Rozbité zrkadlo = 7 rokov nešťastia
Áno či nie? Máte skúsenosť? Vopred ďakujem a som zvedava na odpovede.
@mandzula pripúšťam že to môže byť pravda preto čakám odpovede ktoré mi napovedia či sa to niekomu stalo alebo aky postoj maju k tomu ini ľudia... Veď ma to len zaujíma 😹 už som rozbila vela zrkadiel ked som bola malá a nikdy som nad takým neuvažovala.. 🤷🏽♀️
Aka tema take odpovede.🙉 Potom nezabudni zalozit dalsiu, ako necitlivo zeny v temach odpovedaju🙉
@oli18 👍
@oli18 veď je to pravda 😂 keď má niekto stále potrebu písať do skoro každej diskusie niečo negatívne a zhadzovať človeka trápnymi poznámkami... 😂 To je už tiež na diagnózu
@autorka možno by bola fajn použiť zdravý rozum, kým založíš diskusiu, vyhneš sa negatívnym príspevkom. Toto je diskusné fórum, každý môže písať tam, kde to uzná za vhodné
@elizabet173 a možno by ste mohli aj vy pochopiť, že sa netreba vyjadrovať ku všetkému .. musíte mať veľmi nudný život 🤷🏽♀️
faaakt? Ja si zase myslím o tebe, že máš nudný život ty, keď máš čas sa zamýšľať nad takýmito hlúposťami.
ty si prosim ta co ocakavala za odpovede v tejto diskusii?🤦🏼♀️ “ano, stretla som sa s tym, 7 rokov traapenia, lebo mi jedno rano pred 7rokmi pri malovani sa v kupelni spadlo male zrkadlo na zem”….
toto je POVERA, ktorym jednoducho inteligentny clovek neveri, su to nezmysly a blaboly bez logickeho zakladu…
takze tu mas proste 2 strany rovnakych odpovedi v duchu - je to blbost, nezmysel…. aka otazka - take odpovede, a to sa ti nepaci 🙂 ked tomu ty veris - okej, davaj si teda cely zivot pozor, aby si ziadne zrkadlo nerozbila, vybavene
@zuzuliennka1 zhrnula si to excelentne 👍 hádam to postačí
Moja mama tomu verila.A aby sa vyhla siedmim rokom nešťastia vraj keď rozbijes zrkadlo musíš ho nechať 7 hodín tak nedotknuté a až potom odpratať.Videla to kedysi v tom seriáli verte neverte či ako to bolo 🙈
@zuzuliennka1 tak stačilo napísať že nie, neverím je to povera... A nie nepriamo urážať a neviem čo.. 🤷🏽♀️ vďaka za odpoveď. Niektorí ľudia vedia normálne odpovedať a niektorí... Škoda reči..
ja som ti to aj napisala 😁 moj prvy komentar v tejto diskusii -> su to len obycajne povery, ktore nemaju nijaky logicky zaklad… rozbite zrkadlo proste odpracem, aby sa na crepoch nikto neporezal, a kupim nove, povera o zrkadle je stara asi 2000 rokov, ked stari Rimania verili, ze odraz ma zvlastnu moc, teda obraz v zrkadle, no a ked sa zrkadlo rozbilo = nestastie.
odraz v zrkadle ale nema nijaku zvlastnu moc🤣 je to cista fyzika a preto je aj tato povera - proste hlupost..
ale ty si stale ides svoje🙄🤣 rozbite zrkadlo nema nic spolocne so 7 rokmi nestastia ani nic podobne, max. sa na nom mozes porezat, ked ho budes odpratavat
@zuzuliennka1 dobre🤍 ďakujem že si si našla čas až na 3komenty.. 🙏
pre teba aj nabuduce 😁😁 a opatrne so zrkadlami
@lindusss2016 No mozno ano... zatulane crepy im pichali do bosich noch este velmi dlho po tom ako sa to zrkadlo rozbilo.🙂 to je sakra nestastie.
Ja skor myslim ze to ma nieco s tym ze zrkadlo ma urcite "magicke" vlastnosti, tym ze nam dokaze ukazat nas vlastny obraz. Rozpravky a horory su toho plne a to nielen v nasej kulture ale aj vo svete. Na druhej strane ked sa rozbije tanier alebo pohar, tak to prinasa stastie... tej povere "verim"🙂 ... cloveka to menej mrzi ked si rozbije oblubeny pohar.
@andreatytler davala som vyssie koment 🙂 stari Rimania verili, ze odraz v zrkadle je magicky, preto ked sa rozbilo - nestastie.. to je uz vyse 2000r stara povera 😁
Vsetky povery maju spolocny zaklad-ak v ne veris,tak su skutocne..Vsetko je to v hlave..
..presne.. 😄každá diskusia ich vytáča do vyvrtky a hneď každému predpisujú lieky na hlavu a smerujú na psychiatriu
..bok by im vyvalilo,keby vynechali nejakú diskusiu😅
Či sem nazrieme ráno,či večer furt tie isté... domácnosť bokom,len striehnu na koni jak 🦉🦉🦉..na koho by sa mohli vyrutit a nedajbože,aby im niečo uniklo..
@miskakyska presne..do tejto "diskusie" prispeli negatívne zrovna tie, ktoré vidím nonstop komentovať VŠETKO! 😂 Hociaku diskusiu otvorím tak prvé komentujú, ale ja som najviac zlá, sprostá, negramotná, veriaca poveram 🙃 síce neviem z čoho usúdili, z toho môjho pôvodného príspevku.. ale 🤷🏽♀️
Vies, ale dalo by sa na to pozriet aj z tej druhej strany... ty ako autorka sa mozes povzniest nad blbymi komentami a ignorovat ich a venovat sa komentom, ktore boli k veci a neboli ustipacne alebo hanlive.
Vsimla som si ze je tu vela diskusii kedy autorka dostane zmes dobrych, neutralnych a zlych odpovedi a ona reaguje len na tie zle. Proste ide za tym ako byk za cervenou.
Vtedy mam pocit ze aj samotna autorka sem prisla len preto aby sa mohla hadat.
Nie. Mám skúsenosť 😁. Dokonca viacero. To vieš, pri deckách je stále niečo rozbité, aj zrkadlá veru padli za obeť. Žijeme si šťastne aj naďalej.
@andreatytler no nielenze prinasa vlastny obraz, ale sluzi aj ako portal 😊 takze ano, moze to byt spojene s tymi vynimocnymi vlastnostami zrkadla oproti sklu a keramike 😁 no na zaklade niecoho to vzniklo 🙂
@lindusss2016
@zuzuliennka1 to vysvetlila... mame to od Rimanov... ako asi vsetko😀
Ale podla mna tie magicke vlastnosti su zrkadlu pripisovane automaticky, lebo je to proste tazko pochopitelne cloveku bez vzdelania ze nejaka vec moze vytvarat krasny a cisti obraz. Tak isto tusim severamericky indiani nemali radi ak ich niekto fotil, pre nich to bolo tiez "zazracne" ze sa na papier zachytil ich presny obraz. Bralo im to dusu.
chces skusenost, tak ti napisem, ked som bola decko, este za socializmu, rodicia nemali nic, museli sme sa stahovat, lebo otca vyhodili z prace, lebo mal v kadrovom posudku napisane: "politicky nespolahlivy", museli sme sa stahovat a pri stahovani sa rozbilo zrkadlo a mama povedala: 7 rokov nestastia, normalne som si to pamatala, ked preslo tych 7 rokov, a vies co sa stalo? ci nastala nejaka zmena k lepsiemu? nestalo sa vobec nic, nas zivot bol na figu dalej tak ako dovtedy, rodicia nemali nic, padol rezim, zatvorili fabriku, rodicia prisli o pracu....

@autor nazory si dostala, nazor je aj to, ze podla niekoho viera v taketo veci prislucha skor malym detom, nie dospelym rozumnym ludom, k comu smerovala otazka o veku.