Rodina bez auta
Čo si myslíte o mladých ľuďoch, ktorí nevlastnia auto? Nájde sa v dnešnej dobe niekto kto sa vie bez neho zaobísť? Moji rodičia nikdy auto nemali, dokonca ani vodičák. Kvôli tomu smeboli označovaní za chudobných lebo nemáme auto. Teraz žijem s priateľom, auto nemáme. A je mi tak trošku trápne že sme niekde na návšteve, stretneme sa viac rodín, a všetci prídu autom len my autobusom. Alebo včera idem s obrovskou taškou z nákupu a vonku stojí sused, videl ma ako idem od zastavky. Kto vie čo si o mne myslel. Zo susedov sme jediní ktorí auto nemajú. Ostatní susedia nás kvôli tomu veľmi nemajú radi.
Nechcem ako týmto príspevkom vyvolať búrlivé reakcie, len chcem vedieť, ako to je. Či to sa hodnota človeka posudzuje podľa toho či niekto vlastní auto?
Ahoj, v dnesnej dobe je praveze moderne/ekologicke nemat auto. V modernych /vyspelych mestach s fungujucou integrovanou dopravou mnoho (mladych) ludi nema ani vodicak alebo vyuzivaju zdielane auto. Na SR to este nefunguje tak dobre, lebo nie je moznost auto v 1 meste pozicat a v inom vratit. Chodit peso/autobusom nie je hanba, bud na to hrda, mas nizsiu uhlikovu stopu a tak sa aj prezentuj. Ludom sa nikdy nebudes pacit, kto chce ohovarat, dovod si najde....(kto chce psa bit, palicu si najde)
Hodnota cloveka nie. Ale priznam sa, aj pre mna je to v dnesnej dobe mimoriadne cudne, ked clovek nechce vlastnit auto. Nie z dovodu, ze nan nema ale z dovodu, ze nechce. V tom pripade je to aj pre mna cudak. Este prizmurim oko ked sa niekto boji jazdit, ale tie ekologicke srajdy ked niekto spusti ako ho mhd pohodlne odvezie, vypocujem si a som ticho. Podla seba sudim teba. Mne by chybalo a vadilo trmacat sa v mhd prepotena s tazkymi taskami. S autom mam slobodu ideme na lietacku hocikam a urobime si vylet kedy chceme. Ale opat, nesudim ludi ked nevlastnia. sudim ich odovodnenia preco je dobre ho nemat. 🙂
@basulaak bývam v meste s mhd, do 20 minut som v robote bez auta. Keby som si kupila auto, dám za neho X eur + povinná poistka Y eur + letné /zimne gumy Z eur + benzín Q eur + nepredvídany nevyhnutný servis W eur = ?? ročne
Každý kto má auto si to vie spočítať. 2x do roka velky nakup napr Vianoce... mi donesie Tesco cca za 5 eur dovozné a za tie náklady čo som ušetrila X+Y+Z+Q+W ked je to treba idem taxíkom. A ešte stále som ušetrila.
Aj my sme bez auta. Nepotrebujeme ho. Všetko mame v meste a keď ideme niekam ďalej, ideme mestskou. Aj do prace dochadzame vlakom. A nemám pocit, že by nás susedia kvôli tomu nemali radi, resp. Odsudzovali.
nech si kazdy mysli co chce, pre niekoho je auto nevyhnutnost, niekto si vie bez neho poradit lavou zadnou, ja nevidim nic divne na tom, ked niekto nema auto, je to s nim jednoduchsie, niekam sa dostat, ale neriesim kto ma alebo nema
To vážne?
Hodnota človeka sa posudzuje napríklad podľa toho, že ti s tou obrovskou taškou pomôže, alebo sa ťa rovno spýta, či nepotrebuješ niečo z obchodu keď vie, že nemáš auto. Raz jeden kňaz v kázni spomenul, že v nebi sa vás nik neopýta aké ste mali auto, ale koľkých ľudí ste v ňom odviezli!
Ja kebyže mám prácu v mieste bydliska,že nemusím dochádzať do mesta,tak milé rada by som sa auta zbavila.Priatel má aj služobné,čiže si myslím,že by nám to stačilo...ale ešte sú deti malé,musím ich voziť...škola je cca 1km od domu..a potom ísť do práce cca 7km..čo vôbec nie je ďaleko ,aj budú nám chodia veľmi často...no len cestovala by som do práce a z práce dlho..lebo len cca 15 minút by sme šli peši ku škole,10minut ja zastávku...busom Max 10 minút a zo zastávky by som musela ísť na ďalší bus alebo si to cez mesto prejsť za 30 minút...takže je to pre mňa momentálne nelogisticke...ale brala by som to hneď..kebyže mám prácu v našej lokalite
@janamoto78 krásne 🙏
@mircalla no jasne ved clovek nemusi byt vsade a vsetko si dovolit...a autobusom k moru to je zas dost vysilujuce
@janamoto78 krasne to povedal 😇
My sme doma auto mali ale aj tak sme casto radi chodili vlakom,peso alebo na bicykli. Teraz ked mam svoju rodinu,mame ojazdene dve auta,staram sa aj o rodičov,vozim ich po lekaroch takze ich vyuzivame ale vidim ako priberam ked sa vozim. Najradsej by som vsade dosla na bicykli a bola zdrava a stihla😊ak dokazete fungovat bez neho nerob si noc z ludi a ich mienky,nie si menejcenna koli autu,je to len vec kt.nam ma sluzir ak treba....mam aj svagrinu,kt.chodi na najnovsom audi ale povysenecka je,dokonca sa vyjadruje sprosto na adresu ludi,ze keby si chceli kupit auto ako ona museli by predat oblicku😂takato hlúpa nechcem nikdy byt.
Ak žiješ v meste, kde máš všetko “poruke”, tak OK. Samozrejme bez auta sa žiť dá, ale je to obmedzujúce, čo vám asi nevadí.
Z rečí druhých si nič nerob, ak vás odstrihli len koli tomu, že nemáte auto, tak ti urobili vlastne službu😉
@lapersefona A preco by mal sediet doma na riti len za to, ze nema auto? My zijeme aktivne a vela cestujeme po Europe i po Slovensku, to bez auta nejde
ak auto nepotrebujete, tak ho nekupujte. My bývame na lazoch a bez auta by sa mi nedalo chodiť do práce, lebo nemám spoj. Ale keď sa dá, Auto je doma a idem bicyklom, autobusom. Žijete svoj život a žijete hota, ako vám vyhovuje. Vykašlite sa na názory ostatných.
ACH JAJ A ZAS CO SI KTO MYSLI, BOZE ja mam fakt jednoduchy zivot vdaka za moju povahu, ked toto citam, uz druhy post dneska o sutazeni a porovnavani....po velmi skaredej havarii v MIlane a dlhom poybte v nemocnici som odmietla jazdit, nebudem to riesit ani s psychologom ani v sebe lebo nechcem. Bodka, Proste pri tom co vidim na cestach ked idem ako chodec ci spolujazedec alebo na bajku ja za volant nepojdem. Ja si svoje nervy vazim 🙂-,. Je mi uplne jedno ako jazdim autobusom len ja a studenti a dochodci 🙂 este si to aj vychutnam. Akoze co je na tom???
este dodam kym ma nevozil manzel tak bol vlak, autobus, taxi
Mame 2 auta. Kazdy svoje. Lebo je to max pohodlne. Ale moje auto sme kupili za par supiek. Ziadny luxus. Som rada ze ma vozi denne do skolky prace a na nakupy. Pochybujem vsak ze ini povedia aha aka chudera, ma stare auto. Je uplne ok auto nevlastnit. Dolezite ze vy ste spokojni
@mircalla ale ja som nenapisala ze ma sediet doma len ze to obmedzuje vyber tych ciest
Mladi bezdetni auto v podstate ani nepotrebuju..su nezavisli a dostanu sa vsade, kam chcu...ine je to, ak mas deti, rodinu a potrebujes ho dennodenne..bez auta stratis kopec času presuvanim sa, ktory by sa dal vyuzit efektívne. Hodnotu auta pre nas som si uvedomila az ked sa nam pokazilo a bolo skoro pol roka v servise, kedze ho potrebujeme viac krat denne, bolo to pre nas strasne. Byvame v inom meste ako pracujeme a aj skoly a obchody su inde, dcera ma vela zaujmovych aktivit na roznych miestach, dospele deti tiez vyuzivaju na nutne presuny..to nehovorim o tazkych nakupoch kedze sme velka rodina, keby som bola ja sama..ani nepotrebujem a zariadim sa inak
My máme 4 deti a nemáme auto už 4 mesiace, lebo nemám peniaze na opravu momentálne. Mne je to v podstate suma fuk, lebo ja nesoferujem a celý život chodím autobusmi, vlakmi lietadlami

Podla mna tu vobec nejde o hodnotu cloveka. Akurat sa cuduju, ako moze niekto existovat bez auta. Nemyslim, ze je za tym odsudzovanie