Robia toto aj vaši muži??!
Rano už o 8(ano je to pre nas skore rano, chodievame teraz spat o 3) buntošila svokra ze ci mozu prist pod okno a ci jej vyhodime antibiotika co som ja brala na zapal pluc ale este mi ich par ostalo, že svokor ma silny kašel ,tak som hneď začala zo strachu o svokra alebo proste ozval sa zdravy rozum ze co to je za vymysel je to nezodpovedne a nebezpecne on si nemoze naordinovat lieky ake on chce este ktomu ATB iba koli kašlu! samozrejme som vyšla ztoho ako uplny idiot on zacal trieskat nadavat jak chora vrana zvozil ma pod ciernu zem ze od rana ho ničim mojimi mudrosťami , tak ticha domacnosť od rana ani slovo sme neprehovorili a nakoniec on zavola mame, ze nech ich otec neberie ze to je zase len jeden z ich debilnych napadov ze to nemoze brat iba tak? Ale samozrejme je dalej urazeny a nebavi sa somnou lebo som sa hrala na mudru.. logika? 😂😂
ak ste spolu už dlho doma, tak asi ponorka, moj tiež nemá rád, ked ordinujem celej rodine a nechce sa mi s každým soplíkom behať k doktorke s deťmi, ale tak ja mám prehľad o liekoch a viem, čo im možem dať a on by hned bežal k dr. s každou kravinou, no chlapi
len tak mimo: ako je mozne, ze sa ti zvysili antiobiotika? vzdy sa musia dobrat vsetky, potom sa necudujme, ze je tu rezistencia, je to od teba nezodpovedne
@duracellko nieje to odomna nezodpovedne boli to antibiotika pre tehotnu kde bolo 30 tabliet a mne ich dr predpisala na 5 dni. Niesom debil.
@duracellko presne toto som chcela napisat🙊
@janinka007 ano ved jasne zase treba byt najmudrejsi bez toho aby som citala 😂😂
vsetkozaleziod toho akym sposobom si to muzovi povedala... mnohe zacnuvrieskat a byt mudre , bavia sa s muzom ako s nezodpovednym deckom a potom sa cuduju ze to ma vysledok aky ma.. vsetko sa da v klude vysvetlit bez hadok etc... takze ak si bola kludna , nehukala si a bavila si sa s nim ako s normalnym clovekom bez zvysenia hlasu tak potom to od muza pekne nebolo .. ale ak to bol priklad hysterickej zenskej co ma vzdy a vo vsetkom pravdu a musi to dat nahlas pociit tak sa muzovi necudujem ..
@syslik81 nie normalne som mu to praveze vyvsvetlila. Ma choreho otca tak mi to prislo proste hlupe.. aj ked niesu to silne atb ale predsa su to atb a hovorim vyssie ze mne ich dala dr iba na 5 dni tym padom este par tabletiek mi ostalo mna skor zarazilo ze vidi ze som sa strachovala o jeho otca a ajtka zomna urobil kravu .. ved ja som mu to nepovedala preto ze som lakoma mu dat tie tabletjy 😁
@duracellko mne tiez nedavno zvysili antibiotika. Malo som predpisane 2 balenia, ale uzivat som mala 2xdenne 1 tabletu 7 dni. V kazdom baleni 10 tabliet, takze mi logicky ostalo 6 tabliet. Nie vzdy su k dispozicii balenia s poctom tabliet tak, ako predpisal lekar.
kazdy sa uci z vlastnych chyb, ked chce brat, nech ich bere, zbytocne si minas energiu..zvolni tempo a nechaj druhych rozhodovat za seba, aj keby to nemalo byt spravne rozhodnutie, ak ta to samozrejme nejako neohrozuje. ludia su nepoucitelni, cest vynimkam
@brita7777 za dobrotu na žobrotu 😋😋😍
presne som to mala na jazyku
V prvom rade je úplná hlúposť dávať niekomu ATB, ktoré iný človek užíval, len preto, že sú to ATB. Čiže v tom máš úplne pravdu. Ďalej kašeľ ma x príčin, ak je vírusovy, tam vôbec nepomôžu, ešte mozu pohorsit. Zrejme muž bol zobudeny náhle, tak vybuchol, bez podstatneho dôvodu. Prekvapilo ma však, že chodíte spat o tretej, tak zrejme aj z toho ste obaja viac nervózni, keďže tipujem, že ste nevyspati. Aj keby človek spal do poludnia, nenahradí sa normálny spánok povedzme od 22.00.cize ja, ten konflikt pripisujem takej momentálnej precitlivenosti oboch.
@jaskolka Skoro polovica populácie sú nočné sovy, sú už na toto aj výskumy. Nie každý má najhodnotnejší spánok pred polnocou.
@jaskolka
@zuzanalila20 my sme praveze zvykli o 10 uz spat ale sa nam pretocil rezim odkedy nechodi do roboty
@zuzanalila20 to je v poriadku, ale zase o tretej ísť spať, to už je hádam trochu veľa aj na nočnú sovu 🙂
@jaskolka nie kazdy chodi spavat o 22,00...ja dlhe roky pred 1 rano nedokazem zaspat..a ver tomu, ze mam plnohodnotny spanok
@erikavesela to bol príklad iba. Neznamená, že každý má presne o 22.00 ľahnúť, len skrátka že o tretej už ozaj môže byť neskoro, keď autorka aj sama pise, že boli zvyknutí spať ísť skôr.
@duracellko ked ti predpisu brat lieky napr. 10 dni a tabliet je tam viac ako na 10 dni, tak ti zvysia.
Ty ich akoze zjes vsetky, len preto, ze ich tolko bolo v krabicke?
Nie, moj manzel mi to nerobi a bola by som zhrozena, keby ano. Bud je z niecoho extra frustrovany a nepovie ti to alebo je cisto blba povaha
Všetci sú nervozni teraz😊je to úplná hlupost, aby si svokor naordinoval ATB svojvoľne koľko dní ich bude brat?ak je chorý nech ide k lekárovi.Ved normálne sa ordinuje načo robia ľudia takéto experimenty.
@moonlight1210 mne lekar predpise antibiotikum a balenie ake potrebujem, take si vyzdvihnem v lekarni. tieto predpisy liekov 5 z 30 kusov, a pod. ma udivuju, a tiez to povazujem za nezodpovedne a za plytvanie. inak, zapal pluc lieceny iba 5 dni ? nespotrebovane lieky si vratila do lekarne?
@duracellko balenia su standardizovane vyrobcom, lekar s tym nic neurobi, ani lekarnik, ani pacient. Zvycajne su navrhnute tak, aby +/- pokryli jeden spriemerovany cyklus liecby, na ktoru su hlavne urcene (ale nie vzdy je jeden liek na jednu chorobu, skor naopak. Takze pri niektorych liecbach je ich v krabicke zbytocne vela, pri inych liecbach sa zas dava baleni viac). Liecba navyse standardizovana nie je, zavisi od stavu pacienta. Riesenim by mohlo byt balit tablety jednotlivo. Ale aj to ma svoje uskalia.
Co sa tyka jej choroby, nemame tu jej kartu. Bez toho sa mozeme o pravdepodobnost zapalu pluc dohadovat ako ucenci o vyklad talmudu.
Nespotrebovane balenia nosim do lekarne cca raz za pol roka, ked robim v lekarnicke reviziu. Takze mam doma aj nespotrebovane balenia atb. Su ulozene bezpecne.
Autorkin muz, ak nemavaju doma taketo skriepky casto, bol v to rano zrejme len nevyspaty, a preto nervozny a podrazdeny. A jej rozoberanie, aky je to nerozum, mu liezlo na nervy.
Ze mala pravdu, uznal tym telefonatom mame. Aj ked by si radsej asi dal nohu odhryznut, akoby to priznal.
(Alebo sa medzicasom udobrili a on to uz uznal.)
Inak - ak ma kasel tak moze mat corona virus a ATB nepomozu, akurat to uz mate vsetci
@fokuska jednoducho zhrnuty normalny zdravy vyspely vztah.
Žiadna.. Ak sa s tebou takto rozpráva bežne- a často- ukáž mu, že by si vedela existovať aj bez neho, ak je to ponorková choroba- vyžeň ho do lesa schladiť si hlavu.. Inak neviem, už len rozhovor na telo..
To akože prečo sa takto chová? Toto keby môj robil, tak asi by som sa ho opýtala či je OK? Ja nie som jeho dieťa aby ma poúčal, karhať, hučal po mne a duplom ešte aby mi rozkazoval alebo niečo.
@alexandra2010 Mam pocit, ze v dnes eh dobe velka rarita. Pritom by to malo byt uplne prirodzene a normalne 🤷♀️
@fokuska Bohuzial sa davaju dokopy este deti, nevyzrete osobnosti, beru so sebou bloky a traumy svojich rodicov a spravaju sa urazene a ostanu na tej urovni. Potom urobia deti a ide retaz dalej. Smutne.
@duracellko presne tak ako pises...a atb by sa mali predpisovat na zaklade k+c cize na zaklade vysrtrenia kultivacie a citlivosti...tiez som.sa nestretla iba s tym ze sa daju atb len na pocty dni kedy ich potrebujes...

Nie manzel netrieska a nenadava ani ma nezvozi pod ciernu zem.
Rovnako ani ja jeho. Vychadzame spolu ako normalni rovnocenni ludia a mame k sebe nejaku uctu.