Robili ste si vodičák po tridsiatke?
Ahojte, robili ste si niektora vodicak takto neskoro?
Ja budem mat 34 tento rok a teda cim dalej tym viac uvazujem, ze idem do toho. Strasne by nam to zjednodusilo zivot. Muz tomu ale nie je velmi nakloneny. Lenze pri dvoch detoch to zacina byt pre mna priam nevyhnutnost. Strasne si nadavam, ze som si ho neurobila hned v 18. Ale strach bol silnejsi. A teda aj moja vyska (153 cm 😂). Lenze teraz uz vidim, ze mi strasne chyba. Len ci nie je uz neskoro 🥺
Vodičak som robila ked som mala 43 a lutujem že tak neskoro ale som rada že mam a neviem si predstavit byt bez neho🙂
@sam2 ahoj, robila som si vo veku 35 rokov a bolo to ok 🙂 myslim ze som sa bala rovnako ako spoluziacky na strednej 😀 urcite si vodicak sprav 🙂
@sam2 Urcite do toho chod.
Ja som zacala robit vodicak ked som mala asi 36 rokov. Tu kde zijem sa robia 3 testy a vsetky som dala na prvy krat. Muz (vtedy priatel) bol tiez proti. Neodradilo ma to.
Mam pred soferovanim velky respekt a nie som najlepsi sofer ale naucila som sa ze ak jazdim v ramci svojich schonosti, citim sa velmi bezpecne.
Skusala som sa naucit manual ale bolo to privelmi komplikovane, preto ti radim ist do automatu.
Skusala som jazdit s muzom a bola to katastrofa. Odporucam niekoho kto ti fandi a chce ta ucit. Mozno to bude zniet sexisticky ale zeny su podla mna lepsie ucitelky jazdenia. Maju viac trpezlivosti a zrozumitelnejsie vysvetluju. Takmer kazdy koho poznam, mi vravel ze ich ucila zena.
Ak ti bude nieco robit problemy, treba to viac trenovat a ak sa da, kludne vynechat to zo svojej jazdy. Ja som napriklad mala velky problem zmenit jazdny pruh v premavke a tak som nikoho nepredbiehala (teda ak to nebol vyslovene konsky povoz). Kludne som isla za pomalym kamionom aj pol hodinu.
@sam2
Ja ti dám ešte jeden extrém, môj kamoš. Urobil si vodičák niekedy v mladosti, ale nejazdil. Potom sa mu rysovala nová práca, kde bol vodičák potrebný, tak si urobil kondičné jazdy ale nakoniec práca nevyšla, tak že nejazdil. Pred rokom ho prepustili, musel si hľadať novú prácu a neostávalo mu nič iné len kúpiť auto a absolvovať kondičné jazdy. Takže vo veku 57 rokov konečne jazdí 😎
A jazdí už aj moja dcéra, čo vodičák spravila na tretí krát. Tak určite choď do toho, to ti odporúčam jednoznačne ako nevodička. Držím palce
@sam2 robila som 42 ročná, predtým som o tom ani neuvažovala, ani neskúšala jazdiť. Občas som si myslela že to nedám, ale už si vychutnávam jazdu 🙂
Šup do toho, nič lepšie ako vedieť šoférovať ti neulahsi život, nikdy nieje neskoro ani v 50tke, moja mamina si to robila tesne pred 40 tkou a akože žiadny rozdiel fujazdi si furt, ešte jedna vec ti mega ušetrí pocit zo šoférovania a to je auto v automate , ja už manuál asi ani neviem šoférovať po rokoch :D
Ja som robila tesne pred 30tkou. Muž má podporoval. Mame lrn jedno dieťa ale už pri tom jednom je to 1000 a 1. Určite do toho chod. Ja som sa brutal bála. Ale dala som to. Mám rešpekt ale nie strach
Ja som si robila kúsok pred 30. Veľmi mi to zjednodušilo život.
Rovno som začala chodiť na kombi a o rok sme mali 7 miestny Ford Galaxy. Čiže som začínala na veľkých autách.
Parkovanie bola celkom sranda. 🙂 ale stálo to za to.
@sam2 Dva dni po 39.som di urobila vodicak ako narodeninovy darcek sebe samej.Nic lepsie sa mi stat nemohlo a som na seba ak pysna za ten uspeh ze som ako zena s teomi detmi,domacnost,povinnosti urobila vodicak lepsie ako o 20 rokov mladsi v mojej skupine.Takze smelo do toho lebo ten pocit slobody stoji za to.Denne urobim do 120 km a rada soferujem.Nemusim ti ani hovorit ze sa mi od strachu prvi mesiac chcelo aj zvracat ale som isla do toho
mňa ešte napadlo či sa dá v tej autoškole vybrať či sa chcete učiť jazdiť na manuále alebo automate.Nevie niekto?
@ell_mala no šak toto nikde som to nenašla preto sa pýtam.Ale pochybujem že tu u nás v ZM bude automat.To skôr v NR ale tam by som sa bála robiť vodičák už duplom.Ja plánujem mať hned auto na automat načo by mi bol manuál.Inak ten automat to sa dá nainštalovať aj do staršieho auta? alebo to musíte kúpiť čisto nové auto už s tým?
Ahoj ja mám 31 tiež idem robiť vodičák manžel záujem oň nemá tak som sa rozhodla že pôjdem ja ale pri 3 deťoch na Viber nemám keďže by nám to určite uľahčilo či už do školy na nakúpi a podobne ..... tiež mám strach ale dúfam že to bude v pohode držím palce taktiež
@liusa82 vacsinou sa uci manual, ak chces automat treba autoskolu vybrat co uci na automate
@sam2 pre mna aktualna tema. Mam 35r. Vodicak som si spravila, ked som mala 19r. Kratko po tom sa nam pokazilo auto, nevlastny brat (jediny sofer v rodine) sa prestahoval, cize uz som nesoferovala.
V pondelok mam prvu kondicnu jazdu, zaludok mam uz teraz stiahnuty. Skusala som soferovat s muzom, ale nejde mi to. Absolutne mi to nejde.
Mame tri deti a bez auta to je pre mna neunosne. Stve ma aj to, ze muz jazdi na sluzobnom a nase sa mi,,vysmieva'' pod oknom. 😕
@eskop môžem sa spýtať, máš automat alebo manuál?
@tinkerbell mala som najprv manuál a teraz už automat
@sam2 robila som ho na 33 ties pri dvoch deťoch a dala som to ale keď chceš tak na čase sa do toho pustiť. A muža by som určite v tom neriešila
@eskop mohla by si mi opísať ako sa ti jazdí na automate? Ja som si nedávno urobila vodičák, jazdím na manuále, ale stále som z toho nejaká vyklepaná.... už mi manžel povedal, že asi budeme musieť kúpiť automat, lebo aj deti potrebujem voziť a som z toho dosť v strese.
@sam2 aj môj muž si robil v takom veku a ja tiež nad tým začínam uvažovať že si budem musieť raz urobiť. Mám 30
@sam2 robila som pred 30tkou....keď som pochopila,že s dvoma deťmi je to nevyhnutnosť....robila som si rýchlokurz keď som bola tehotná s.druhym....skusky som mala asi v 6 mesiaci a pohoda😉....tiež som si povedala teraz alebo nikdy a konečne som sa odhodlala...
@kallanchoe ináč vodičák som spravila ale bola som taká nemožná šoférka ..podľa mňa .....keď som šla jazdiť z mužom ten sa pleskol po čele a povedal nevadí kúpime automat ...inštruktor mi to na jazdách tiež hovoril🤷🤦 ...nedrz to jak varechu,to sa s tým nemiesa....atď.....potom len hovoril ..nevadí ty budeš jazdiť na automate....a tak aj bolo kúpili sme automat....môj neskutočný strach odpadol a jazdim denno denne

A mňa radiť baví ideme nové kupovať a nechcem automat radšej tých pár tisíc miniem inde