Robili ste si pedagogické minimum?
Potrebujem poradit ci sa to robi na vyske, ci ako pomaturitne studium, kolko rokov sa to studuje a ci mozem potom ucit aj na základke? Ja mam vystudovany odbor pedagogika na UKF v Nitre, magister, a kedze je to dost vseobecny odbor , tak sa pozeram po niecom co este dostudovat aby som mohla ucit na 1. stupni ZŠ, ak by to bol možne.
dakujem krasne za rady🙂
@elin20 ďakujem veľmi pekne za odpoveď, skúsim tam zavolať na štúdijné, tie diferenčné skúšky by som hádam zvládla 🙂 🙂 🙂
@margaretka ďakujem aj tebe za radu, chcela som si robiť pedag.minimum, ale s malými deťmi by ma to bavilo viac. Chcela som ísť na Bc. predškolská a elementárna pedagogika, ale v tejto diskusii som sa dočítala o možnosti ísť rovno na Mgr., ak spravím diferenčné skúšky, čo si myslím, že by som zvládla. Tak ma to potešilo, že je aj takáto možnosť a @elin20 mi to potvrdila. Ešte zavolám na štúdijné, čo všetko treba a buď sa tam dostanem alebo pôjdem na Bc., ale skúsiť to treba 😉
@marmir ahoj mozem sa ta opytat ako si teraz na tom?nasla som diskusiu na mk,chccem ist ucit do dkolky,ale nam vs polnohispodarsku co mi je teda k nicomu asi...musim bud 3 roky bc alebo pomaturitne...mgr sa neda hned...chapem tovtak ok?zistovala som v presive na pedagogickej dakujem
@epipipi som v takej situácii ako ty, mám VŠ - STU a keďže ma to ženie do MŠ dala som sa na štúdium na ďalšiu VŠ na Trnavskú univerzitu - predškolská a elementárna pedagogika, som v 2.ročníku. Kamoška rozmýšľala nad 2-ročným pomaturitným, ale z dlhodobého hľadiska sa mi zdá VŠ bakalársky stupeň lepšia, je to síce o rok dlhšie štúdium, ale predsa je to len vyššie vzdelanie a nikdy nevieš, kedy ho začnú od učiteliek MŠ vyžadovať
Berte to len ako postreh, citala som clanok jednej VS pedagogicky v odbore predskolska a elementarna pedagogika, a popisovala svoju studijnu drahu. Mala od za sebou studium od strednej pedagogickej skoly, Mgr. stupen az po PhD. a vyjadrila sa, ze stredna pedagogicka skola dava tomuto povolaniu najviac. Preco? Pretoze ide po praktických veciach. Na VS je prax vraj az vo vyssich rocnikoch, zatial, co na strednej je to cele brane skor z pohladu praxe.
@grettka je to urciite tak na ss mi to pride tiez take. No ja skor rozmyslam ci sa do toho pustit.maka na teraz 20 mesiacov a ja ju nechcem pripravit o vikendy so mnou...ridinu o cas,mam 32 tiez som na nu cakala dost aby som ju tetaz nechavala vikendy a vecery samu teda nie so mnou ;))))
ahoj elin20 ..viem, ze je to uz stara diskusia, ale chcela by som Ta velmi pekne poprosit o radu....mam ukoncene VS II. stupna ucitelstvo ak. predmetov SJL/DEJ, no velmi by som chcela ucit malé deti- v MŠ alebo 1. st. ZS...aj mne by stacilo urobit si Mgr. stupen ucitelstvo pre primarne vzdelavanie a mozem ucit na 1. stupni? ci ako to je?
@bibi231 staci ti urobit rozsirujuce 2rocne studium bud prepdrimarnej pedagogiky alebo primarneho vzdelavania.....
@dzjanetta pedagogicke minimum sa robi len k vysokej skole......cie nie, musis vystudovat VS prisl. odboru
@dzjanetta na ucenie v skolke staci amturita,a le z Pedagogickej a soc. akademie...cize musis mat pedagogicku strednu (ale aj tak si vsetky ucitelky pomaly dorabaju BC. predskolskej a elementarnej pedagogiky) co viem... s akoukolvek maturitou preboha mozes ist na hocijaku VS, treba len urobit prijimacky samozrejme 😉 ale neviem, co chces robit so socialnou pedagogikou...dobra rada, taky odbor ti bude nanic.....s takym odborom tiez ani ucit.....
ked uz tak si urob VS predskolsku a elementarnu pedagogiku (bC.) - to mozes ucit v MS alebo vychovavatelstvo (na SKD)...ale sito nie soc. pedagogiku!
@dzjanetta to neviem, ja som to nestudovala...popozeraj si konk. fakutly....tusim pedagogicka na UMB v BB ma aj konk. plany na stranke ake su tam predmety....pohaldaj
ja som robila pedagogicke minimum na VS - posledne dva roky - boli to piatky cele dni a koncilo to statnicou - a teraz to co som vystudovala, mozem ucit na SS a myslim ze aj 2 stupen ZS - s pedagogickym minimom myslim ze 1.stupen sa neda
prakticky mi to bolo nanic, ale zaujimali ma tie predmety a mali sme to zadarmo, tak preco nie 🙂
@dzjanetta nie, nemozes!...ona pisala k celkovo k teme, nie tebe.....na pedagogicke minimum musis mat VS!...(ved este aj ona napisala, ze si horibola popri VS...posledne 2 roky....ked mas VS neucitelsky odbor, tak sa da porpi 2 roky dorabat naraz aj pedagogicke minimum.....ale musi to by t k VS) nie k strednej skole s maturitou!
@dzjanetta presne tak. Najskôr som spravila BC na technickej univerzitne a potom počas inžinierskeho štúdia som robila toto pedagogicke. Predmety boli tuším pedagogika, psychologia, didaktika, nejake dejiny...potom nejaká prax. A môžem učiť technické predmety na SS ( napríklad na stavebnej priemyslovke, alebo tuším aj napr na gympli fyziku a pod). Ľahké to nebolo, navyše moja škola sama osebe bola ťažká...ale nebanujem, naučila som sa veľa.
Ale uprimne- robila by som to, iba kebyže nemam žiadnu inú možnosť.
Ahojte, vie mi niekto poradiť? chodila som 9 rokov na klavír a teóriu. Ukončila som záverečnými skúškami, stačí mi spraviť pedagogické minimum, aby som mohla klavír vyučovať napr. v ZUŠ?
Vďaka za Vaše názory a rady 🙂 pekný deň
@sorciera24 veľmi pekne ďakujem, za radu 🙂 nevedela som, že sa dá spraviť aj rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky. ešteže existuje modrý koník a super žienky ;) nech sa Vám darí

@marmir skoly zvyknu presne vyspecifikovat v akom odbore musis mat ukoncene bc. vzdelanie, aby si sa tam mohla prihlasit na mgr. studium. Zvacsa to uvedu, ze treba mat v bc. v pribuznom odbore. Takze najlepsie, ak sa obratis na studijne odd. prislusnej skoly a overis si, ci je to mozne.
Inak ti neostane nic ine, len si urobit bud dvojrocne pomaturitne studium na pedagogickej a socialnej akademii - ucitelstvo pre ms, alebo bc. studium predskolskej pedagogiky na vs.