icon

Riziká vojenskej prípravy

macklemore
24. apr 2018

Možno ste už zachytili správu že za absolvovanie dobrovoľnej vojenskej prípravy sa dá zarobiť cez 1000€ .

Bol ste niekto na nej ?

Hrozia tam nejake riziká ?

Čo to znamená zaradenie do záloh ?

Vďaka

Strana
z2
kubkovamama
25. apr 2018

Stráca sa nit v tejto téme..alebo len ja nechápem čo vlastne autor chce počuť. ?

lubik87
25. apr 2018

@sendy1977ano o Tom hovorím 🙂 dá sa to každý rok do 31.1 myslím 🙂

jamabe
25. apr 2018

@kubkovamama tiež mi je záhadou, kvôli čomu chce niekto absolvovať vojenskú prípravu, keď reálne s armádou nechce mať nič.. To je načo dobré? 😒 Tie peniaze mi až také úžasné neprídu...

sendy1977
25. apr 2018

@lubik87 tak aj jeho sa týka branná povinnosť, len by nebojoval v prvej línii.

lubik87
25. apr 2018

@kubkovamama haha ale sme to so

@sendy1977 roztočili :D ja už končím lebo točíme to isté :D

sendy1977
25. apr 2018

@lubik87 aj ja končím 🙂 branná povinnosť a odopretie výkonu mimoriadnej služby nie je to isté😉

rawmamka
26. apr 2018

@macklemore Asi najlepšie urobíš, keď sa budeš priamo informovať v najbližšom regrutačnom stredisku, zisti si rovno aj koľko kilometrov budeš musieť každý deň zabehať a pod., pretože tam je program od rána do večera, aby si to fyzicky zvládala a začala si naberať kondičku už teraz. A ak tam chceš ísť len kvôli peniazom, tak je to riadna blbosť, pretože už za vykladanie tovaru v Tescu môžeš zarobiť mesačne viac ako príspevok od armády - za každý týždeň tam zarobíš 100 eur a to je teda fest málo + nemôžeš nikam ísť, si tam ako vo väzení, zatiaľčo napr. v tom Tescu si odrobíš svoje a padla 🙂.

majkeel
26. apr 2018

Este je tu jedna vec. Aj za zakl.vojenskej sluzby sa stavali smrtelne nehody (vybuchla municia, chalan spadol pod tank, relativne nedavno spadlo lietadlo, niekto spadol z vrtulnika pri zlanovani a zomrel,...) a 5% straty v mieri su akceptovatelne.
Na druhej strane by sa podobna priprava mala riesit formou 2-3 tyzdnov na strednej skole - ovladanie zbrani, strelby, kondicia, taktika. Ako kedysi branna vychova.

missguerlain
26. apr 2018

@majkeel 2-3 tyzdne vycvik v ovladani zbrani, v strelbe...na strednej skole? To ako vazne? Pri dnesnej mladezi...?😅

majkeel
26. apr 2018

@missguerlain Je zaujimave, ako kazda generacia povazuje mladez za horsiu ako za jej cias. 🙂
Nepodporujem navrat vojenciny, ale predmety ci tabory typu branna vychova, skauti by sa deckam zisli viac ako sediet stale nad mobilom.

missguerlain
26. apr 2018

@majkeel Ja som nikde neporovnavala dnesnu mladez s predchadzajucimi generaciami. To je len tvoja dedukcia. Nikde netvrdim, ze mladez za 'mojich cias' (co zase nebolo tak davno😉) bola lepsia. Tiez by som mohla povedat, ze ty teraz menis svoje vyjadrenia pretoze 'vycvik v ovladani zbrani a strelba' vs. 'branna vychova, skauti' tiez nie je to iste 😉
Ja si len myslim, ze dnesne decka su daleko viac vystavene vnimaniu nasilia - v telke akcne filmy, strielacky vo videohrach, volne dostupne videa s popravami na internete, atd.

januus
Autor odpoveď zmazal
hefo
25. jan 2022

@majkeel Staznosti na mladez sa zachovali uz zo stareho Egypta, tak keby to bola pravda, asi by vtedajsie generacie museli byt nejaki nadludia 😉

Strana
z2