Robotický vysávač - skúsenosti

liuka
24. feb 2018

Zienky,tie co mate roboticky vysavac, naozaj je to super pomocnik. Ak mozte nejaky odporucit, tak napiste aj to. Pripadne, mate niektora aj roboticky mop?

tetapetra
24. feb 2018

Máme aj, aj. Za mňa super vec. Máme irobot.

bubibu
24. feb 2018

Aj my mame irobot, a perfektne. Usetri kopu casu

misiatko87
24. feb 2018

Super pomocník irobot mame

vamajka
24. feb 2018

@liuka mame roboticky vysavac XIAOMI za 249eur a svojim vykonom sa vyrovna 700eurovemu irobotovi mame ho 2 mesiace a max. spokojnot

liuka
autor
24. feb 2018

@vamajka ten Xiaomi Mi Vacuum (ta prva generacia). Tiez nad nim uvazujeme

liuka
autor
24. feb 2018

@tetapetra
@bubibu
@misiatko87 konkretne aky irobot mate?

misiatko87
24. feb 2018

782

natalka18
24. feb 2018

Aj my mame xiaomi, velka spokojnost 🙂 pred kupou sme si vyskusali aj irobot, ale s xiaomi sme boli spokojnejsi

yanni
24. feb 2018

My mame ten najnovsi model Roomby a spokojnost velka. Akurat taka rada, nikdy by som nekupovala robot na male plochy t.j. do ca. 150 m2, tiez nie do domov/bytov, kde je vela nabytku.
Ja prakticky uz ani normalne nevysava. Robot mi povysava pri poschodia rozlozene na tri dni plus spodok, kde je obyvacku a hlavne kuchyne este dodatocne jeden krat do tyzdna naviac. Ja povysavam raz za tyzden schody a pod gaucom, kde sa nezmesti. Ale aj tomu gaucu sa da pomoct, ideme menit nozicky za vyssie o jeden cm. Uz su vo vyrobe. Ale mame minimum nabytku a len jeden jediny koberec, ktory uz davno nebol po vysavani taky "nadychany".
Ale ako vravim, na nejaky bytik o rozlohe 70-80 m2 sa to neoplati. My mame 300 m2 obytnej proche plus pivnicu.

yanni
24. feb 2018

@liuka iRobot Roomba 980

veronika426
24. feb 2018

iRobot Roomba mám a spokojnosť 🙂

demetria
24. feb 2018

Mame roombu 880 a velkometrazny dom a vobec nesplnila moje ocakavania. Po pociatocnom nadseni na nu pada prach. Vyhodene peniaze☹.

updatevani
24. feb 2018

My mame neato a je skvely tiez je lacnejsi ako roomba 😊a aj vykonnejsi

yanni
24. feb 2018

@demetria Ake ocakavania nesplna, ak sa smiem spytat? My mame 980 a tiez velky dom takmer bez nabytku a super povysava.

demetria
24. feb 2018

@yanni
S nabytkom problem nie je, skor s plochou izieb a kobercami.
Mame koberce, ktore musim spratat. Roomba si neporadi ani s jednym z nich. Rovnako stolicky za jedalenskym stolom a v kuchyni. A tak mi priprava miestnosti trva presne tak isto dlho, ako povysavanie beznym vysavacom. Dalej - mame tiez cca 300m, ale velke jednotlive izby. Tu najmensiu, spalnu, roomba vysava vyse hodiny. Takze jedno podlazie by mi roombou trvalo vyse 4 hod. Beznym vysavacom mam cely dom hotovy za 30-45 min. Teda nie ja, muz a deti🙂. S obyvackou, ktora ma vyse 45m si roomba neporadi vobec, vzdy ostavaju nepovysavane miesta. Majaky na rozdelenie priestoru nefunguju😉.
Neviem ako 980, ale 880 si casto odvlecie dok a potom kruzi po izbe, kym sa nevybije. Takze uz ju nepustam bez dozoru. S chodbou na hornom podlazi si neporadi vobec. Prebehne cez listu na hrane schodiska a ostane tam visiet. Nespadne, ale nedovysava☹.
Raz za cas ju pustam v spalni a detskych, aby pobehala popod postele, ale vacsinou ju zabudnem dat nabit🙂.

hettinka
24. feb 2018

Mame roboticky vysávač. Najväčšia zbytočnosť v domácnosti, akú mame. Vyhodené peniaze. Uprace vlastne len stred, tak si ja poriadok nepredstavujem. Alebo mu treba najskôr všetko odpratať z cesty, kým to urobím, aj klasicky povysavam.

liuka
autor
24. feb 2018

@hettinka a aky mate? Tiez nam svokra dala taky dost nepouzitelny, sme jej ho pekne vratili

liuka
autor
24. feb 2018

@demetria uf,tak to dobre vediet. Tiez mame tak velku obyvacku a urcite chceme aby to vysavalo tip top,nie je to zrovna najlacnejsia vec

demetria
24. feb 2018

@liuka
Svokra mala starsiu roombu a bola spokojna. Tiez mala velikansku obyvacku spojenu s kuchynou, ale mala svetle podlahy a pustala ju obden. Takze nejake nepovysavane miesta si nevsimla. My mame tmavu orechovu dyhu a presne vidim, kade roomba nesla☹. A pustat ju castejsie ako raz do tyzdna sa mi fakt nechce.

mawisch
24. feb 2018

My mame tiez XIAOMI a sme velmi spokojni. Kvalitne, systematicky povysava, dlha vydrz baterie. Beha tu skoro stale 🙂

hettinka
24. feb 2018

@liuka Samsung. No v princípe je to jedno, stred povysava, aj koberce. Ale najviac špiny je práve okolo stola, stoličiek a pod nábytkom. A tie stoličky musíš uhnúť každému, podľa rozmerov pod náš nábytok nevlezie žiadny robot.

eila88
24. feb 2018

Ja som kupila najlacnejsi na trhu za 62 € (sencor) a som nadmieru spokojna. Zalezi od ocakavani ktore mas. Ja som chcela robota aby som cez tyzden nemusela vysavat klasickym. Preto som sla do najlacnejsieho a kolko prachu denne povysava az nechapem kde sa to berie. Raz do tyzdna vysavam klasickym vysavacom. Na velku otvorenu plochu ale urcite nie je.

kvetinkaseveru
24. feb 2018

Odporucam pozriet znacku Neato. Vysava systematicky najprv okraj a potom akoby po riadkoch takto ohranicenu plochu. Este sa mi nestalo, ze by niektore miesta vynechal. Nepotrebuje ziadne veze a pod. Sam ma laserovu vezu, ktorou mapuje miestnost a objekty. Nenaraza tak do nabytku, ale sa mu vyhyba. Cas vysavania pri vsetkych robotoch zalezi na mnozstve nabytku a clenitosti domu/bytu. Roboty je dobre pustat viackrat za tyzden, prave preto je tam moznost nacasovania a nechat ho bezat kym sme v praci ;)

marsmykkok
24. feb 2018

@hettinka tohto sa obávam aj ja, navyše mi ma asi iritovalo keby pol dňa vysával kým by všetko povysával, to by som radšej chytila vysávač a za 20 minút mala všetko poriadne povysávané (máme menší dom do 100m2) akurát mám psa a tak treba každý druhý deň vysávať, niekedy mi to už lezie na nervy, ale asi radšej nejako povysávam ako má robot pol dňa a ešte by to nebolo riadne a musela by som mu upraviť nábytok atd pred vysávaním

natalka173
24. feb 2018

My máme robotický vysávač, oplatí sa naozaj zainvestovať aj do drahšieho, pekne si naplánuje kadiaľ pôjde, kde je koberec a vždy po skončení sa vráti na svoje miesto. Super pomocník 🤗

liuka
autor
24. feb 2018

Tak,uz sme si vybrali. Budeme kupovat Xiaomi Roborock Sweep One, je to vysavac zaroven s mopom. Pozerali sme niekolko porovnani a naozaj sa na neho velmi tesim. Dakujem, dievcata, za vsetky rady, pomohli ste nam

demetria
25. feb 2018

@kvetinkaseveru
Ano, aj moja predstava bola, ze ho pustim, kym som v praci. Ale nas nie je schopny prejst z miestnosti do miestnosti ako to deklaruju v navode☹. Takze max. jedna miestnost za den. A rano vynasat koberce a stolicky z izby sa mi fakt nechce. Mam uz skolakov, takze v detskych maju uz aj pracovne stoly so stolickami, to su kusy nabytku, ktore sa zredukovat nedaju☹. A aj pri nasom malom pocte izieb (4 + kuchyna) mi to vychadza na saskovanie s pripravou a vysavacom kazducky pracovny den v tyzdni☹. To fakt radsej narazovo upraceme za 2 hod cely dom. Lebo aj tak nepovysava tak, aby sa po nom dala podlaha umyt. Pre mna je to potom duplicitna robota☹.

kvetinkaseveru
25. feb 2018

@demetria Tak to uplne chapem. U nas taky problem zatial nie je. Prejde pekne cely byt, teda vsetky izby kde necham otvorene dvere 🙂
@liuka Tak drzim palce, nech ste spokojni.

netswan
25. feb 2018

Ja mam roombu a škoda penazí. Koberec je po nom pekny ale to je vsetko. Na jedno nabijanie vysaje jednu izbu, obyvacku nemoze, lebo bordel z krbu rozmeta okolo seba a koberec z dlhym vlasom neda. Skusali sme mu nasypat struhanku, rozmetal ju okolo seba. Baterka je po roku off. Kamoska ho chcela kupit a hned ju v planeu odhovorili, vraj maju vela staznosti. My sme ho chceli vratit na druhy den po kupe, ale to uz neslo. Takyto vysavac sa hodí do bytu kde su neni deti a netreba casto vysavat.

liuka
autor
25. feb 2018

@netswan aku roombu? Ich je viac a kazda je ina