Robili ste si pedagogické minimum?
Potrebujem poradit ci sa to robi na vyske, ci ako pomaturitne studium, kolko rokov sa to studuje a ci mozem potom ucit aj na základke? Ja mam vystudovany odbor pedagogika na UKF v Nitre, magister, a kedze je to dost vseobecny odbor , tak sa pozeram po niecom co este dostudovat aby som mohla ucit na 1. stupni ZŠ, ak by to bol možne.
dakujem krasne za rady🙂
ahojte ja idem do BB na DPS - pedag. minimum mam piaty rocnik na UMB odbor preklad. a tlmoc. jazyky madarcina a slovencina. a chcem popri prekladat. prace este ucit tieto jazyky a to by som mohla na 2. stupni ZS a na SS. aspon mi to tak bolo povedane. neide niekto od sept. ? ak ano tak ozvite sa mi do IP. dakujem
Ahoj chcem sa spýtať, že ak mám ukončené štúdium 1. stupňa na vysokej škole, teda mam len Bc. v odbore taliansky jazyk a keby si spravím pedagogické minimum a plus štátnicu v jazykovke mohla by som robiť učiteľku talianskeho jazyka na strednej škole?
@siuzii111 pedagigicke minimum si môžes urobiť len súbežne počas štúdia na mgr. stupni, alebo ak máš už ukončený II. stupeň. Samotná štátnica z jazykovky neznamená, že môžeš rovno učiť. Samozrejme, záleží na riaditeľovi školy, aké má možnosti vo výbere učiteľov. Môže sa stať, že ťa zamestná, a budeš môcť učiť aj s len bc. stupňom + štátnicou z jazykovky.
ahojte chcem sa opýtať, mam ukončené Ing. štúdium - všeobecný manažment na EUBA - môžem už učiť ekonomické predmety na obchodnej akadémii alebo tiež musím absolvovať pedagogické minimum na EUBA?
dakujem
@elin20 Ahoj, vidim, ze tu radis zenam... neporadila by si aj mne? Ja mam vystudovanu psychologiu (neucitelsky smer), momentalne som na materskej (este mi ostavaju 2roky) a chcela by som ich nejako vyuzit. Mam silny pocit, ze sa ako psychologicka na trhu prace neuplatim a premyslam, ze by som skusila nieco v ramci pedagogiky... laka ma MS. Kebyze som chcela studovat v Levoci, mozem aj ja len tie 2 roky, co si spominala tu babam?
@trdelino Ahoj,ja som podobny pripad,ako Ty:}tiez som psychologicka ,ale som uz po rodicovskej dovolenke a mozem ti povedat,ze rozmyslas dobre,preto hoci sme v hlavnom meste,je neskutocne tazke najst si pracu v odbore,ovela tazsie,ako bolo pred cca 7 rokmi.Na jedno miesto napriklad v poradni dostanu aj 100 ziadosti o prijatie.Takze urcite skusaj aj ine moznosti.bohuzial,nas psychologov je uz na Sk vela,trh je preplneny....:{ pracu som si sice nakoniec nasla,ale boli to muky .
pozerala som
@elin20 ahoj,chcem sa spytat,pises,ze skusky su len talentove,ale pozerala som podmienky prijatia a su tam normalne prijimacky slovencina,matematika,vytvarna,telesna...nevies teda,ako to je?z
@zuzinabila su aj talentove + test z M , Sj a Tv
@zuzinabila zabudla som bola aj Vv ale to sme mali doma nakreslit a odovzdat to tam, ono to len tak hrozne vyzera ale nebolo to narocne 🙂
@bibuska22 nie,lebo pedagogicke minimum sa robi,len ak mate absolvovane magisterske studium,nielen bakalarske
@zuzinabila
@elin20 dakujem.a co sa tyka telesnej vychovy?a matika a slovencina sa da zvladnut aj samostudiom?z gymnazia si uz toho vela nepamatam.a na vyske sme nemali vobec tieto predmety.vdaka
@elin20 este by som sa Ta chcela spytat,Ty tam uz aj studujes?v externej forme ako prebieha telesna vychova?to si neviem predstavit:}
@zuzinabila ja mam 2.2 uz statnice (jednu cast), Tv iba prednasky....ziadna prax, isla som na skusky a na nic som sa nepripravovala iba na talentove, M, Sj a Tv su formou testu, kruzkujes sem tam daco dopises, alebo odpises od spolusediacej 😉
@zuzinabila tak som rada, ze aspon ty si si nasla uplatnenie 🙂 ja zijem na vychode a tu niet normalnej roboty pomaly asi v ziadnom odbore... 😖 aj ked romov je tu pozehnane... no lenze, ked uz sa najde nejake volne miesto, vsetko len po znamostiach.... 😠
@trdelino to verim,ze to mas tazke:{ani v Ba to nie je ziadna vyhra,tiez to funguje cez znamosti,ja som si hladala intenzivne pracu 2 mesiace ale sem-tam som posielala inzeraty uz 8 mesiacov a az potom som nasla.
@zuzinabila ale stalo to za to 🙂 nakoniec robis vytuzenu pracu, ktora ta verim naplna.... a v akom smere pracujes konkretne?
@trdelino no,vidis, a nakoniec som aj tak nenasla uplne pracu v odbore:{je to na pomedzi psychologie a pedagogiky,robim s integrovanymi detmi v sukromnej skole...ale nateraz ma to bavi.:}praveze som stale bola v tom,ze mimo Ba to pre psychologov musi byt jednoduchsie a rozmyslali sme aj o tom,ze casom sa prestahujeme z BA,ale ako vidim,z toho co pises,tak to tak asi nie je:{
@elin20 dakujem pekne za vsetky odpovede:}
@trdelino staci sa naucit jednu pesnicku uplne jednoduchu na klaviri alebo flaute, urcite by si niekoho nasla kto by ta to naucil, mne sa to hovori ked som chodila na spgs a tam sme mali nastroj, ale nie je to tazke, staci cvicit, keby si prisla do snv alebo LE ja by som ta naucila 😉
@elin20 sestra chodi na klavir, ale zatial len 2. rok, ale nieco uz zahrat vie (Pre Elisku zvlada celkom pekne), tak mne mozno postaci Kohutik jarabi 😀 Aj SNV aj LE je odo mna viac ako hodinu cesta autom... Keby si bola blizsie, nevaha 😉 musim sa pevno rozhodnut ci do toho ist alebo nie... a skusky z ostatnych predmetov boli tazke? neviem si predstavit co by sa ma tak mohli opytat...
@zuzinabila no ja by som na Vasom mieste z BA nesla prec... resp. na vychod urcite nie! A ty kedze vlastne robis s integrovanymi detmi v skole, robila si si nieco naviac okrem studia psychologie? ci to moze robit aj absolvent psychologie? Mozno sa pytam ako hlupa, sak to by som asi mala vediet, ci take nieco mozem vediet... ale este som sa s tym nestretla, zeby niekto z mojich spoluziakov nieco take robil... lebo zvacsa pracuju bud v DD alebo v uplne inom odbore...pripadne si este len robia absolventsku prax...
@trdelino ano,mas pravdu,v statnej skole musis mat pedagogicke minimum,ale sukromne skoly to maju volnejsie,takze prijmu,koho si vyberu.rovnako je to so skolkami,v statnej mi vzdy povedali,ze nemam prislusne vzdelanie-teda pedagogicke.ale v sukromnych mi bez problemov ponukli miesto.

@bibuska22 pedagog. min. neodporucam, z toho nic nebudete mat.....mozete učit předmět z kt. ste mali statnicu...napr. Psycho. ale iba na strednych skolach....ja som nemalá napr. zo ps my sme mali vsetko spolu zhrnute...nic moc....cize lepsie je ist na 2 roky na Mgr. do Ruzomberku alebo LE a mozete učit v MS a 1-4. Skusky sú talentove....ale daju zvladnut 🙂