Robí niekto teraz vodičský preukaz?
Ahojte. Plánuje niekto začať kurz ešte tento rok? Prihlásila som sa už do autoškoly. Vyplnila prihlášku, zaplatila za lekársku prehliadku a odoslala papiere. Avšak, dozvedela som sa, že v mojej autoškole (a asi v každej) už testy budú po novom🙈 keďže končiť budem v januári a zmena má byť od 1.1.2023. Myslela som, že to platí pre žiakov ktorí sa prihlásia AŽ po Novom roku, ale už sa to dotýka aj nás, ktorí začneme na jeseň. Otázky majú byť ťažšie, z 27 na 40otazok a má byť ich aj viac čo sa týka výbavy auta a pod. Aké to nevedia ešte presne ani inštruktori🤷♀️ ale vraj nám to určite dajú počas kurzu včas vedieť aby sme sa pripravili. Len ma to vystrašilo, či vôbec tou teóriou prejdem😏 a nevyhodím zbytočne 870€. Ak je tu niekto, kto sa tiež už prihlásil alebo sa plánuje, prosím dajte vedieť 🙂✌ ďakujem
@adka176 ahoj, vies mi poslat prosim tu apku? 🙏 a ten informacny system?
Dakujem krasne
@nikol_l myslím,že testy spraviť je najmenší problém ..skôr ta jazda býva problém....pokiaľ nebudú zverejnené nové testy...tak máš na dokončenie vodičáku myslím že rok....čiže si môžeš počkať kým budú zverejnené a na prípadnú ďalšiu skúšku sa prihlásiš,keď uznas za vhodné....ale naozaj 80-90% otázok býva logických podľa mňa.... otázky niesu ťažké, zbytok sa treba naučiť,rozmery,vzdialenosti atď...,značky sa nejak nemenili viac ako polovicu iste poznáš,pár sa ich naučíš,krizovatky si tiež v celku jednoduché,tiež sa na nich logicky príst....na testoch nebývajú žiadne chytáky ani nič podobné ...pretože je to tak a bodka...tam sa nedá nejak špekulovať.....testov sa netreba vôbec báť to je malina oproti jazde...
@anonymous87 cez obchod play napíšeš autoškola testy a podobné aplikácie sú na dopravné značky...
Keď sme písali v autoškole skúšobné testy tak presne sedeli s touto aplikáciou ... takže učím sa len toto ....a o tom informačnom systéme vám ešte buď povedia alebo povedali, lebo už všetko ide cez to ...tam evidujú tvoje hodiny teórie, teda tvoju účasť na nich a tam je celá teória a plus testy...tie sú trochu ťažšie ako v aplikácii ale robím ich tak že si prečítam alebo aj nechám otvorenú teóriu a pomáham si ňou...my sme takto povinne museli urobiť dva testy doma cez ten systém inak by nás nepripustili k jazdácm....ale ako vravím dá sa to tak, že to máš na jednej strane otvorené a na druhej stránke robíš test....do toho informačného systému ťa musia v autoškole registrovať a poslať heslá, aby si sa k tomu mohla dostať...
@kallanchoe Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ukludnila ma a poprave mi toto povedalo asi 95% známych. Čiže úplne súhlasím. Zákony sa tiež nejak extra nemenili, značky väčšinu poznám a jednoducho keď človek chce a má trochu aj "sedliackeho" rozumu a zdravej logiky, tak sa dá s prehľadom nato pripraviť a naučiť. A ano, je tam odklad max. Rok keby človek požiada. Ja ale určite nechcem to naťahovať lebo zabudnem aj čo viem. Viem aké náročné to mali ľudia čo robili počas covidu. Nechcem nič prerušovať pokým by to nebolo že veľmi nutné.🙂🙂 a jazdy no, to už uvidím ako pôjdem. Niekto mi povie že pohoda a čakal oveľa niečo horšie, niekomu ide horšie parkovanie, niekto je úplne vystresovany na križovatkách. Je to rôzne🙂 ja sa celkom aj teším a je to hlavne výzva, verím si.🙂
@nikol_l neboj sa dáš to v pohode....áno stačí trocha sedliackeho rozumu,odporúčam zaplatiť si apku na testy a robiť ich dookola,tam si vieš označiť tie ktoré si váhala,alebo tipovala..a potom robíš len tie otázky ktoré si niesi istá,alebo si nevedela....a tak dokola....mne apka.pomohla veľmi.... Ja som bola total vystresovaná za volantom,ja som ani šoférovať nechcela ale musela,takže keď.chces už máš veľku výhodu
..do šoférovania som išla úplne s odporom a.strachom....ked som to spravila ja, tak neboj v pohode dáš....len no stres😉nesoferovala som dlho pre ten strach....pred asi 4 mesiacmi som konečne sadla za volant,aj keď automat🤷 a naučila som sa to konečne....teraz jazdím denne po veľkom meste,aj na výlety s deťmi...v pohode aj strach odišiel😂
@kallanchoe zaplatiť appku? A akú? Ako sa volá prosím ťa? Ja si robím testy teraz na soferuj.sk a ešte na autoskola 2022 tam je aj teória vysvetlená a potom testy z legislatívy, znaciek aj križovatiek🙂 tiež mi ukáže, že ktoré som mala zle a ktoré sú správne odpovede a testy sa dajú aj opakovať. Joj, už nech tiež brázdim cesty bez strachu😩😂
@kallanchoe Áno, automat som počula ze je jednoduchší. Ale skúšky sú lepšie si robiť na manuál, prejsť môžeš potom keď chce na automat v pohode ale naopak nie, jedine si ďalší kurz zaplatiť na automat. Ale vraj sa aj viac kazia autá s automatom a samozrejme sú drahšie no😏🤷♀️
@nikol_l NIe je pravda, ze treba dalsi kurz na automat ak ma niekto vynimku a spravil kurz-skusku na automate. Naberu prax a skusenosti a potom mozu kedykolvek poziadat o preskusane na menuale. Nerobi sa nanovo teoria ani sa nepise test. Len idete predviest pred skusobneho komisara, ze zvladate manual na kuzelkach a jazdach v meste. Kolok stoji 16,50 a kondicne jazdy na manuale podla potreby - kto kolko chce.
Vela ludom pomaha spravit na automate a potom prejst neskor na manual.
@nikol_l Nove testy sa presuvaju na april 2023, lebo nie vsade na Slovensku maju vybavene miestnosti s technikou. Po novom bude narocnejsie v tom, ze nahodne vyberie otazky, ale vacsina otazok ma byt tak ako bolo aj doteraz v papierovych. Pribudnu nove okruhy otazok, ale bude dostupny na strankach ministerstva aplikacia na simulaciu.
Do statneho systemu jiscd sa da prihlasit len ak ste uz zacali kurz a autoskola tam zadala vas email, kde si viete sledovat vycvik a jazdy.
Ahojte prosim vas mam pred skuskami na VP viete mi poradit apku ktora je totozna s testami . Dakujem 🙂
Nech sa paci:
https://www.minv.sk/?test-pcp-test
@duunlo dakujem
Dakujem za rady , napokon to nebolo ani niako tazke pripravovala som sa 3tt a zvladla na prvy krat vsetko . Takze kto rozmisla ci zacat zamna ano .
Ps : dala som to popri 3 detoch a praci bez manzela kedze pracuje v zahranici.

Ja končím tesne v decembri...ak ich neurobím v decembri tak vraj po novom v januári a špeciálne sa na to nepripravujem ... mám aplikáciu v ktorej si dookola robím testy, učím sa značky.... čítam zákony...bola som na všetkých hodinách teórie... robím si testy a hodiny v tom informačnom systéme.... takže nemyslím si že by tam išlo byť niečo úúúplne iné.... pokiaľ sa vieš učiť a berieš to zodpovedne, tak nie je prečo stresovať.....ja sa skôr obávam jazdy...u nás stačí, že sa nepozrieš do spätného zrkadla a letíš....