Rozdiely v oblečení - slobodná, vydatá, s deťmi
Ahojte,
zaujimalo by ma co ste zmenili / alebo ci ste nejako zmenili satnik po tom co ste sa vydali?
Nosite stale rovnaky typ oblecenia? Pripadne kedy ste "prestali" nosit sortky (/leginy), a podobne veci? :D
Po vydaji, ci az po 30tke, ci pri detoch?
Existuju nejake "vase" pravidla, ako by mala byt slusne oblecena vydata / alebo uz vydata + s dietatom zena? Co by malo byt v jej satniku tabu?
Pripadne ktore kusky sa Vam na zenach 20+ nepacia, nehodia - neprijdu Vam vhodne? 😉🙂
Ja mám asi opačný extrém, moj manžel je ešte aj pred týmto tehotenstvom bol schopný mi kúpiť riflove kratasy tesne pod zadok a ešte k tomu roztrhané a tváriť sa nahnevane, ak si ich nechcem obliecť, a to čakáme druhé dieťa. Ale tak zase po prvom pôrode som sa snažila makať na postave v rámci časových a finančných možností.
@oli18 Neviem na čo tým narážaš, máme sa všetky vydávať v 30tke a mať deti po 40tke, alebo čo? 🙂
Topánky na opätkoch ani nenosím, - okrem pár príležitostí (neviem v nich chodiť, príjdu mi nepohodlné, a bolia ma z nich nohy 😀 ),, radšej sandále alebo balerínky k šatám 🙂 . Maxi šaty mám naopak celkom rada, v lete.
Slovo pufajka som v zivote nepocula :D
@zajkula62 myslím, že @oli18 narážala na to, že vo svojom mladom veku ťa takéto obmedzovanie šatníka vôbec nemusí trápiť. Si mladá a nemusíš svoj šatník prispôsobobať statusu "vydatá žena", takéto časy sú už dávno za nami. Skôr si daj bacha na manžela aby ťa nenápadne nezačal obmedzovať v tvojej osobnej zóne, pretože väčšinu chlapov ani nenapadne sa miešať do toho, čo manželka má a nemá nosiť. Každá rozumná žena to vie aj sama čo si môže a nemôže na seba navliecť.
A inak slovo pufajka ani ja neviem čo je - mne to pripomína fajku 😨
Pufajku...alebo pufajka - je pomenovanie ruskej rovnosaty....ked si oprasite vedomosti a spomienky zo sociku..tak to zelene vcom boli furt odfoteni nasi "rusky" bratia na tankoch...no to je pufajka....inymi slovami hrube nohavice a kabatik. Nakolko v Rusku bola furt zima a vojaci potrebovali byt v teplom....
@lubkavargova1 no fešáci sú v tých pufajkách🙂
@zajkula62 a manzel zmenil styl oblecenia po svadbe a detoch? Takisto kvoli praci? Ak nie, neries vobec to co ti hovori... a ak aj ano, je to stale len a len na tebe
ja by som to nerozlisovala, ci slobodna ci vydata, ale myslim,ze sa treba obliekat primerane veku, prilezitosti a postave.
@katka253111 On nosil aj pred svadbou nohavice / rifle / kraťasy po kolená + košele / tričká, takže asi nemá ani čo meniť 😕 . Oblieka sa celkom elegantne a moderne.. to len ja som taký typ, že navlečiem na seba hocičo pohodlné bez zamýšľania sa, či je to vhodné / nevhodné. 😀 . Momentálne som tehotná, ale inak nosím sx/s, takže viac menej čo mi sedí veľkostne, a je mi v tom dobre, tak nosím - či už tie šortky, tielka, a pod., ... len teraz keď sme sa o tom rozprávali pár minút, tak som sa zamyslela nad tým, či keď už budeme mať dieťa a ja budem mama, bude ok, aby som nosila, to čo nosím.. No a tak som napísala tu pre radu... ale nakoniec som sa rozhodla i tak sama.
Dospela som k záveru, že nikto mi do toho rozprávať nebude čo mám / nemám nosiť, ale na druhú stranu ako budúca mama by som nemala vyzerať lacno. Takže vyradím zo šatníka obtiahnuté legíny, elastické obtiahnuté tielka na ramienka, elastické minišaty z tenkého materiálu a aj tie šortky. Tieto veci budem nosiť už len po dome.
Myslím, že mi v skrini ešte toho dosť zostane,, a ak nie - tak mám aspoň dobrú zámienku na nákupy 😎 .
@zajkula62 co je zle na obtiahnutych trickach na ramienka a sortkach?? Nosi ich aj moma mamina a to ma cez 50!! A v lete pojdes v com s malym na ihrisko?? V rozgajdanom tricku a teplakoch?? Potom tu plac, ze ti chlap odisiel za inou.
Baby, po svadbe a porode uz len burky!!!!! Treba si nechat vsetko pekne len na doma pre manzelika
@esther03 Na verejnom kúpalisku sme boli asi 2roky dozadu, keď sme ešte neboli manželia, takže netuším či by mu to teraz vadilo alebo nie..
To chápem, .. on ale chodí do práce, kde majú presný dress code, takže si neoblečie hocičo, preto to možno nadhodil 🙂 (nemám mu to za zlé, asi len chce aby som vyzerala pri ňom reprezentatívne).
@amelie2017 tak podla bontonu by si starsie zeny nemali napr odhalovat ramena, ale patdesiatnicka moze byt stale este kocka a vyzerat aj na 40, cize zavisi podla individuálnych okolnosti, ale myslim,ze do 30 - 40 sa vôbec netreba nejako obmedzovat, samozrejme zase plati aj to spominane primerane postave, inak by sa mala obliekat korpulentna 30, vyzerajuca na 45 a inak podla mna 40-tnicka vyzerajuca na 30
@amelie2017 Asi nevieš čítať : obtiahnuté tielko na ramienka - neznamená normálne tielko na ramienka :D (tie si nechávam 🙂 .--- rozhodla som sa vytriediť iba elastické, úplne opnuté tenké veci, ktoré pôsobia lacnejšie).
@zajkula62 ako co by mu malo vadit? Ze si v plavkach na kupalisku?? To ako po svadbe sa zivot konci a mozes len to, co ti dovoli manzel?? Predstav si, ze ja chodim na plazi len hore bez! Ci som s manzelom alebo sama. Prepac, ale normalne mi dviha tlak pri tvojich komentaroch, ale dakujem, mam problemy s nizkym.
Inak mne pride, ze skor ty si ten typ zeny, kvoli ktorej musia ine rozmyslat, ci je vhodne si obliect to alebo nieco ine. Obliekat sa nema podla veku, vydaja, dietata, ale podla prilezitosti. K lekarovi sa obleciem inak, na prechadzku inak, na veceru, na pohovor, na zmrzlinu..ak vies, kde je co vhodne, neriesis, ci si vydata alebo nie
@0silvia0 Asi už radšej prestanem, aby ma niekto neukameňoval, že sa zamýšľam aj nad jeho pocitmi 😀
@amelie2017 Však nemusíš čítať, keď ťa to tak vytáča 😀 . Ja by som hore bez nikde nešla.. možno aj preto som sa nad tým zamyslela, - lebo nie som až takto veľmi liberálna ako ty 🙂
@lubkavargova1 bystráááá 🙂
@zajkula62 liberalna som len v tomto, proste nemam rada pasiky z opalenia. A aj ja som sa uz par krat zamyslela, ci si toto este mozem obliect, ked sa male narodi alebo to radsej posuniem mladsej sestre alebo nejakej kamaratke. Lenze ako som uz spominala, ja mam oblecenie vacsinou rozdelene podla toho, co nosim na rozne prilezitosti, takze si ich kludne mozem nechat, lebo viem, ze napr. v tych kratkych kratasoch pojdem len na plaz ci na zmrzku kusok od domu, ale mam aj kratasy, v ktorych s peknou kosielkou mozem ist kludne aj na pohovor ci k lekarovi. Rovnako su kratke saty a kratke saty.
@zajkula62 ja mam 30+ a nijak extra som satnik nemenila,som aj vydata,zatial bez deti
Samozrejme,ze by som si uz neobliekla niektore veci co som nosila ked som mala 20+alebo by som sa uz tak nepokombinovala 😉 mam doma este niektore kusky z tychto cias napr suknicku ako nosia roztlieskavacky,ale tu si mozem dat akurat tak k muzovi do postele 🤣🤣🤣
Leginy,saty,tricka s vystrihom a kratke gate ci sukne nosim bezne...citim sa v tom fajn a este na to mam postavu...ked nebudem urcite zvazim zmenu
@zajkula62 tiez nechapem co je zle na tielkach ,satach a pod....mam dve deti,35 rokov a nevidimnic divne na tom,nosim to vonku,na ihrisko...do prace zasa uplne ine veci
Ja som prestala nosit minisaty a minisukne. Z praktickeho hladiska, ked castokrat si k synovi cupnem, sklonim, dvihnem ho atd... tak aby som neriesila ci vidno gatky :-P
Tak ja som po porodoch riesila skor to, do coho sa vpracem. Takze urcite teraz nemusis vypratavat satnik, po porode sama zistis, v com ti bude najlepsie. Ak budes kojit, tak aj tak budes skor riesit to, v com sa ti najpohodlnejsie koji babo. A inak k teme, treba sa hlavne obliekat primerane k postave a k situacii. Kratke sukne a tielka nosim, ale v lete vo volnom case. Do prace si ich nemozem dovolit obliect. Nie kvoli manzelovi, ale preto, lebo sa to tam jednoducho nehodia. A co sa vystrihu tyka, tak ten zavisi aj od velkosti prs. Po porode som vystrihy velmi nemusela, lebo som mala prsia ak basketbalky a vo vystrihu som vyzerala lacno. Teraz, ked uz mam odrodene a odkojene a prsia su pre mna zase v estetickej norme, tak si kludne dovolim dat aj tricko s hlbsim vystrihom a vobec to nemusi vyzerat lacno, ale stale su miesta, kde sa to jednoducho nehodi, napr.kostol.

@zajkula62 troska ziarlivy? teraz je to nadhodenie oblecenia a o par rokov zakaz ist s kamaratkou na kavu a 3000 telefonatov za vecer... Ten kto ma rozhodovat o tom co si oblecie je zena a ma mat isty vkus a cit pre to co si kde obliest. Muz, mama, otec, suseda ani susedov synovec ani nikto iny do toho nemaju co kecat. Na duhej strane, kazda zena by mala mat urcity realisticky pohlad na seba co si moze dovolit obliect. Ja si tiez nedam v 43 rokoch a po dvoch detoch holy pupok do prace, ale v pohode si dam sortky a bluzku, tielko, tricko, kratku suknu, saty... v zavislosti od prilezitosti.