Niektorým už z toho GDPR riadne hrabe, hlavne, že si berú telefón aj na wc a sú registrovaní na všeliakých socialnych sieťach. Keby tí len vedeli, prečo sú tie siete zadarmo 🤯

anonym_c0f2d2
26. júl 2026

A prečo ti to vadí, má ti zato zaplatiť?

sense
26. júl 2026

Tak ja pôjdem proti prudu. Mne osobne to normálne nepríde a teda súhlas s odfotenun nie je to isté ako súhlas so zverejnením.
Mňa sa tiež kaderníčka spýtala či môže odfotiť ale hneď aj dodala že fotky nebudú nikde zverejnené, ide len o porovnanie o pred a po pre mňa.
Ja som takto písala jednej žienke ktorú sledujem na insta, že ako je spokojná s jedným shopom ,že som našla jej fotku medzi spokojnými zákaznickami. A ona že v tom obchode nikdy nenakupovali,že foto je kradnuta,že má tie šaty z iného obchodu butiku.
Rada do budúcna nesúhlasiť s fotenim