icon

Rodičovský príspevok, výpoveď v práci a podpora v nezamestnanosti

evelynk
23. mar 2018

Dobrý deň , chcela by som poradiť :v apríli sa sťahujeme z Prahy naspäť na SK.. som zamestnaná a poberám rodičovský príspevok do augusta 2018.. chcem dať výpoveď aké neviem či ju mám dávať už teraz alebo mám počkať až do augusta .. keď dám teraz výpoveď nezaniká mi rodičovský príspevok? Chcela by som hneď po rodicaku ísť ešte na podporu na pol roka .. keď dám teraz výpoveď neovplyvní to aj môj nárok na podporu ?precitala som už x článkov ale potrebujem to vysvetlit .. ako Sa povie polopate 🙂nemáte s tým nejaká z vás skúsenosť ? Ďakujem

Strana
z2
evittam
13. máj 2020

@fatimuska No ako pisem. Ty si mala mesiac vopred pisomne oznámit ukoncenie RD a nástup do zamestnania. A potom riesit co a ako uz ano so šéfom ci s účtovnickou.

fatimuska
13. máj 2020

@evittam ja rozumiem, ale na čo si ju platím keď ma na nič neupozornil, všetko si musím zisťovať ja, keď ma nikde neprihlásil, neodhlasila, atď, v 4 inštitúciách mi dali protichodné info, som z toho jeleň, veľmi si vážim Tvoj čas, ale som bezradna

evittam
13. máj 2020

@fatimuska No to ja netuším na co si ju platíš. Úprimne-to ze si vážis moj cas a platíš ho zbytočne inej je mi vies na čo.😉 To len ako detail.

evittam
13. máj 2020

@fatimuska Btw.na tvoje povinnosti voči zamestnávateľovi ta nema prečo upozorňovať účtovníčka zamestnavatela. Ci mas este vlastnu?

fatimuska
13. máj 2020

@evittam ja som svoj zamestnávateľ, som zamestnanec svojej SRo a platím si uctovnicku

evittam
13. máj 2020

@fatimuska Aha. No tak veľa šťastia.

fatimuska
13. máj 2020

@evittam úprimne, v tomto prípade nemala by ma moja účtovníctva na takéhoto veci upozorniť, alebo tak?

evittam
13. máj 2020

@fatimuska
Ty musis vedieť za co ju platíš

fatimuska
13. máj 2020

@evittam ved áno, haha, a prosím s kade Ty vieš všetky tieto veci, asi je to tvoja profesia..

evittam
13. máj 2020

@fatimuska To je moja vec odkial to viem

fatimuska
13. máj 2020

@evittam ved v dobrom a pekne som sa pýtala, rada by som sa do budúcna vyhla chybám pri na hlasovaní, od hlasovaní, atď

evittam
13. máj 2020

@fatimuska Veď v dobrom. Som účtovnicka. 20rokov

Strana
z2